Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Φυλακή τα νέα iPhone 3G S

Στη Φυλακή τα νέα iPhone 3G S

Δυσκολότερη κάνει την ζωή όλων όσων θέλουν να σπάσουν τα δεσμά του iPhone 3G S από το App Store και να εγκαταστήσουν εφαρμογές που δεν φέρουν την πιστοποίηση της Apple (ή/και πειρατικές εκδόσεις των ε

Δυσκολότερη κάνει την ζωή όλων όσων θέλουν να σπάσουν τα δεσμά του iPhone 3G S από το App Store και να εγκαταστήσουν εφαρμογές που δεν φέρουν την πιστοποίηση της Apple (ή/και πειρατικές εκδόσεις των εγκεκριμένων).

Το λεγόμενο jailbreak που βασιζόταν σε ένα πρόβλημα γνωστό ως 24kPwn δεν θα είναι εφικτό στις συσκευές με την τελευταία έκδοση στον κώδικα που φορτώνεται κατά την διαδικασία εκκίνησής τους (στην λεγόμενη Bootrom), iBoot-359.3.2.

Το κενό ασφαλείας είχε «αξιοποιήσει» ο γνωστός χάκερ Τζορτζ Χοτζ αμέσως μετά την κυκλοφορία των πρώτων 3G S.
Είχε ουσιαστικά, λύσει τα επιδέξια χέρια του, αφού του επέτρεψε να βάλει το δικό του κώδικα κατά τη διαδικασία εκκίνησης (το λογισμικό για το jailbreak). Έτσι, έκανε εφικτή την εγκατάσταση εφαρμογών που δεν προέρχονται από το App Store (και προφανώς και πειρατικού λογισμικού).

Όπως αναφέρεται συχνά, πολλοί προγραμματιστές παραπονιούνται ότι, με το λεγόμενο jailbreaking καταρρέει το μοντέλο της Apple για την ασφαλή διάθεση εφαρμογών για το iPhone, εξαιτίας της πειρατείας. Η πειρατεία λογισμικού για το iPhone θριαμβεύει, αν και η συντριπτική πλειονότητα των εφαρμογών στο App Store διατίθεται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές (της τάξης των λίγων ευρώ) .

Εντούτοις, οι κάτοχοι iPhone επιχειρηματολογούν υπέρ του jailbreaking και διεκδικούν το δικαίωμά τους, όπως λένε, να εγκαθιστούν όποια εφαρμογή θέλουν στην συσκευή που έχουν αγοράσει. Εξάλλου, υποστηρίζουν, jailbreak δεν σημαίνει κατ’ανάγκη και πειρατικό λογισμικό.

Πάντως, το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι συνεχίζεται…

Το νέο iPhone 3G S με μια ματιά

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024