Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακή τηλεόραση: Οι χάρτες κάλυψης

Ψηφιακή τηλεόραση: Οι χάρτες κάλυψης

Οι ψηφιακές εκπομπές της Digea έχουν ήδη ξεκινήσει σε Θεσσαλονίκη και Κορινθιακό και από τον Ιούνιο θα επεκταθούν στην Αττική. H τελευταία αναβάθμιση στην τηλεοπτική τεχνολογία θα είναι αρχικά διαθέσι

Οι ψηφιακές εκπομπές της Digea έχουν ήδη ξεκινήσει σε Θεσσαλονίκη και Κορινθιακό και από τον Ιούνιο θα επεκταθούν στην Αττική. H τελευταία αναβάθμιση στην τηλεοπτική τεχνολογία θα είναι αρχικά διαθέσιμη ως πραιρετική επιλογή (τουλάχιστον για τους περισσότερους καταναλωτές) ωστόσο μέχρι τα τέλη του 2012 όλη η Ελλάδα θα πρέπει να βλέπει μόνο ψηφιακά.

Η Digea είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας -ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR- και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους, καθώς και όποιων άλλων σταθμών την επιλέξουν.

Η κρατική τηλεόραση επίσης προσφέρει ψηφιακά κανάλια, τα οποία όμως βασίζονται σε διαφορετική τεχνολογία μετάδοσης (συμπίεση MPEG2 αντί για το νεώτερο MPEG4 της Digea) και απαιτούν διαφορετικό αποκωδικοποιητή. Πάντως πολλοί νεώτεροι τηλεοπτικοί δέκτες ενσωματώνουν τις λειτουργίες του ενός ή και των δύο αποκωδικοποιητών.

Ό,τι χρειάζεται να μάθετε για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση

Χρονοδιάγραμμα για την επέκταση των μεταδόσεων σε άλλες περιοχές δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Τα επόμενα βήματα θα εξαρτηθούν από την επιτυχία των πιλοτικών μεταδόσεων στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι χάρτες της Digea:

Περιοχή Λεκανοπεδίου: Κάλυψη από τους πομπούς Αίγινας και Υμηττού (Από 18 Ιουνίου)

Το ψηφιακό σήμα θα καλύπτει και τα δυτικά παράλια των Κυκλάδων και της ΝΔ Εύβοιας. Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

Αθήνα: Κοντινό στα νότια προάστια (Από 18 Ιουνίου)

Το ψηφιακό σήμα από την Αίγινα θα δώσει λύση σε όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα λήψης στα νότια προάστια και ειδικά στην περιοχή από τη Γλυφάδα μέχρι το Σούνιο.

Kενό αναλογικής κάλυψης λόγω παύσης του αναλογικού σήματος από την Αίγινα (Από 18 Ιουνίου)

Στο πλαίσιο της δοκιμής των ψηφιακών μεταδόσεων, ο αναλογικός πομπός της Αίγινας θα κλείσει για τεχνικούς λόγους από τις 18 Ιουνίου. Για μερικές δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στους πρόποδες του Υμηττού, η προμήθεια αποκωδικοποιητή θα είναι άμεσα απαραίτητη.

Θεσσαλονίκη: Κάλυψη από τους πομπούς Χορτιάτη και Φιλίππου

Οι Θεσσαλονικείς μπορούν να απολαμβάνουν το ψηφιακό σήμα της Digea από τις 14 Ιανουαρίου. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη ενώ διακόπηκε από το Φιλίππειο –μερικές χιλιάδες νοικοκυριά ήδη χρειάζονται αποκωδικοποιητή.

Κορινθιακός: Κάλυψη από τον πομπό του Ξυλόκαστρου

Από το Σεπτέμβριο του 2009, οι ψηφιακές μεταδόσεις από τον πομπό του Ξυλόκαστρου καλύπτουν μεταξύ άλλων τις εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Ασπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα.

Για τη λήψη ψηφιακού σήματος δεν απαιτείται αντικατάσταση της κεραίας, ίσως όμως χρειαστεί διόρθωση στον προσανατολισμό της.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024