Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν θήκες για το νέο iPhone, δεκτές και οι επιστροφές

Δωρεάν θήκες για το νέο iPhone, δεκτές και οι επιστροφές

Οι αγοραστές που προβληματίζονται με την ατέλεια στην κεραία του iPhone 4 μπορούν είτε να πάρουν δωρεάν θήκες που λύνουν το πρόβλημα, είτε να το επιστρέψουν εντός 30 ημερών και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Στιβ Τζομπς.

Οι αγοραστές που προβληματίζονται με την ατέλεια στην κεραία του iPhone
4 μπορούν είτε να πάρουν δωρεάν θήκες που λύνουν το
πρόβλημα, είτε να το επιστρέψουν εντός 30 ημερών και να πάρουν τα
χρήματά τους πίσω,
ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Στιβ Τζομπς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple αναγκάστηκε να δώσει συνέντευξη Τύπου για το «antennagate, όπως το χαρακτήρισε, μια σχεδιαστική ατέλεια που μετατράπηκε σε εφιάλτη των δημόσιων σχέσεων για την εταιρεία.

Μιλώντας στα κεντρικά της Apple στη Σίλικον Βάλει, ο Τζομπς παραδέχτηκε ότι τα τηλεφωνήματα που τερματίζονται λόγω ασθενούς σήματος είναι 1% περισσότερα στο iPhone 4 από ό,τι στην προηγούμενη έκδοση του κινητού.

Παραδέχτηκε επίσης ότι η κεραία έχει ένα ευαίσθητο σημείο (στην κάτω αριστερή γωνία) και ότι ο αλγόριθμος που υπολογίζει πόσες γραμμές σήματος εμφανίζονται στην οθόνη ήταν ανέκαθεν λανθασμένος.

Το αφεντικό της Apple θεωρεί πάντως ότι ο θόρυβος γύρω από το ελάττωμα ήταν υπερβολικός: «Δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν σοβαρό πρόβλημα επειδή όλα τα τηλέφωνα εμφανίζουν αυτή την ατέλεια» είπε.

Αναφέρθηκε μάλιστα στα αντίστοιχα «ευαίσθητα σημεία» κινητών τηλεφώνων από άλλες εταιρείες.

Ο αλγόριθμος που υπολογίζει την ένδειξη σήματος στο iPhone 4 διορθώθηκε με ενημέρωση λογισμικού που παρουσιάστηκε την Πέμπτη.

Όσοι έχουν ήδη αποκτήσει το iPhone 4 και όσοι το αγοράζουν στο εξής θα παίρνουν δωρεάν μια λαστιχένια θήκη που εμποδίζει τα δάχτυλα του χρήστη να αγγίζουν το ευαίσθητο σημείο της κεραίας.

Ο Τζομπς προειδοποίησε πάντως ότι οι θήκες δεν επαρκούν και το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης θα πρέπει να παραταθεί έως το Σεπτέμβριο. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στον δικτυακό τόπο της εταιρείας. Όσοι έχουν αγοράσει ήδη τη λαστιχένια θήκη της Apple θα αποζημιωθούν.

Όσοι δεν αρκούνται στη δωρεάν θήκη, μπορούν να επιστρέψουν το κινητό για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Αυτό πρέπει να γίνει «εντός 30 ημερών» είπε ο Τζομπς, χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί 30 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς ή από την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple διέψευσε ακόμα ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό πριν από την κυκλοφορία της συσκευής, και δήλωσε πως οι μηχανικοί της εταιρείας δεν έχουν αρχίσει τον επανασχεδιασμό της κεραίας.

Επισήμανε μάλιστα ότι «το ίδιο πρόβλημα» υπήρχε και στην κεραία του προηγούμενου μοντέλου 3G S.

Στο iPhone τέταρτης γενιάς, η κεραία για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται ενσωματωμένη στην αριστερή πλευρά του μεταλλικού περιβλήματος, ενώ στη δεξιά πλευρά κρύβεται η κεραία Wi-Fi.

Παρά τα πρωτοσέλιδα και τις αγωγές που κατέθεσαν κατά της Apple Αμερικανοί καταναλωτές, οι πωλήσεις της συσκευής δεν φαίνεται να έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα: Όπως ανέφερε ο Τζομπς, από την περασμένη εβδομάδα το νέο κινητό έχει πουλήσει ακόμα 3 εκατομμύρια μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024