Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφορές τοπικών επιχειρήσεων από το twitter

Προσφορές τοπικών επιχειρήσεων από το twitter

Σε μια ακόμα προσπάθεια να δημιουργήσει ένα «επιχειρηματικό μοντέλο» για την εισροή εσόδων, το δημοφιλές twitter συνάπτει συμφωνίες με εταιρείες προώθησης πωλήσεων για να τιτιβίζει προσφορές και εκδηλώσεις διαδικτυακών και μη καταστημάτων/επιχειρήσεων από ένα αφιερωμένο κανάλι του σε όποιον δηλώσει το ενδιαφέρον του.

Όσοι κάνουν follow στο επίσημο λογαριασμό @earlybird θα λαμβάνουν τα tweet που θα στέλνει η υπηρεσία: το twitter αναπαράγει tweet συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, ωστόσο υποστηρίζει ότι διατηρεί το δικαίωμα να επιλέγει τις προσφορές που θα διαχέει στους ακόλουθους.

Προς το παρόν, μόνον αμερικανικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα και ως εκ τούτου οι προσφορές θα έχουν ενδιαφέρον μόνο για τους Αμερικανούς. Ωστόσο, η υπηρεσία σταδιακά θα επεκταθεί με προσφορές επιχειρήσεων και από άλλες χώρες. Φυσικά, το twitter θα πληρώνεται για την προβολή των προσφορών τους στο
@earlybird.

Tweet από Τοπικές επιχειρήσεις σε κατοίκους

Εξάλλου, είναι ενδιαφέρον ότι οι προγραμματιστές του twitter ήδη εργάζονται για την προσθήκη στο API του στοιχείων σχετικά με τις πόλεις και τις ευρύτερες περιοχές από τις οποίες αποστέλλεται κάθε tweet. Μέχρι τώρα είναι γνωστές μόνο οι γεωγραφικές συντεταγμένες και δεν γίνεται αντιστοίχιση με πόλεις και περιοχές.

Το geo tagging θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, προσθέτοντας στα tweet όχι μόνο στοιχεία για την πόλη από την οποία προέρχεται αλλά και την επιχείρηση/εκδήλωση κ.λπ., κάτι που έχει υλοποιηθεί σε άλλες υπηρεσίες που εστιάζουν στα χαρακτηριστικά θέσης (φανταστείτε δηλαδή, ότι θα προσδιορίζεται ότι «μιλάτε» από μια συγκεκριμένη συναυλία σε μια πόλη).

Ήδη διαδικτυακές υπηρεσίες όπως ο «χρυσός οδηγός» CitySearch δημιουργούν καταλόγους με τους λογαριασμούς τοπικών επιχειρήσεων που διατηρούν λογαριασμό στο twitter. Η υπηρεσία έχει δημιουργήσει διαφορετικούς λογαριασμούς στο twitter ανάλογα με τις πόλεις που καλύπτει επιχειρήσεις (π.χ. CitySearch Boston, CitySearch Austin κ.λπ.). Οι χρήστες του twitter κάνουν follow μόνο τον αντίστοιχο «τοπικό» λογαριασμό του CitySearch (κάτι εντελώς διαφορετικό από το να στέλνει tweet από έναν λογαριασμό μόνο από τις τοπικές επιχειρήσεις στους followers που κατοικούν στις περιοχές αυτές).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024