Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέσα στην iΚαταιγίδα

Μέσα στην iΚαταιγίδα

Βασισμένο στις αυστηρές προδιαγραφές της Apple για τα δικά της καταστήματα είναι το iStorm, το πρώτο κατάστημα αποκλειστικά με προϊόντα της Apple και περιφερειακά/αξεσουάρ για αυτά από τρίτους κατασκευαστές, το οποίο εγκαινιάζει η Info-Quest στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7 το απόγευμα. Οι πρώτες εντυπώσεις.

Βασισμένο στις αυστηρές προδιαγραφές της Apple για τα δικά της καταστήματα είναι το iStorm, το πρώτο κατάστημα αποκλειστικά με προϊόντα της Apple και περιφερειακά/αξεσουάρ για αυτά από τρίτους κατασκευαστές, το οποίο εγκαινιάζει η Info-Quest στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7 το απόγευμα. Οι πρώτες εντυπώσεις.

Η Info-Quest ξεκινά την προσπάθειά της να συστήσει εκ νέου την Apple στο ελληνικό κοινό, με τη φιλοδοξία να προσφέρει «κάτι που έλειπε από την ελληνική αγορά»: την φιλική εξυπηρέτηση και την υποστήριξη πριν και μετά την πώληση για όλον τον κύκλο ζωής κάθε προϊόντος της Apple. Οι υπηρεσίες αυτές απευθύνονται σε όλους τους νέους και υφιστάμενους χρήστες Apple, ανεξάρτητα από το κατάστημα από το οποίο απέκτησαν το προϊόν της. Εξάλλου, το iStorm δεν σκοπεύει να ανταγωνιστεί σε επίπεδο τιμών ή προσφορών τα καταστήματα που διαθέτουν ήδη κάποια από τα προϊόντα της Apple, αλλά να τους προσδώσει προστιθέμενη αξία. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επισκέπτες του iStorm εξυπηρετούνται από νέους ανθρώπους που έγινε φανερό κατά την επίσκεψή μας ότι κατέχουν τις απαιτούμενες γνώσεις -με διαρκή εκπαίδευση από την iSquare, όπως μας εξηγεί η κα Κουτσουρέλη, αντιπρόεδρος και διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της Info-Quest. Επιπλέον, οι Apple experts θα κάνουν καθημερινά δωρεάν σεμινάρια, θα παρέχουν τεχνική υποστήριξη, θα επιλύουν προβλήματα και θα κάνουν ακόμα και ιδιαίτερα μαθήματα.

Το iStorm βρίσκεται επί της πλατείας Κολωνακίου (πλατεία Φιλικής Εταιρείας 19-20) και σε αυτό οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν σε λειτουργία και «να παίξουν» με όλα τα προϊόντα (ακόμα και όταν δεν εκτίθεται το προϊόν, οι Apple experts θα το ανοίξουν και θα το επιδείξουν ακόμα και αν ο επισκέπτης δεν έχει την πρόθεση να το αγοράσει άμεσα).

Από τις 2 Σεπτεμβρίου, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να αγοράσετε το πολυαναμενόμενο iPhone 4 (θα πωλούνται γύρω στα € 650 και € 770 τα μοντέλα 16GB και 32GB αντίστοιχα), το Apple TV, τα νέα iMac και Mac Pro, το Magic Trackpad που συνδέεται σε iMac και τη νέα LED Cinema Display καθώς και το επανασχεδιασμένο Mac mini. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Mac Mini με 2,4GHz Intel Core 2 Duo με 2GB μνήμη και δίσκο 320GB πωλείται στο iStorm αντί 879 ευρώ, η LED Cinema Display 24 ιντσών αντί 925 ευρώ.

Εκτός όμως από νέα και υπάρχοντα προϊόντα της Apple, στο iStorm συγκεντρώνονται δυσεύρετα αξεσουάρ και περιφερειακά, όπως καλώδια Firewire 400 to Firewire 800, αξεσουάρ για iPod από τη Nike, προϊόντα της LaCie (σκληροί δίσκοι), κάρτες τηλεόρασης και βίντεο eyeTV elgato, αξεσουάρ για iPhone Schoshe (θήκες) -κατ’αποκλειστικότητα στο iStorm, ενώ διαθέσιμες θα είναι όλες οι εφαρμογές της Apple (MobileMe, GarageBand, Mac OS X Leopard, Apperture 3, iMovie κ.ά.), παιχνίδια καθώς και αξεσουάρ ακόμα και για το iPad (stand) που δεν βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα αλλά αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της Canon και της Nikon, γρήγοροι φορτιστές συσκευών, τσάντες μεταφοράς φορητών υπολογιστών, πολλά ξεχωριστά και δυνατά ηχεία από την JBL και άλλους κατασκευαστές και πολλά άλλα.

Ήδη το iStorm έχει καταρτίσει το Ημερολόγιο Δωρεάν Σεμιναρίων για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2010, σεμινάρια που διεξάγονται σε πολύ μικρές ομάδες έως και 8 ατόμων μπροστά σε υπολογιστή (hands-on) από έμπειρους εκπαιδευτές. Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων, των παρουσιάσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα αναρτάται στην ενότητα «Συμβαίνει στο Κατάστημα» στο istorm.gr. Επίσης, το κατάστημα θα παρέχει με χρέωση (δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι χρεώσεις) ιδιαίτερα μαθήματα από τους ειδικούς καθώς και υπηρεσίες από τεχνικούς συμβούλους για τεχνική υποστήριξη (θα μπορείτε να κλείσετε ραντεβού από την ίδια ενότητα του istorm.gr).

Στα δωρεάν σεμινάρια διάρκειας 20 έως 30 λεπτών (συνήθως πρωί, αλλά και απόγευμα) περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μαθήματα για να κάνει κανείς τα πρώτα βήματά του στον κόσμο των Mac, για τη γνωριμία του με το iPhone, για τη σουίτα εφαρμογών της Apple iWork ’09, για το iTunes 9, το iPhoto ’09 και άλλα.

Αλλες υπηρεσίες που παρέχονται από το iStorm με κόστος από 10 ευρώ έως το πολύ 35 ευρώ είναι η αποκατάσταση προβλήματος στο λειτουργικό σύστημα (€35), η μεταφορά περιεχομένου από τα Windows σε Mac (€ 35), η μεταφορά δεδομένων (€ 25), η μεταφορά βιβλιοθήκης iTunes (€25), η εγκατάσταση εφαρμογών σε Mac, η λήψη αντιγράφων ασφαλείας και άλλα.

Το iStorm (τηλ. 211 999 7590) λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00πμ έως τις 9:00μμ και το Σάββατο από τις 9:00πμ έως τις 6:00μμ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024