Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις ευρωπαϊκές αρχές τα ασύρματα δεδομένα που υπέκλεψε η Google

Στις ευρωπαϊκές αρχές τα ασύρματα δεδομένα που υπέκλεψε η Google

Τα δεδομένα που υπέκλεψαν κατά λάθος τα κινητά συνεργεία του Street View, καθώς σάρωναν τα ξεκλείδωτα ασύρματα δίκτυα στους δρόμους των πόλεων, θα διαβιβαστούν στις εθνικές ευρωπαϊκές αρχές εντός της εβδομάδας, ανακοίνωσε η Google. «Τα κάναμε θάλασσα» παραδέχεται.

Τα δεδομένα που υπέκλεψαν κατά λάθος τα κινητά συνεργεία του Street
View, καθώς σάρωναν τα ξεκλείδωτα ασύρματα δίκτυα στους δρόμους των πόλεων, θα διαβιβαστούν στις εθνικές ευρωπαϊκές αρχές εντός της εβδομάδας.

«Τα κάναμε θάλασσα» παραδέχεται η Google στους Financial Times μετά την αποκάλυψη του περασμένου μήνα. Τα οχήματα της εταιρείας που φωτογραφίζουν τους δρόμους σε περισσότερες από 30 χώρες κρυφάκουσαν και συνέλεξαν γύρω στα 600 Gigabyte δεδομένων, στα οποία δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονταν τραπεζικές και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Η Google απέδωσε το συμβάν σε λανθασμένο προγραμματισμό στο λογισμικό του συστήματος που χαρτογραφεί τα δημόσια ασύρματα δίκτυα. Παρά τις διαβεβαιώσεις, όμως, δεν απέφυγε τις επικρίσεις από οργανώσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής και δεν αποκλείται να βρεθεί αντιμέτωπη και με τις αρχές προστασίας δεδομένων.

Εντός των επόμενων δύο ημερών η εταιρεία θα διαβιβάσει τα επίμαχα δεδομένα πρώτα στη Γερμανία και στη συνέχεια στην Ισπανία και τη Γαλλία, δήλωσε στους Financial Times o διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιντ.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, τα κάναμε θάλασσα» παραδέχτηκε. «Το να είμαστε ειλικρινείς με τα λάθη μας είναι η καλύτερη άμυνα για να μην ξανασυμβούν στο μέλλον» είπε.

Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας για το τι ακριβώς συνέβη, καθώς και τα αποτελέσματα μιας εσωτερικής έρευνας για τις όλες πρακτικές που αφορούν το ιδιωτικό απόρρητο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024