Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ultra-Broadband από την Vodafone πριν το 2010

Ultra-Broadband από την Vodafone πριν το 2010

Σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας εντός του 2009 θα είναι εφικτή η ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο Ίντερνετ με ταχύτητα έως και 22Mbps, μέσω του αναβαθμισμένου δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Vodafone.

Σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας εντός του 2009 θα είναι εφικτή η ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο Ίντερνετ με ταχύτητα έως και 22Mbps, μέσω του αναβαθμισμένου δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Vodafone.

H εταιρεία ανακοίνωσε στις 24 Νοεμβρίου ότι προχωρά σε αναβάθμιση της υποδομής για την παροχή της υπηρεσίας Vodafone Mobile Broadband, ώστε να κάνει εφικτή την ασύρματη λήψη δεδομένων με ταχύτητα έως 28,8Mbps και αποστολής έως 5,8Mbps βασισμένη στην τεχνολογία HSPA+ ΜΙΜΟ (High Speed Packet Access, Multiple Input Multiple Output). Πρόκειται για μια τεχνολογία κεραιών που χρησιμοποιούνται τόσο στον εξοπλισμό μετάδοσης όσο και στον εξοπλισμό λήψης και με τις οποίες αποστέλλονται από περισσότερες από μια κεραίες παράλληλα περισσότερα από ένα σήματα. Η τεχνολογία αυτή, υπό συνθήκες, επιτρέπει την αύξηση της ταχύτητας για κάθε χρήστη και βελτιώνει την απόδοση του ασύρματου δικτύου, ενώ μειώνει το λειτουργικό κόστος της εταιρείας.

Η Vodafone κατέγραψε μέγιστες ταχύτητες λήψης δεδομένων της τάξης των 22 Mbps σε επίπεδο εφαρμογής τελικού χρήστη. Επισημαίνει ωστόσο ότι οι ταχύτητες που θα απολαμβάνει ο χρήστης μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τις συνθήκες και τα κατά τόπους χαρακτηριστικά του δικτύου.

Η Vodafone θα βασιστεί σε εξοπλισμό της Huawei και θα επεκτείνει το ασύρματο δίκτυό της σε όλη τη χώρα, με στόχο να φτάσει και στις πλέον απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές. Παράλληλα, το δίκτυο των αστικών περιοχών αναβαθμίζεται σταδιακά με τη διάθεση των δυνατοτήτων HSDPA 14,4 Mbps & HSPA+ 21,6 Mbps.

Ηχηρές ανακοινώσεις, δυσαρεστημένες φωνές

Παρά τις ηχηρές δηλώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, ολοένα πιο δυνατές γίνονται οι φωνές των δυσαρεστημένων χρηστών των υπηρεσιών ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Αν και η υπηρεσίες αυτές καλούνται να επιλύσουν το πρόβλημα της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ ιδιαίτερα σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ADSL, οι χρήστες διαμαρτύρονται όχι μόνο για το εξαιρετικά υψηλό κόστος, αλλά και για την απουσία ποιοτικών υπηρεσιών.

Συνοψίζοντας, χρήστες αναφέρουν απουσία σήματος σε απομακρυσμένες περιοχές, υψηλό κόστος για την προσφερόμενη ποιότητα της υπηρεσίας καθώς και, υψηλό κόστος του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Ανθή Παναγιωτάκη

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024