Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το PlayStation μαθαίνει να αναγνωρίζει κινήσεις και να παίζει 3D ταινίες

Το PlayStation μαθαίνει να αναγνωρίζει κινήσεις και να παίζει 3D ταινίες

Αναβάθμιση λογισμικού που θα διατίθεται από τις 21 Σεπτεμβρίου επιτρέπει στο PS3 να παίζει τρισδιάστατες ταινίες Blu-ray, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Sony. Από τις 15 Σεπτεμβρίου πωλείται και στα ελληνικά καταστήματα και το PlayStation Move, ένα πρωτότυπο χειριστήριο που αναγνωρίζει τις κινήσεις του παίκτη.

Αναβάθμιση λογισμικού που θα διατίθεται από τις 21 Σεπτεμβρίου επιτρέπει στο PS3 να παίζει τρισδιάστατες ταινίες Blu-ray, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Sony. Από τις 15 Σεπτεμβρίου πωλείται στα ελληνικά καταστήματα και το PlayStation Move, ένα πρωτότυπο χειριστήριο που αναγνωρίζει τις κινήσεις του παίκτη.

«Η γοητεία και η απήχηση των βιντεοπαιχνιδιών σίγουρα ενισχύονται με την τεχνολογία 3D» σχολίασε ο Χιρόσι Καουάνο της Sony στο Tokyo Game Show.

Η κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας παίζει ήδη τρισδιάστατα παιχνίδια χάρη σε ενημέρωση λογισμικού (firmware) που διατέθηκε νωρίτερα φέτος.

Οι τρισδιάστατες δυνατότητες του PS3 επεκτείνονται τώρα στις ταινίες, για τις οποίες πάντως απαιτούνται τα ειδικά γυαλιά που συνοδεύουν τις 3D τηλεοράσεις Bravia.

Στην έκθεση βιντεοπαιχνιδιών του Τόκιο, η Sony δίνει έμφαση και στο PlayStation Move, ένα χειριστήριο σαν ραβδί που αναγνωρίζει τις χειρονομίες και τις κινήσεις του χρήστη.

Στην ελληνική αγορά, το Move κοστίζει γύρω στα 40 ευρώ (65 ευρώ στο πακέτο που περιλαμβάνει και ένα βιντεοπαιχνίδι). Η χρήση του απαιτεί πάντως και την κάμερα Eye, η οποία τιμάται στα 36 ευρώ. Προαιρετικά, το Move συνεργάζεται και με ένα συνοδευτικό «χειριστήριο πλοήγησης» (31 ευρώ) και μια προσθήκη σε σχήμα όπλου (15 ευρώ).

Το αντίστοιχο σύστημα της Microsoft για το Xbox 360 ονομάζεται Kinect και θα πωλείται στην τιμή των 160 ευρώ μαζί με ένα συμβατό παιχνίδι. Σε αντίθεση με την τεχνολογία της Sony, το Kinect αναγνωρίζει από μακριά τις κινήσεις του παίκτη και δεν απαιτεί χειριστήριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024