Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η ηλεκτρονική μάθηση κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού


Μια από τις δράσεις των χωρών της Ε.Ε. κατά το 2010, το Ευρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης. Η e-Learning Expo 2010 θα διεξαχθεί το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στη Γλυφ άδα.

Στη έκθεση εταιρείες και οργανισμοί παρουσιάζουν εκπαιδευτικό hardware και software, διαδικτυακές υπηρεσίες εκπαίδευσης και εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες. Στόχος της έκθεσης που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι «να αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ανοικτής συζήτησης και συνεργασίας για καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση.»

Την 1η ημέρα της έκθεσης, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί διεθνής επιστημονική ημερίδα με θέμα «Elearning for a better quality of life and social well being» με προσκεκλημένους καταξιωμένους ομιλητές. Η ημερίδα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την 2η ημέρα της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις και συζητήσεις σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα σε σχέση με την ηλεκτρονική μάθηση και την τεχνολογικά υποστηριζόμενη κατάρτιση, καθώς και παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

e-Learning BusinessMatch 2010

Σημαντική καινοτομία στην e-Learning Expo 2010 αποτελεί και η διοργάνωση Τεχνολογικών – Επιχειρηματικών Συναντήσεων σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / HELP-FORWARD, μέλους του Enterprise Europe Network – Hellas. Επιχειρήσεις και οργανισμοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών/τεχνολογικών συνεργασιών. Στην έκθεση θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου θα υποδέχονται εμπορικούς επισκέπτες με ραντεβού. Τα επιχειρηματικά αυτά ραντεβού θα κλείνονται μέσα από ένα καινοτόμο, λειτουργικό και προσωποποιημένο πρόγραμμα, με αμφίδρομη ηλεκτρονική επικοινωνία και τηλεφωνικά.

Το E-Learning BusinessMatch 2010, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διευρύνουν τον επαγγελματικό τους ορίζοντα και τις συναλλαγές, να διαπραγματευθούν νέες εμπορικές συμφωνίες και να αποταθούν σε διεθνείς και νέες αγορές για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αποκτώντας δυναμική εξωστρέφεια.

Ο διεθνής χαρακτήρας του E-Learning BusinessMatch 2010, αξιοποιεί τη συνεργασία ελληνικών και ξένων φορέων, όπως Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, Οργανισμούς Προώθησης Εξαγωγών, Δίκτυο Συμβούλων Ο.Ε.Υ., Διεθνή Κέντρα Εμπορίου, το Διεθνές Δίκτυο συνεργατών της e-Learning Expo. Επίσης, αξιοποιεί εξειδικευμένα ελκυστικά πακέτα, που διαμορφώνουν τραπεζικά ιδρύματα για τη χρηματοδότηση των συναλλαγών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του E-Learning BusinessMatch 2010, αλλά και τα προγράμματα επιχορηγήσεων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, πάντα με τη συνδρομή και την τεχνογνωσία συμβούλων επιχειρήσεων.

Οργάνωση έκθεσης

Υπεύθυνη διοργάνωσης της Έκθεσης, είναι η ITisART.Ltd (Ιnteractive Technologies for ART & Education). Η ITisART, εξειδικεύεται στην παροχή καινοτόμων ολοκληρωμένων Διαδραστικών Τεχνολογικών λύσεων κυρίως στους τομείς της Ηλεκτρονικής Μάθησης (e-learning), των Ηλεκτρονικών Εκδόσεων (e-publishing), της Ψηφιακής Τέχνης (digital art) και του Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό. Ώρες λειτουργίας Σάββατο και Κυριακή 10:00-19:00.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024