Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλούσιο σε Open Source το Athens Digital Week

Πλούσιο σε Open Source το Athens Digital Week

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ τεχνολογίας στο Γκάζι από τις 11 το πρωί έως τις 12:00 το βράδυ θα μπορούν να επισκεφτούν την αίθουσα ανοικτού λογισμικού Δ10 οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου με το netbook τους

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ τεχνολογίας στο Γκάζι από τις 11 το πρωί έως τις 12:00 το βράδυ θα μπορούν να επισκεφτούν την αίθουσα ανοικτού λογισμικού Δ10 οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου με το netbook τους για να μάθουν κόλπα και να εκπαιδευτούν σε αυτό. Μάλιστα την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα γίνεται εγκατάσταση Ubuntu Linux σε netbook.

Πλούσιο σε open source, το Athens Digital Week φιλοξενεί δίωρα εργαστήρια Mozilla την Τετάρτη στις 8 το βράδυ, την ελληνική κοινότητα προγραμματιστών στην πλατφόρμα Android την Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα και αμέσως μετά το OpenERP. Το Σάββατο οι ομιλίες/παρουσιάσεις ξεκινούν από τις 2:00 το μεσημέρι με το Fedora, συνεχίζονται με το OpenSolaris και το Gentoo. Την Κυριακή, τις ίδιες ώρες, θα γίνει παρουσίαση της ελληνικής Wikipedia, του Debian και του Fedora 12.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το 2ο Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας για μια παρουσίαση της χρήσης του μαθητικού laptop (του λεγόμενου laptop των 100 δολαρίων του Νεγρεπόντε) από τα παιδιά (υπεύθυνος δάσκαλος ο Ιωάννης Κασκαμανίδης).

Όλες οι ομιλίες θα μεταδίδονται οnline και οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν.

(Στην φωτό ο ευαγγελιστής του Ελεύθερου Λογισμικού Ρίτσαρντ Στάλμαν, όπως φιγουράρει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην ενότητα Open Source).

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024