Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγει ο δρόμος για εφαρμογές με Flash στο iPhone και το iPad

Ανοίγει ο δρόμος για εφαρμογές με Flash στο iPhone και το iPad

Η απόφαση της Apple να άρει τους περιορισμούς στη δημιουργία εφαρμογών για το iPhone και το iPod ίσως επιτρέψει τελικά τη χρήση του λογισμικού πολυμέσων Adobe Flash, ένα πάγιο αίτημα των χρηστών.

Η απόφαση της Apple να άρει τους περιορισμούς στη δημιουργία εφαρμογών για το iPhone και το iPod ίσως επιτρέψει τελικά τη χρήση του λογισμικού πολυμέσων Adobe Flash, ένα πάγιο αίτημα των χρηστών.

Την Πέμπτη η Apple ανακοίνωσε ότι, στο εξής, οι προγραμματιστές θα μπορούν να αναπτύσσουν εφαρμογές για το iPhone χρησιμοποιώντας και άλλα εργαλεία προγραμματισμού πέρα από το δικό της κιτ.

Όπως αναφέρει το Reuters την Παρασκευή, «αναλυτές λένε ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να αναπτύσσουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας εργαλεία Flash, και στη συνέχεια να τις μετατρέπουν ώστε να τρέχουν στο iOS», δηλαδή στο λειτουργικό σύστημα του iPhone.

Σύμφωνα με το CNet, η Adobe έχει ήδη αποφασίσει να «αναστήσει» το εργαλείο Packager for iPhone, το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να μετατρέπουν προγράμματα Flash σε εφαρμογές για το iOS.

Όχι στον browser

H τεχνολογία Flash θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε αυτόνομες εφαρμογές για το iPhone, ωστόσο ο browser της Apple δεν πρόκειται να αποκτήσει τη δυνατότητα να παίζει βίντεο Flash, διευκρίνισε η Adobe.

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο περιορισμός της Apple για την εκτέλεση περιεχομένου Flash στον browser των συσκευών με iOS παραμένει σε ισχύ […] Η Adobe θα συνεχίσει να εργάζεται για να προσφέρει πλήρη λειτουργία πλοήγησης στον Παγκόσμιο Ιστό με το Flash Player 10.1» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Η μετοχή της Adobe σημείωσε άνοδο 12% μετά την ανακοίνωση της Apple την Πέμπτη.

Η απαγόρευση χρήσης της τεχνολογίας Flash και άλλων εργαλείων για την ανάπτυξη εφαρμογών στο iOS είχε φέρει την Apple στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών εμπορίου.

Οι αντιδράσεις των Αρχών και οι διαμαρτυρίες χρηστών και προγραμματιστών για τον αποκλεισμό του Flash φαίνεται ότι έπιασαν τόπο:

«Αυτό που το προκάλεσε [την υποχώρηση της Apple] ήταν η οχλαγωγία της διευρυνόμενης βάσης προγραμματιστών του iOS» σχολίασε στο Reuters ο Μπράιαν Μάρσαλ, αναλυτής της Gleacher & Co.

«Στον κόσμο άρεσε να χρησιμοποιεί Flash, και τώρα θα μπορεί να χρησιμοποιεί μια ολόκληρη ποικιλία εργαλείων» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024