Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαζικά στο στόχαστρο οι χρήστες σάιτ torrent

Μαζικά στο στόχαστρο οι χρήστες σάιτ torrent

Τις διευθύνσεις IP των χρηστών που χρησιμοποιούν σάιτ torrent, ακόμα και συνδρομητικά, φέρονται να συγκεντρώνουν μεγάλα δικηγορικά γραφεία σε Ευρώπη και Αμερική, με σκοπό να απαιτήσουν με τελεσίγραφο αποζημίωση για λογαριασμό των δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Μαζικές μηνύσεις κατά χρηστών που μοιράζονται υλικό προστατευμένο από την αντιγραφή μέσω δικτύων torrent πρόκειται να υποβληθούν σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Το TorrentFreak.com αναφέρει ότι συγκεντρώνονται στοιχεία (διευθύνσεις IP) ώστε να ζητηθεί από το εκάστοτε αρμόδιο δικαστήριο να αποκαλυφθούν ονόματα και διευθύνσεις των χρηστών. Εάν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, θα αποστέλλεται μέσω ταχυδρομείου τελεσίγραφο στους παρανομούντες για επίκειμενη δίωξή τους, εκτός εάν συμφωνήσουν σε εξωδικαστικό διακανονισμό ύψους αρκετών εκατοντάδων δολαρίων έως και δύο χιλιάδων δολαρίων. Στοιχεία φέρονται να συγκεντρώνουν δικηγόροι σε Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία, ενώ το αμερικανικό Γραφείο για την προστασία του copyright φέρεται να πράττει το ίδιο. Σε όλες αυτές τις υποθέσεις δεν αποκαλύπτεται από που συγκεντρώνονται τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί ότι στόχο αποτελεί και μια συνδρομητική υπηρεσία που μοιράζει υλικό υπό μορφή torrent σε εγγεγραμένα μέλη. Το Gay-torrents.net λειτουργεί από το 2001 και έχει 235.000 μέλη. Η υπηρεσία διαθέτει υλικό με τη συμφωνία των παραγωγών: νέοι τίτλοι προβάλλονται στο σάιτ και δεν διανέμονται παρά μόνο μετά την πάροδο προσυμφωνημένης περιόδου από την κυκλοφορία τους στην αγορά ώστε να προωθηθούν οι πωλήσεις. «Τα μέλη μας δεν είναι κλέφτες», και η προσπάθεια ενοχοποίησής τους δεν μπορεί παρά να οφείλεται «σε στρεβλή ερμηνεία των όρων που διέπουν τη λειτουργία του σάιτ μας από κάποια στούντιο», δηλώνουν οι υπεύθυνοι του σάιτ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024