Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο

Κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο

Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο κυκλοφόρησε ο εκδοτικός οίκος Penguin, μία πρωτοβουλία που αντανακλά την επιθυμία της εκδοτικής βιομηχανίας να βρει νέους αναγνώστες και να τονώσει τα έσοδά της μέσω των πολυμεσικών e-book.

Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο κυκλοφόρησε ο εκδοτικός οίκος Penguin, μία πρωτοβουλία που αντανακλά την επιθυμία της εκδοτικής βιομηχανίας να βρει νέους αναγνώστες και να τονώσει τα έσοδά της μέσω των πολυμεσικών e-book.

Το Penguin Group, σε συνεργασία με την Starz Media του ομίλου Liberty Media, άρχισε να πουλά την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Οι κίονες της Γης» του βρετανού Κεν Φόλετ, το οποίο διαδραματίζεται στην Αγγλία του 12ου αιώνα. Το e-book εμπεριέχει βίντεο από μια τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο βιβλίο και θα αρχίζει να προβάλλεται άμεσα. Οι Κίονες της Γης αποτελούν μεγάλη εμπορική επιτυχία και το βιβλίο έχει πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1989 που πρωτοεκδόθηκε.

Το e-book προορίζεται για το iPad της Apple, το οποίο -εκτός των άλλων- είναι και ηλεκτρονικός αναγνώστης ψηφιακών βιβλίων (e-reader). Οι αναγνώστες θα μπορούν να διαβάζουν ηλεκτρονικά το βιβλίο και παράλληλα να βλέπουν αποσπάσματα από την τηλεοπτική σειρά, που θα αρχίζει να παίζεται στις 23 Ιουλίου.

Το e-book θα περιέχει, επίσης, βίντεο με συνέντευξη του συγγραφέα και ένα «δέντρο χαρακτήρων», που θα βοηθά τον αναγνώστη να ξεκαθαρίσει τις πολλές προσωπικότητες που εμπλέκονται στο ιστορικό μυθιστόρημα.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο-βίντεο θα κοστίζει 12,99 δολάρια για «κατέβασμα» στη συσκευή του χρήστη-αναγνώστη, ενώ η μέση τιμή ενός συμβατικού e-book χωρίς βίντεο είναι 9,99 δολάρια.

Οι εκδότες ελπίζουν ότι το iPad θα επεκτείνει την χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων και θα τα κάνει πιο κερδοφόρα. Ενώ οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων επεκτείνονται συνεχώς, οι εκδοτικοί οίκοι δυσφορούν με την πολιτική του μεγαλύτερου στον κόσμο ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου Amazon.com, το οποίο προσφέρει e-book με μεγάλες εκπτώσεις (μειώνοντας έτσι το ποσοστό κέρδους των εκδοτών), προκειμένου να διευκολύνει τις πωλήσεις της δικής του συσκευής ηλεκτρονικής ανάγνωσης Kindle.

Έτσι, οι εκδότες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν την μέση τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων πάνω από τα 10 δολάρια και η ενσωμάτωση περιεχομένου multimedia σε αυτά τους δίνει ακριβώς αυτήν την ευκαιρία.

Εκπρόσωπος του Penguin Group ανακοίνωσε ότι ο όμιλος εξετάζει ήδη τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων πολυμεσικών ηλεκτρονικών βιβλίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024