Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι απαντούν RIM, Nokia και HTC στον Στ.Τζομπς

Τι απαντούν RIM, Nokia και HTC στον Στ.Τζομπς

Research in Motion, Nokia και Samsung αλλά και χρήστες των κινητών τους χαρακτηρίζουν αποπροσανατολιστικά τα επιχειρήματα που παρουσίασε ο Στηβ Τζομπς για τις εγγενείς αδυναμίες της κεραίας του νέου iPhone 4.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Apple για τα προβλήματα απώλειας σήματος στο νέο iPhone 4, ο Στηβ Τζομπς επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα. Ως επιχείρημα παρουσίασε ότι και άλλα κινητά τηλέφωνα έχουν απώλεια σήματος, ιδιαίτερα σε περιοχές με μειωμένη κάλυψη. Εντούτοις, τα παραδείγματα (που συνοδεύτηκαν από βίντεο που δημοσιεύονται στο http://www.apple.com/antenna/) δεν άρεσαν στους ανταγωνιστές του.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της RIM, της εταιρείας που κατασκευάζει το δημοφιλές επαγγελματικό Blackberry χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη την προσπάθεια της Apple να συμπαρασύρει την RIM στην αυτοσχέδια πανωλεθρία της», «εσκεμμένη απόπειρα» να παραπλανήσει το κοινό αναφορικά με τη σχεδίαση των κεραιών και να αποσπάσει την προσοχή από ένα πραγματικό πρόβλημα στη σχεδίαση που επέλεξε η Apple για την κεραία του iPhone 4. Η RIM έχει αποφύγει κάτι ανάλογο και μάλιστα έχει επιλέξει καινοτόμο σχεδίαση ώστε να αποφύγει τη διακοπή κλήσεων ακόμα και σε περιοχές με χαμηλή κάλυψη.. Η δήλωση των Mike Lazaridis και Jim Balsillie καταλήγει: «Ένα είναι βέβαιο: οι πελάτες της RIM δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν θήκη για να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους. Η Apple θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για τις σχεδιαστικές επιλογές της, αντί να επιχειρεί να καταστήσει συνένοχους την RIM και άλλους για αυτές».

Ο Τζομπς αναφέρθηκε και στην Nokia κατά τη συνέντευξη Τύπου: μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες στο Web με κινητά Nokia που έχουν αυτοκόλλητα στο πίσω μέρος με την ένδειξη «don’t touch here» (μην ακουμπάτε εδώ). Η Nokia απαντά επισημαίνοντας ότι ήταν η πρώτη που παρουσίασε κινητό με εσωτερική κεραία το 1998, ότι έχει επενδύσει χιλιάδες ώρες εργασίας στην συμπεριφορά των χρηστών κινητών και ότι δίνει προτεραιότητα στην καλή απόδοση της κεραίας έναντι του σχεδιασμού των συσκευών της. Παραδέχεται ότι η απόδοση μπορεί να επηρεαστεί από τον τρόπο με τον οποίο κρατά κανείς το κινητό του, και για αυτό τοποθετεί κεραίες και στο επάνω και στο κάτω μέρος, επιλέγοντας το πλέον κατάλληλο υλικό κ.λπ.

Η HTC απαντά έμμεσα στην παρουσίαση ενός HTC Eris ως ενδεικτικού για την ανάλογη απώλεια σήματος : τη στιγμη που η Apple δηλώνει ότι μόλις το 0,55% των πελατών της κάλεσαν την τεχνική υποστήριξη για προβλήματα λήψης, στην περίπτωση των εν λόγω δικών της κινητών το ποσοστό ήταν μόλις 0,016% (τουλάχιστον 34 φορές χαμηλότερο). Απάντηση αναμένεται και από την Samsung.

Η Apple είπε ότι όσοι αγοραστές προβληματίζονται με την ατέλεια στην κεραία του iPhone
4 μπορούν είτε να πάρουν δωρεάν θήκες που λύνουν το
πρόβλημα, είτε να το επιστρέψουν εντός 30 ημερών και να πάρουν τα
χρήματά τους πίσω.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024