Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Η μεγάλη των χάκερ σχολή

Κίνα: Η μεγάλη των χάκερ σχολή

Λίγες εβδομάδες μετά το σάλο που προκάλεσαν οι κινεζικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών εταιρειών, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε έφοδο σε παράνομη διαδικτυακή «σχολή» για χάκερ με πο

Λίγες εβδομάδες μετά το σάλο που προκάλεσαν οι κινεζικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών εταιρειών, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε έφοδο σε παράνομη διαδικτυακή «σχολή» για χάκερ με πολλές χιλιάδες εκπαιδευόμενους.

Περισσότεροι από 12.000 χρήστες πλήρωναν συνδρομή στην οργάνωση «Black Hawk Safety Net» για να τελειοποιηθούν σε τεχνικές κυβερνοεπίθεσης και να έχουν πρόσβαση σε έτοιμους «δούρειους ίππους» που θα τους επέτρεπαν να αποκτήσουν τον έλεγχο απομακρυσμένων υπολογιστών. Ακόμα 170.000 άτομα είχαν εγγραφεί ως απλά μέλη.

Στην επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία της επαρχίας Χουμπέι συνελήφθησαν τρία άτομα και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων εννέα διακομιστές, πέντε προσωπικοί υπολογιστές, ένα αυτοκίνητο και περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 250.000 δολαρίων.

Ο δικτυακός τόπος της Black Hawk, 3800hk.com, τέθηκε εκτός λειτουργίας, ωστόσο ένα μήνυμα της οργάνωσης που διακινείται στο Διαδίκτυο καλεί τα μέλη της σε αντεπίθεση:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρήστες του Διαδικτύου με μοχθηρές προθέσεις, οι οποίοι κατέστρεψαν εσκεμμένα την υπόληψη της Black Hawk, εξαπάτησαν τα μέλη της και έκλεψαν υλικό. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να επιτεθούμε σε αυτούς τους δικτυακούς τόπους».

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο, κρατήθηκε όμως μυστική για αδιευκρίνιστο λόγο μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση των κινεζικών αρχών έρχεται πάντως λίγες εβδομάδες αφότου η Google και ο Λευκός Οίκος κατηγόρησαν εμμέσως την κινεζική κυβέρνηση για καταιγίδα κυβερνοεπιθέσεων κατά της ίδιας Google αλλά και δεκάδων ακόμα αμερικανικών εταιρειών.

Οι επιθέσεις προέρχονταν από το έδαφος της Κίνας, χωρίς όμως να είναι δυνατό να αποδειχθεί ότι η ίδια η κυβέρνηση ήταν αναμεμειγμένη στην υπόθεση. Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν πάντως να υποκλέψουν πνευματικές ιδιοκτησίες των εταιρειών και πιθανώς και στοιχεία για Κινέζους μαχητές των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν βέβαια τις κατηγορίες και υποστήριξαν αργότερα ότι η Κίνα είναι και η ίδια θύμα κυβερνοπολέμου -το υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής έκανε λόγο για 42.000 κινεζικούς δικτυακούς τόπους που βρέθηκαν πέρυσι στο στόχαστρο.

Σύμφωνα πάντως με περυσινή έκθεση για λογαριασμό του αμερικανικού Κογκρέσου, το Πεκίνο αναπτύσσει δυνατότητες κυβερνοπολέμου και φαίνεται να αξιοποιεί ομάδες χάκερ για την άντληση δεδομένων από αμερικανικά δίκτυα και εταιρείες.

Το 2007, μάλιστα, υπήρξε καταιγίδα δημοσιευμάτων για επιθέσεις κινεζικής προέλευσης εναντίον κυβερνητικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024