Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕΤΤ: Ο ΟΤΕ κακώς βιάστηκε να προσφέρει αναβαθμισμένο ADSL

ΕΕΤΤ: Ο ΟΤΕ κακώς βιάστηκε να προσφέρει αναβαθμισμένο ADSL

Δεν είναι σύμφωνη με την νομοθεσία η διάθεση στο κοινό των λιανικών προσφορών του ΟΤΕ για τις υπηρεσίες ADSL με αυξημένη ταχύτητα έως και 24Mbps, προειδοποιεί η αρμόδια για θέματα επικοινωνιών ανεξάρτ

Δεν είναι σύμφωνη με την νομοθεσία η διάθεση στο κοινό των λιανικών προσφορών του ΟΤΕ για τις υπηρεσίες ADSL με αυξημένη ταχύτητα έως και 24Mbps, προειδοποιεί η αρμόδια για θέματα επικοινωνιών ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο ΟΤΕ δεν έλαβε προηγουμένως την έγκριση της Αρχής για τις προσφορές λιανικής που επηρεάζονται από την αναβάθμιση των ταχυτήτων ευρυζωνικής πρόσβασης. Η υποχρέωση αυτή, όπως διευκρινίζει η ΕΕΤΤ, απορρέει από το γεγονός ότι ο Οργανισμός «είναι πάροχος με δεσπόζουσα θέση στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπόκειται, μεταξύ άλλων, σε έλεγχο τιμών. Ο συγκεκριμένος έλεγχος είναι αναγκαίος για τη διασφάλιση συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν διαχρονικά καινοτόμες υπηρεσίες σε οικονομικά συμφέρουσες τιμές.»

Η ΕΕΤΤ έχει εγκρίνει την αναβάθμιση των ταχυτήτων χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης που ζήτησε ο ΟΤΕ, με παράλληλη κατάργηση της ταχύτητας των 8 Mbps. Ταυτοχρόνως, ζήτησε από τον ΟΤΕ να υποβάλει όλα τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να εξετάσει τις λιανικές προσφορές του που επηρεάζονται από την αναβάθμιση των ταχυτήτων.

Ο ΟΤΕ στις 22 Απριλίου ανακοίνωσε στον Τύπο την αναβάθμιση από τα 8Mbps στα 24Mbps για όλους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με ανακοίνωση τιτλοφορούμενη: «Ωφελημένοι όλοι, υφιστάμενοι και νέοι πελάτες ADSL του ΟΤΕ».

«O ΟΤΕ ξεκίνησε την -πέμπτη τα τελευταία χρόνια- αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL πανελλαδικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για όλους τους συνδρομητές.

Συγκεκριμένα, με το πέρας των αναβαθμίσεων οι πελάτες στα 8 Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps, ενώ όσοι έχουν 2 Mbps θα απολαμβάνουν διπλάσια ταχύτητα upload στα 512 Kbps.

Όσοι διαθέτουν ταχύτητα έως 24Mbps, ήδη χρεώνονται με χαμηλότερες τιμές και συγκεκριμένα με το τιμολόγιο που ίσχυε μέχρι τώρα για τα 8 Μbps, δηλ. 22,88 ευρώ/μήνα, φθηνότερα κατά 5,5 ευρώ.

Πλέον, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες είναι 2Mbps/ 512 Κbps και έως 24 Mbps/1 Mbps.

Οι αναβαθμίσεις αφορούν όλους τους πελάτες, νέους και υφιστάμενους, λιανικής και χονδρικής, οικιακούς και επιχειρησιακούς. Οι υφιστάμενοι πελάτες πανελλαδικά θα αναβαθμιστούν σταδιακά, μέσα στους επόμενους μήνες, στις παραπάνω ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται καμία ενέργεια από την πλευρά τους.»

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024