Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το PlayStation Move κάνει ό,τι κάνεις

Το PlayStation Move κάνει ό,τι κάνεις

Η Sony παρουσίασε και επίσημα το Move, ένα «χειριστήριο κίνησης» για το PlayStation που αναπαράγει στην οθόνη τις πραγματικές κινήσεις του παίκτη.

Η Sony παρουσίασε και επίσημα το Move, ένα «χειριστήριο κίνησης» για το PlayStation που αναπαράγει στην οθόνη τις πραγματικές κινήσεις του παίκτη.

Αυτό σημαίνει ότι το Move μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βιντεοπαιχνίδια ως εικονικό σπαθί, ρακέτα, τόξο ή πιστόλι, περίπου όπως το χειριστήριο του Nintendo Wii που καθιέρωσε την τεχνολογία κίνησης το 2006.

Το Move μοιάζει με μικρόφωνο την άκρη του οποίου υπάρχει ένα φωτεινό μπαλάκι που αλλάζει χρώματα. Το χειριστήριο συνεργάζεται με την κάμερα Eye του PlayStation, η οποία παρακολουθεί πώς κινείται το μπαλάκι ώστε να αναπαράγει τις κινήσεις αυτές στο περιβάλλον του παιχνιδιού.

«Το χειριστήριο κίνησης για το PS3 είναι η λύση τόσο για περιστασιακούς όσο και για σκληροπυρηνικούς παίκτες» δήλωσε ο Σουσέι Γιοσίντα της Sony, παρουσιάζοντας το Move στο Game Developers Conference που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο.

Το νέο χειριστήριο θα κυκλοφορήσει εντός του έτους σε τιμή που δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Πάντως το πακέτο που περιλαμβάνει το Move, την κάμερα Eye και ένα συμβατό παιχνίδι αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 100 δολάρια.

Ένα δεύτερο χειριστήριο κίνησης που συνεργάζεται με το Move αλλά δεν έχει φωτάκι (εικόνα επάνω) αναμένεται να διατεθεί ως αξεσουάρ.

Εντός του έτους αναμένεται να παρουσιαστούν 20 παιχνίδια που υποστηρίζουν χειριστήριο κίνησης, ενώ συνολικά 36 εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν την τεχνολογία της Sony.

Το φθινόπωρο αναμένεται και το Natal, το αντίστοιχο σύστημα της Microsoft για το Xbox 360.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024