Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφοδος της αστυνομίας για το πρωτότυπο του «iPhone 4G»

Έφοδος της αστυνομίας για το πρωτότυπο του «iPhone 4G»

Η αστυνομία της Καλιφόρνια πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι ενός αρχισυντάκτη του Gizmodo.com, ενός ιστολογίου που δημοσίευσε εικόνες και λεπτομέρειες για ένα πρωτότυπο του επόμενου iPhone, το οποίο είχ

Η αστυνομία της Καλιφόρνια πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι ενός αρχισυντάκτη του Gizmodo.com, ενός ιστολογίου που δημοσίευσε εικόνες και λεπτομέρειες για ένα πρωτότυπο του επόμενου iPhone, το οποίο είχε χάσει η Apple από γκάφα ενός μηχανικού της.

Το Gizmodo είχε πληρώσει 5.000 δολάρια για να αποκτήσει τη πολυσυζητημένη συσκευή, την οποία ξέχασε σε ένα μπαρ της Καλιφόρνια ένας μηχανικός λογισμικού της Apple που γιόρταζε τα γενέθλιά του.

Αφού πρώτα αποσυναρμολόγησε το τηλέφωνο και δημοσίευσε φωτογραφίες και λεπτομέρειες, το Gizmodo το επέστρεψε στην Apple.

Προφανώς, η μυστικοπαθής εταιρεία δεν έμεινε ικανοποιημένη και κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές.

Τη Δευτέρα 26 Απριλίου, ο αρχισυντάκτης του ιστολογίου, Τζέισον Τσεν ανακοίνωσε ότι τρεις ημέρες νωρίτερα η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του, στην κομητεία Σαν Ματέο της Καλιφόρνια, και κατέσχεσε υπολογιστές, έγγραφα και άλλα στοιχεία, στο πλαίσιο έρευνας για ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με το ένταλμα έρευνας που δημοσίευσε το Gizmodo, οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν ενδέχεται να περιλαμβάνουν φωτογραφίες του «πρωτότυπου του iPhone 4G».

Όπως έγραψε το ιστολόγιο, το iPhone τέταρτης γενιάς (το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το καλοκαίρι) έχει κάμερα για βιντεοκλήσεις στην μπροστινή όψη και μεγαλύτερη κάμερα με φλας στο πίσω μέρος.

Είναι επίσης 3 γραμμάρια βαρύτερο από το iPhone 3G S, έχει επίπεδη ράχη και μπαταρία μεγαλύτερη κατά 16%.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς ο νομικός σύμβουλος του Gizmodo διαβεβαιώνει ότι η νομοθεσία της Καλιφόρνια προστατεύει τους δημοσιογράφους από τέτοιου είδους επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024