Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τελικά, ποιά ήταν η Μούσα των Windows 7;

Τελικά, ποιά ήταν η Μούσα των Windows 7;

Σε «Αγνοια και Ανακρίβεια» απέδωσε η Microsoft τα σχόλια συνεργάτη της που φέρεται να είπε ότι το λειτουργικό της Apple υπήρξε η Μούσα της για το σχεδιασμό των Windows 7. Εμπνευστήκαμε από το Mac OS,

Σε «Αγνοια και Ανακρίβεια» απέδωσε η Microsoft τα σχόλια συνεργάτη της που φέρεται να είπε ότι το λειτουργικό της Apple υπήρξε η Μούσα της για το σχεδιασμό των Windows 7.

Εμπνευστήκαμε από το Mac OS, παραδέχεται στέλεχος της Μιcrosoft

Διαβάστε τα πάντα για τα Windows 7 στο In.gr Τεχνολογία

Τα σχόλια είχαν γίνει από τον Simon Aldous, που φέρει τον τίτλο του Partner Group Manager στη Microsoft. O Aldous είχε πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό PCR ότι, η Microsoft προσπάθησε να δώσει στα Windows 7 το λεγόμενο «look and feel» του Mac OS σε ότι αφορά στα γραφικά και αναγνώρισε ότι το user interface του ανταγωνιστικού λειτουργικού είναι ιδιαίτερα αρεστό από τους χρήστες. Ωστόσο, αυτό ήταν ένα μόνο μέρος των δηλώσεών του, το οποίο έκανε το γύρο του Διαδικτύου ταχύτατα σε σάιτ τεχνολογίας και ιδιαίτερα σάιτ όπου συγκεντρώνονται ενθουσιώδεις χρήστες Mac. Ο Aldus είχε προσθέσει ότι «το user interface των Windows 7 είναι σημαντικά βελτιωμένο και βασίζεται στον πυρήνα των Vista, ο οποίος έιναι πολύ πιο σταθερός από την τρέχουσα πλατφόρμα Mac»…

Εκπρόσωπος της Microsoft και συντάκτης των περισσότερων αναρτήσεων στα μπλογκ της εταιρείας για τα Windows 7, Brandon LeBlanc απαντά λέγοντας ότι ο Aldous δεν είχε ιδέα τι έλεγε, καθώς δεν συμμετείχε καθοιονδήποτε τρόπο στην σχεδίαση των Windows 7. Η απάντησή του παραπέμπει στην πραγματική ιστορία της σχεδίασης της νέας έκδοσης του λειτουργικού:

Όπως εξηγείται στο σχετικό δημοσίευμα του Associated Press μια 47χρονη γυναίκα που εργάζεται επί 16 χρόνια στην Microsoft έχει την ευθύνη για την εμπειρία που προσφέρουν τα Windows 7, η Julie Larson-Green. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς της είναι το Ribbon του Office 2007, μια μπάρα με λειτουργίες στο εκάστοτε στάδιο εργασίας του χρήστη. Η Larson-Green είναι επικεφαλής του τμήματος Windows Experience στη Microsoft, είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου, έχει σπουδάσει πληροφορική και έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τεχνική υποστήριξη. Στη συνέντευξή της εξηγεί ότι προσπάθησε να σχεδιάσει τα Windows 7 έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τις απαιτούμενες γνώσεις χειρισμού υπολογιστή από τον χρήστη, ώστε να μην χρειάζεται δηλαδή όχι τεχνική υποστήριξη, αλλά ούτε εγχειρίδιο χρήσης, από το οποίο συνοδεύεται κάθε λογισμικό.

Ο χρόνος εκκίνησης των Windows 7 (boot) είναι αξιοσημείωτα μειωμένος, όχι μόνο σε σχέση με τα δημοφιλή ακόμα Windows XP, αλλά και με τα Vista, οι προειδοποιήσεις που ενοχλούσαν τους χρήστες της προηγούμενης έκδοσης έχουν ελαχιστοποιηθεί, το μοίρασμα αρχείων στο οικιακό δίκτυο δεν απαιτεί πτυχίο πληροφορικής, τα απαιτούμενα κλικ για κάθε εργασία είναι λιγότερα. Όσο για το επίμαχο νέο περιβάλλον εργασίας, πράγματι πολλοί υποστηρίζουν ότι ανταγωνίζεται σε ευχρηστία αυτό των Apple -κάποιοι λένε ότι η νέα μπάρα εργασιών, taskbar θυμίζει προκλητικά το OS X Dock-, και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας (πολλαπλής) αφής είναι εντυπωσιακή.

Είναι όμως αυτές, και άλλες βελτιώσεις που έχει κάνει η Microsoft, αρκετές για να δικαιολογήσουν το πέρασμα στην νέα έκδοση; Οι απόψεις διίστανται.

«Πιο κοντά στους Mac τα PC με Win7», σύμφωνα με τον συντάκτη τεχνολογίας του Business Week, Στέφεν Ουίνστρομ

«Μην σπεύσετε να αναβαθμίσετε», σύμφωνα με τον συντάκτη τεχνολογίας του Associated Press, Πήτερ Σβένσον.

Πάντως, θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις της πλειονότητας των Ελλήνων χρηστών, έτσι όπως μεταφέρονται από τα σχόλιά τους στο In.gr Τεχνολογία.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στις σχετικές συζητήσεις.

H Περιπέτεια από τα Windows XP στα Windows 7

Σηκώνει τα Windows 7 το PC σας;

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024