Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple iPad: Αποκάλυψη τώρα

Apple iPad: Αποκάλυψη τώρα

Τελικά δεν ονομάζεται iTablet, ούτε iSlate. Επιπλέον, δεν ψήνει καφέ. Έπειτα από μήνες τρελής φημολογίας, η Apple παρουσίασε το iPad, την ταμπλέτα που σερφάρει στο Διαδίκτυο, τρέχει τις εφαρμογές του

Τελικά δεν ονομάζεται iTablet, ούτε iSlate. Επιπλέον, δεν ψήνει καφέ. Έπειτα από μήνες τρελής φημολογίας, η Apple παρουσίασε το iPad, την ταμπλέτα που σερφάρει στο Διαδίκτυο, τρέχει τις εφαρμογές του iPhone, παίζει ταινίες και διαβάζει ηλεκτρονικά βιβλία.

Το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου, ο πολύς Στιβ Τζομπς ανέβηκε στη σκηνή του Κέντρου Τεχνών Yerba Buena στο Σαν Φρανσίσκο και ενθουσίασε δημοσιογράφους και bloggers με την «τελευταία δημιουργία» του.

To iPad που παρουσίασε μοιάζει με iPhone που πήρε αναβολικά.

Διαθέτει οθόνη 9,7 ιντσών της ίδιας τεχνολογίας multi-touch, το περίβλημά του κατασκευάζεται από το ίδιο υλικό κατά των λεκέδων και φέρει τα ίδια εξωτερικά κουμπιά home, mute και volume.

Έχει πάχος 1,25 εκατοστά και βάρος 680 γραμμάρια.

Οι τιμές: 499 δολάρια για το μοντέλο με 16 GB αποθηκευτικού χώρου σε οδηγό SSD, 599 δολάρια για τα 32 GB και 699 δολάρια για τη μέγιστη χωρητικότητα. Τα μοντέλα αυτά προσφέρουν δικτύωση Wi-Fi και αναμένονται το Μάρτιο.

Ένα μήνα αργότερα θα κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά τα αντίστοιχα μοντέλα 3G με κάρτα SIM, τα οποία θα κοστίζουν 130 δολάρια περισσότερο. Στις ΗΠΑ, οι συσκευές 3G θα παίζουν μόνο στο δίκτυο της AT&T με δύο πακέτα δεδομένων: 14,99 δολάρια το μήνα για 250MB και 29,99 δολάρια για απεριόριστο κατέβασμα.

Αλλα χαρακτηριστικά

?Οθόνη LED οπίσθιου φωτισμού με ανάλυση 1024×768
?Αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης στα 720p (480p όταν συνδεθεί σε εξωτερική οθόνη)
?Εικονικό πληκτρολόγιο QWERTY
?Επεξεργαστής A4 της ίδιας της Apple με συχνότητα 1GHz
?Bluetooth
?Ημερολόγιο, Επαφές, Google Maps και αναπαραγωγή μουσικής με το λογισμικό του iPod
?Πρόσβαση στο iTunes και σε όλες τις εφαρμογές του AppStore, παλιές και νέες.
?Σερφάρισμα με Safari
?Μπαταρία που προσφέρει 10 ώρες λειτουργίας

H Apple ελπίζει τώρα ότι το iPad θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους φορητούς υπολογιστές και τα smartphone. Η ταμπλέτα «είναι τόσο πιο φιλική από ένα λάπτοπ και τόσο πιο ικανή από ένα smartphone» παινεύτηκε ο Τζομπς.

Για αρχή, το iPad θα ανταγωνιστεί ευθέως το Kindle της Amazon με το κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων iBooks, στο οποίο ήδη συμμετέχουν πέντε μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι. Οι New York Times, επίσης, παρουσίασαν ειδική εφαρμογή για την ανάγνωση της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας τους.

Καλά νέα και για τους γκέιμερ: η Gameloft παρουσίασε μια νέα έκδοση του Nova και η Electronic Arts το Need for Speed για iPad.

in.gr

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024