Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Cosmote επιδεικνύει την υποδομή mobile broadband

H Cosmote επιδεικνύει την υποδομή mobile broadband

Η Ericsson υλοποίησε την ταχύτερη ευρυζωνική σύνδεση στην Ελλάδα, την οποία επέδειξε η COSMOTE με επιτυχία κατά τη διάρκεια δοκιμών στο live δίκτυό της. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία dual carrier HSPA Evolution που αγγίζει ταχύτητες των 42,2 Mbps, οι συνδρομητές της COSMOTE θα μπορούν να «σερφάρουν» στο Internet, να παρακολουθούν live-streaming τηλεόραση και βίντεο και να κατεβάζουν αρχεία με ταχύτητες που δεν ήταν δυνατές μέχρι σήμερα.

Η Ericsson υλοποίησε την ταχύτερη ευρυζωνική σύνδεση στην Ελλάδα, την οποία επέδειξε η COSMOTE με επιτυχία κατά τη διάρκεια δοκιμών στο live δίκτυό της. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία dual carrier HSPA Evolution που αγγίζει ταχύτητες των 42,2 Mbps, οι συνδρομητές της COSMOTE θα μπορούν να «σερφάρουν» στο Internet, να παρακολουθούν live-streaming τηλεόραση και βίντεο και να κατεβάζουν αρχεία με ταχύτητες που δεν ήταν δυνατές μέχρι σήμερα. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία με εξυπνότερο τρόπο ούτως ώστε να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέσω αποϋλοποίησης και αυξημένης αποδοτικότητας, οδηγώντας έτσι σε μια οικονομία χαμηλότερου ενεργειακού αποτυπώματος.

Ο κ. Γιώργος Τσώνης, Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της COSMOTE δήλωσε: «Η COSMOTE, με την υποστήριξη της Ericsson, συστηματικά και με συνέπεια παρουσιάζει πρώτη κάθε φορά τις υψηλότερες ταχύτητες στις ευρυζωνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα ήδη από το 2006. Το dual carrier HSPA Evolution με ταχύτητες που φτάνουν τα 42,2 Mbps μας επιτρέπει για μια ακόμη φορά να ανεβάσουμε περαιτέρω το επίπεδο της κινητής ευρυζωνικότητας στη χώρα. Αυτή η εμπειρία που θα είναι σύντομα διαθέσιμη εμπορικά, θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο των πελατών μας, καθώς θα μπορούν για παράδειγμα να «σερφάρουν» στο Internet και να κατεβάζουν αρχεία ταχύτερα από ποτέ ενώ βρίσκονται εν κινήσει».

Με την υποστήριξη της Ericsson, η COSMOTE ήταν ο πρώτος πάροχος κινητών επικοινωνιών που εισήγαγε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα ήδη από το 2006, ενώ το 2009 ανέβασε την ταχύτητα στα 21,6 Mbps και ακολούθως στα 28,8 Mbps με τη χρήση τεχνολογίας ΗSPA Evolution.

Ο κ. Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson στην Ελλάδα και υπεύθυνος για τις αγορές της Αλβανίας, Κύπρου, Μάλτας και Ισραήλ, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που μαζί με την COSMOTE κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς το μέλλον. Οι νέες, υψηλότερες ευρυζωνικές ταχύτητες επιβεβαιώνουν την ισχυρή δέσμευση της COSMOTE να προσφέρει πάντα μια ανώτερης ποιότητας εμπειρία στους συνδρομητές της. Σημαίνει επίσης ότι ακόμη πιό πολλοί συνδρομητές κινητής στην Ελλάδα θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν πλήρως την προηγμένη τεχνολογία της Ericsson για τη βελτίωση της ζωής τους. Η δυνατότητα των πολιτών να ζουν, να δουλεύουν, να εκπαιδεύονται και να απολαμβάνουν τη ζωή τους ενώ βρίσκονται σε κίνηση θα ενισχυθεί σημαντικά ενώ θα προκύψουν νέοι τρόποι για να αυξήσουν οι επιχειρήσεις την παραγωγικότητά τους με ταυτόχρονη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος.»

Η Ericsson πρωτοπορεί στην ανάπτυξη του High Speed Packet Access (HSPA), του κορυφαίου παγκόσμιου προτύπου κινητών επικοινωνιών τρίτης γενιάς. Το HSPA προσφέρει στους συνδρομητές υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες από notebook και τις άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν, παντού όπου υπάρχει κάλυψη. Το HSPA σημειώνει ήδη τεράστια επιτυχία ανά τον κόσμο και έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός ταχύτατα αυξανόμενου οικοσυστήματος συσκευών και υπηρεσιών κινητής ευρυζωνικότητας με βάση τη συγκεκριμένη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων smartphone, notebook, PC Modem και wireless router.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024