Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν πλοήγηση από τα κινητά Nokia με GPS

Δωρεάν πλοήγηση από τα κινητά Nokia με GPS

Στο δρόμο που χάραξαν η Google και η Apple, η Nokia ανακοίνωσε ότι καταργεί τις χρεώσεις στην υπηρεσία πλοήγησης για όλα τα κινητά της με λειτουργία GPS. Η νέα έκδοση του Ovi Maps προσφέρει φωνητική π

Στο δρόμο που χάραξαν η Google και η Apple, η Nokia ανακοίνωσε ότι καταργεί τις χρεώσεις στην υπηρεσία πλοήγησης για όλα τα κινητά της με λειτουργία GPS. Η νέα έκδοση του Ovi Maps προσφέρει φωνητική πλοήγηση για οχήματα και πεζούς σε 74 χώρες και 46 γλώσσες, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους σε 10 χώρες και λεπτομερείς χάρτες για 180 χώρες.

Η εταιρεία ελπίζει ότι με την κατάργηση των χρεώσεων στην υπηρεσία ο αριθμός των χρηστών που πλοηγούνται με το κινητό τους τηλέφωνο θα αυξηθεί από τα 27 εκατομμύρια (σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Canalys) στα 50 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αμεσα κερδισμένοι από την ανακοίνωση της εταιρείας είναι όσοι ήδη διαθέτουν ένα από τα 10 συμβατά μοντέλα: N97 Mini (To Ν97 θα ακολουθήσει αργότερα), 5800 XpressMusic, 5800 Navigation Edition, E52, E55, E72, 5230, 6170 Navigator, 6730 Classic και X6.

Για τις συσκευές αυτές το νέο Ovi Μaps είναι διαθέσιμο εδώ.

Από το Μάρτιο, όλα τα κινητά με GPS της Nokia θα πωλούνται με την υπηρεσία προεγκατεστημένη.

Η προσφορά του φινλανδικού κολοσσού αποτελεί μια σχεδόν απροκάλυπτη επίθεση κατά της Google, η οποία ήδη προσφέρει στις ΗΠΑ μια δωρεάν υπηρεσία πλοήγησης που τρέχει στο iPhone και τα δικά της κινητά Android. «H Google προσφέρει δωρεάν πλοήγηση για αυτοκίνητα σε μία χώρα. Εμείς την προσφέρουμε σε 74 χώρες» δήλωσε ο Τέρο Ογιανπέρα, αντιπρόεδρος υπηρεσιών της Nokia.

H κατάργηση των χρεώσεων θα μπορούσε τελικά να απειλήσει ακόμα και τους κατασκευαστές εξειδικευμένων συσκευών GPS όπως η TomTom και η Garmin.

Βασικά χαρακτηριστικά του OviMaps:


  • -Δωρεάν ταξιδιωτικοί οδηγοί από τη Lonely Planet και τη Michelin με πάνω από 1.000 προορισμούς

  • -Τρισδιάστατα κτίρια και διανυσματικά γραφικά

  • -Λειτουργία για πεζούς που «κόβει δρόμο» από μονοπάτια

  • -Αποθήκευση των χαρτών στην ίδια τη συσκευή

  • -Η υπηρεσία είναι ανοιχτή σε εφαρμογές τρίτων

Το νέο OviMaps αξιοποιεί τεχνολογίες της εταιρείας Navteq που εξαγόρασε η Nokia το 2007. Μέχρι σήμερα οι χάρτες της Nokia ήταν δωρεάν, ενώ η λειτουργία πλοήγησης απαιτούσε συνδρομή.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024