Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
INHOPE: 10 χρόνια Προσπάθειας για την Προστασία των Παιδιών

INHOPE: 10 χρόνια Προσπάθειας για την Προστασία των Παιδιών

Την δεκαετή προσπάθειά του να απαλλάξει το Ίντερνετ από σκηνές παιδικής κακοποίησης ώστε να πάψει να χρησιμοποιείται ως μέσο για την διασπορά τους με σκοπό το κέρδος, γιορτάζει στις 5 Νοεμβρίου ο Σύνδ

Την δεκαετή προσπάθειά του να απαλλάξει το Ίντερνετ από σκηνές παιδικής κακοποίησης ώστε να πάψει να χρησιμοποιείται ως μέσο για την διασπορά τους με σκοπό το κέρδος, γιορτάζει στις 5 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου INHOPE. Οι Ανοικτές Γραμμές του INHOPE παρέχουν στο κοινό τα μέσα για την (ανώνυμη) καταγγελία ύποπτου παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 1999 υπό το Πρόγραμμα Safer Internet Action Plan της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σήμερα αντιπροσωπεύει και οργανώνει ένα παγκόσμιο δίκτυο Ανοικτών Γραμμών –η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine είναι επίσημο μέλος του INHOPE από τις 18 Οκτωβρίου 2005. Επισκεφτείτε επίσης το δικτυακό τόπο http://www.keepcontrol.eu/?lang=gr όπου φιλοξενείται μια προσπάθεια για να σταματήσει η διαδικτυακή παρενόχληση των παιδιών.

Στην Ανοικτή Γραμμή το κοινό μπορεί να καταγγείλει παράνομο περιεχόμενο που βρίσκει στο Διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα εικόνες παιδικής πορνογραφίας. Η Ανοικτή Γραμμή επανεξετάζει εμπιστευτικά κάθε καταγγελία, και προωθεί τα σχετικά στοιχεία στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές ή στους ISP. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με τις διαδικτυακές διευθύνσεις, καταχωρίζοντας σχετικά δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από το κύκλωμα των Γραμμών και επιτρέπουν στον INHOPE να παρέχει αναλυτικά ποσοστά και πληροφορίες διάδοσης και διακίνησης τέτοιου παράνομου περιεχομένου.

Ο INHOPE σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει προτεραιότητα σε χώρες όπου παράνομο περιεχόμενο μπορεί πιθανότατα να στεγάζεται ή να παράγεται και σε χώρες οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στον αγώνα ενάντια στο παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.

Για να καταγγείλετε παράνομο περιεχόμενο στην Ελληνική Ανοικτή Γραμμή, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα ηλεκτρονικής κατάθεσης καταγγελίας, να στείλετε γράμμα με την καταγγελία σας στην διεύθυνση SafeNet, Στουρνάρη 63, 10432 Αθήνα, ή e-mail στο report (at) safeline.gr, ή τηλεφωνικά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 16:00 στo τηλέφωνo 2811 391615.

To 2008 υποβλήθηκαν περί τις 700 καταγγελίες στην ελληνική Ανοικτή Γραμμή.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024