Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το iPad επελαύνει σε εννέα ακόμα χώρες

Το iPad επελαύνει σε εννέα ακόμα χώρες

Η επέλαση του iPad συνεχίζεται: από τις 23 Ιουλίου 2010 θα επεκταθεί ο κατάλογος των χωρών που το διαθέτουν, δεν συμπεριλαμβάνεται όμως ακόμα ανάμεσά τους η Ελλάδα (όχι ότι περιμέναμε κάτι τέτοιο). Ήδη έχει φτάσει στα χέρια 3,3 εκατομμυρίων χρηστών που απολαμβάνουν την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, την επικοινωνία, τις φωτογραφίες, τις ταινίες και τη μουσική τους αλλά και επιλεγμένες εφαρμογές από τις 200.000 διαθέσιμες από το App Store με την άνεση του χειρισμού με την αφή.

Αυστρία, Βέλγιο, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη προστέθηκαν στη λίστα των χωρών στις οποίες κυκλοφορεί ήδη το καινοτόμο δημιούργημα της Apple.

Το iPad κυκλοφορεί από τις 3 Απριλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδόν δύο μήνες αργότερα έφτασε σε εννέα ακόμα χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Ιαπωνίας και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία.
Πριν το τέλος του έτους θα διατεθεί και «σε πολλές ακόμα», χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις. Εκτιμάται ότι έχουν ήδη πουληθεί 3,3 εκατομμύρια ταμπλέτες της Apple, αν και ο αριθμός θα γίνει ακριβής όταν η Apple ανακοινώσει σύντομα τα οικονομικά της αποτελέσματα.

To iPad είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ από οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή στην αγορά, ο χειρισμός του γίνεται με την αφή (Multi-touch) και η αυτονομία του φτάνει τις 10 ώρες (αν και εξαρτάται από τις ρυθμίσεις της συσκευής και τη χρήση).

Κυκλοφορεί σε διαφορετικές εκδόσεις με 16GB ή 32GB δίσκο, δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μέσω Wi-Fi ή/και με 3G. Στην Ελλάδα η συσκευή επιδεικνύεται στα καταστήματα της αλυσίδας Πλαίσιο στο Σύνταγμα, στην Κηφισιά, στο The Mall, στη Βουλιαγμένη, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στην Πάτρα και
στη Λάρισα και το e-shop.gr έχει αναρτήσει φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συσκευή.

Στη γειτονική Ιταλία το μοντέλο των 16GB πωλείται €499, αυτό των 32GB αντί 599 ευρώ, ενώ το κόστος ανεβαίνει κατά 100 επιπλέον ευρώ για το μοντέλο των 64GB, όλα με Wi-Fi. Τα μοντέλα με Wi-Fi και 3G κοστίζουν 599 ευρώ για τα 16GB, €699 για τα 32GB και €799 για τα 64GB.

Στα ελληνικά φόρα γίνεται πολύς λόγος για το αναμενόμενα υψηλό κόστος του στην ελληνική αγορά, αν και δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί ούτε τιμές, ούτε ημερομηνία διάθεσης. Στο expansys Greece, με περιορισμένα διαθέσιμα κομμάτια, το μοντέλο των 32GB, Wi-Fi πωλείται περί τα 825 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ αυτό με 3G, Wi-Fi και 64GΒ δίσκο φτάνει τα 1.145 ευρώ.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024