Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα δώρα της ηλεκτρονικής μάθησης από το in.gr

Τα δώρα της ηλεκτρονικής μάθησης από το in.gr

To in.gr ως χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης e-Learning Expo 2010 εξασφάλισε για τους επισκέπτες του σειρά προσφορών για προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης από τους εκθέτες. Η έκθεση έγινε στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στη Γλυφάδα το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου.

Toin.gr ως
χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης e–Learning Expo 2010 εξασφάλισε για τους επισκέπτες του σειρά προσφορών για
προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης από τους εκθέτες.Η έκθεση έγινε στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής
Τράπεζας στη Γλυφάδα το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου.

6η Κλήρωση έως την Κυριακή 31 Οκτωβρίου: Πέντε τυχεροί θα μάθουν πώς να εντυπωσιάζουν με τις παρουσιάσεις τους

Το Skywalker, η δημοφιλής ιστοδελίδα e-recruting και η SQLearn, εξειδικευμένη στον τομέα του e-Learning στην Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και σας προσφέρουν τη νέα δικτυακή πύλη skywalker.elearning4all.gr, μια νέα ευκαιρία για ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας.

Η νέα διαδικτυακή πύλη σας παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξετε ηλεκτρονικά μαθήματα με στόχο να αποκτήσετε νέες γνώσεις και δεξιότητες και να βελτιώσετε την αναταγωνιστικότητά σας στην αγορά εργασίας.

Το e-Learning είναι ο σύγχρονος τρόπος, που χρησιμοποιείται πια διεθνώς από τις μεγάλες επιχειρήσεις για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και σας παρέχει τη δυνατότητα να εκπαιδευτείτε στο δικό σας χώρο, χρόνο και ρυθμό, με αποτελεσματικό τρόπο και χαμηλό κόστος.

Πέντε τυχεροί θα μάθουν το PowerPoint 2007 δωρεάν.

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο έχει σχεδιαστεί με βάση τα διεθνή πρότυπα για το e-Learning, με γνώμονα τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και με τη χρήση του πλέον γνωστού σύγχρονου λογισμικού παραγωγής ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού.

Διάρκεια μαθήματος: 13 ώρες

Το μάθημα αποτελείται απο 7 κεφάλαια και περιλαμβάνει 92 ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης.

1. Ξεκινώντας με το PowerPoint 2007

2. Αναπτύσσοντας μια Παρουσίαση

3. Μορφοποίηση Κειμένου

4. Γράφημα – Οργανόγραμμα

5. Αντικείμενα Σχεδίασης

6. Εφέ Κίνησης και Προβολές

7. Εκτύπωση

Γιατί να να επιλέξω το e-Learning;

  • Γιατί μπορείτε να εκπαιδευτείτε στο δικό σας χώρο, χρόνο και ρυθμό,
  • Γιατί μπορείτε να εκπαιδευτείτε αποτελεσματικά και μετρήσιμα,
  • Γιατί μπορείτε στη συνέχεια να πιστοποιήσετε τις γνώσεις σας,
  • Γιατί μπορείτε να αποκτήσετε χρήσιμες δεξιότητες με εξαιρετικά χαμηλό κόστος,
  • Γιατί οι επιχειρήσεις γνωρίζουν πως η άγνοια χρήσης εφαρμογών Η/Υ κοστίζει 755€ τον χρόνο για κάθε εργαζόμενο.

Γιατί να επιλέξω τα e-Learning μαθήματα της SQLearn;

  • Γιατί η εύκολη γλώσσα και το φιλικό περιβάλλον σας διευκολύνουν να μάθετε,
  • Γιατί έχουν σχεδιαστεί για εσάς τους ενήλικες με βάση τα διεθνή πρότυπα για το eLearning, με γνώμονα τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις,
  • Γιατί σας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξετε το δικό σας στυλ μάθησης επειδή περιλαμβάνουν:
    Εμφάνιση και αφήγηση του κειμένου της εκπαίδευσης
    Προσομοίωση του λογισμικού
    Δραστηριότητες αλληλεπίδρασης
    Ασκήσεις αυτοαξιολόγησης
  • Γιατί σας προσφέρουν την ευκαιρία να αποκτήσετε τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες στο σύγχρονο επαγγελματικό κόσμο.
Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

5η Κλήρωση έως τις 25/10: Πέντε μαθήματα βασικών δεξιοτήτων στους υπολογιστές και πέντε μαθήματα για βελτίωση πωλήσεων από την WOW

Η WOW group παρουσίασε στην e-Learning Expo 2010 το eStudies.gr, μία διαδικτυακή πύλη παροχής υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Η υπηρεσία απευθύνεται στους επαγγελματίες όλων των κλάδων και περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας πολυμεσικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων (π.χ. Τεχνικές Πωλήσεων, Δημιουργία σχεδίου μάρκετινγκ, εξυπηρέτηση πελατών, ενίσχυση πωλήσεων, διαχείριση χρόνου, εκμάθηση γνώσεων πληροφορικής, επαγγελματικά αγγλικά κ.ά.). Το eStudies.gr της WOW έχει δημιουργηθεί ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες κατάρτισης τόσο μεμονωμένων επαγγελματιών όσο και επιχειρήσεων συνολικά.

Η εταιρεία προσφέρει πέντε σουίτες-μαθήματα e-learning, αξίας 150€ ανά σουίτα με τον χαρακτηριστικό τίτλο: Computer Literate Suite και πέντε σουίτες-μαθήματα, αξίας 180 € ανά σουίτα με τον χαρακτηριστικό τίτλο: Performance Selling Suite

Το Computer Literate αποτελεί μια σειρά μαθημάτων για εκμάθηση βασικών γνώσεων Υπολογιστών και περιλαμβάνει την εκμάθηση MS Windows Vista, Internet (Explorer 7 & MS Outlook 2007), MS Word 2007, MS Excel 2007, MS PowerPoint 2007 και MS Access 2007. To περιεχόμενο των παραπάνω γνωστικών αντικειμένων είναι συμβατό με το περιεχόμενο που ορίζει ο ΟΕΕΚ για χορήγηση Πιστοποιητικών Πληροφορικής ή Γνώσης Χειρισμού Η/Υ (τύπου ECDL κλπ). Σε όλες τις εκπαιδευτικές υπο-ενότητες του Computer Literate εμπεριέχονται δραστηριότητες αντίστοιχες με αυτές που εξετάζεται ο υποψήφιος στις εξετάσεις πιστοποίησης(διαδραστικές ασκήσεις/ τεστ πολλαπλών επιλογών κ.ά.), προετοιμάζοντας τους εκπαιδευόμενους για τις εξετάσεις τους. Οι δραστηριότητες αυτές είναι ενσωματωμένες στο εκπαιδευτικό υλικό, παρέχουν feedback και ως εκ τούτου δίνουν τη δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο όχι μόνο να δοκιμάσει τις γνώσεις του σε κάθε μαθησιακή υπο-ενότητα αλλά και να επαναλάβει αυτά που έχει μάθει. Επομένως, η παρακολούθηση των συγκεκριμένων μαθημάτων προετοιμάζει για εξετάσεις πιστοποίησης Γνώσεων Υπολογιστών.

Το Performance Selling Suite εστιάζει στη δημιουργία «ποιοτικών συμμαχιών» με πελάτες. Σε αυτά τα μαθήματα θα εισάγουμε και θα εφαρμόσουμε δεξιότητες που δημιουργούν αυτή την ποιοτική συμμαχία με στόχο μεταξύ άλλων την πέρβαση αντιρρήσεων από τον πελάτη και την ολοκλήρωση μιας πώλησης ενώ «χτίζεται» η επόμενη.

Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

4η κλήρωση έως τις 18/10: Δύο τυχεροί θα μάθουν μια ξένη γλώσσα μέσω του Tell Me More της Action Synergy

Η Action Synergy, σε συνεργασία με τον γαλλικό οργανισμό Auralog, προσφέρει στους επισκέπτες του in.gr εντελώς δωρεάν δύο άδειες για online εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω του TELL ME MORE, του πιο διαδεδομένου παγκοσμίως λογισμικού στον τομέα του.

Το TELL ME MORE είναι ένα σύστημα εκμάθησης ξένων γλωσσών μέσω Ίντερνετ το οποίο επιτρέπει στον μαθητή να μάθει μια ξένη γλώσσα σαν να βρισκόταν στην χώρα όπου αυτή η γλώσσα χρησιμοποιείται με ειδικές ασκήσεις αναγνώρισης φωνής και διόρθωσης προφοράς. Στο σύστημα περιλαμβάνονται ειδικά μαθήματα ανάλογα με το επαγγελματικό περιβάλλον όπου εργάζεται ο μαθητής.

Η κλήρωση ισχύει για μία από τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ολλανδικά. Κάθε άδεια περιέχει όλα τα επίπεδα της γλώσσας και διαρκεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2011.

Η ACTION έχει εμπειρία 20 χρόνων στον τομέα της εκπαίδευσης και στον τομέα του συντονισμού και υλοποίησης ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επιλέχτηκε, εξαιτίας της αξιοπιστίας της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της συμμετοχής της σε προγράμματα εκμάθησης γλώσσας με e-learning, από τη Γαλλική εταιρεία Auralog ώστε να είναι ο εκπρόσωπος της σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Auralog είναι η εταιρεία με το κορυφαίο διαδικτυακό πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών, το TELLMEMORE. Εκτός από τα μαθήματα ξένων γλωσσών εξ αποστάσεως, η Action Synergy δημιουργεί ψηφιακά σχολεία βασισμένα στην πλατφόρμα e-learning toolkit 2.0, ένα σύστημα που αξιοποιείται με πολλούς τρόπους, όπως η υποστηρικτική μάθηση για μαθητές δημοτικού, μαθήματα πληροφορικής για την πιστοποίηση με ECDL, mobile learning, ειδικά μαθήματα για επαγγελματίες στον τουριστικό τομέα και πολλά άλλα.

Περισσότερα για το e-learning toolkit θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.actione-learn.eu/

Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

3η Κλήρωση έως τις 14 Οκτωβρίου: 10 Μαθήματα σε Εικονική Τάξη με 20 μαθητές από την ATC

Η εταιρεία πληροφορικής Athens Technology Center ΑΒΕΤΕ, Αργυρός Χορηγός της 2ης e-Learning Expo, προσφέρει εντελώς δωρεάν σε έναν τυχερό της κλήρωσης του in.gr την φιλοξενία δέκα (10) συνεδριών σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της υπηρεσίας εικονικής τάξης και συνεργασίας inclassroom.

Η υπηρεσία θα προσφέρει στο νικητή τη δυνατότητα οργάνωσης της δικής του εικονικής τάξης μέσω των υπηρεσιών φιλοξενίας της ATC στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης Saba Centra. Η υπηρεσία εικονικής τάξης και συνεργασίας θα παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών εκπαίδευσης ακόμα και των πλέον γεωγραφικά απομακρυσμένων εκπαιδευόμενων με τη χρήση διαδραστικών εργαλείων που εξομοιώνουν πλήρως την παραδοσιακή διδασκαλία σε τάξη.

Ειδικότερα, η υπηρεσία εικονικής τάξης και συνεργασίας της ATC θα προσφέρει στο νικητή τις δυνατότητες:

  • βασικής διαμόρφωσης των παραμέτρων ασφαλείας
  • διαχείρισης χρηστών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων
  • διαμόρφωσης και διαχείρισης του εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην εικονική τάξη
  • καταγραφής της συνεδρίας για την επαναξιοποίηση της σε άλλες εκπαιδευτικές δράσεις

Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας οι συμμετέχοντες θα αλληλεπιδρούν μέσα από τα εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας με τον εκπαιδευτή, αλλά και μεταξύ τους.Με την ολοκλήρωση της συνεδρίας, οι συμμετέχοντες ή όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν και να αποθηκεύσουν τοπικά το αρχείο της συνεδρίας που έχει καταγραφεί από τους διαχειριστές της υπηρεσίας. Η χρήση της εικονικής τάξης θα αφορά σε 20 ταυτόχρονους χρήστες ανά εκπαιδευτική ώρα (συνεδρία).

Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της εικονικής τάξης Saba Centra θα επιτρέψουν στους εκπαιδευόμενους:

  • να επικοινωνούν αμφίδρομα με ήχο (VoIP ή απλή τηλεφωνική σύνδεση), video και σύγχρονες συζητήσεις (chat)
  • να προβάλλουν και να αποθηκεύσουν εκπαιδευτικό υλικό μέσω του εργαλείο Agenda Builder
  • να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό λευκό-πίνακα
  • να διαμοιράζουν μεταξύ τους εφαρμογές λογισμικού και browsers.
  • να συμπληρώνουν ηλεκτρονικές αξιολογήσεις και δημοσκοπήσεις με δυναμική ανατροφοδότηση
  • να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας, οι οποίες λειτουργούν μέσα από διακριτούς εικονικούς χώρους

Στα πλαίσια της υπηρεσίας η ATC θα παρέχει διαχείριση της υπηρεσίας, για το διάστημα που θα αφορά η ενεργοποίησή της.

H διαδικασία δήλωσης συμμετοχών για τη δημιουργία μιας εικονικής τάξης με δέκα συνεδρίες από την ATC ολοκληρώθηκε στις 14η Οκτωβρίου.

Ο νικητής θα ειδοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
2η Κλήρωση έως τις 10 Οκτωβρίου: Μαθήματα για τα Εργαλεία Καριέρας από την INTE*LEARN

Η εταιρεία INTE*LEARN προσφέρει 10 άδειες χρήσης για κατάρτιση στη θεματική ενότητα «Εργαλεία Καριέρας».

Τα «Εργαλεία Καριέρας» έχουν στόχο να βοηθήσουν όσους αναζητούν εργασία να διεκδικήσουν με αυτοπεποίθηση μία θέση στο σύγχρονο ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον. Αποτελούν μαθήματα ηλεκτρονικής κατάρτισης μέσω του συστήματος διαχείρισης μάθησης LMS της Inte*learn τα οποία αξιοποιούν όλες τις σύγχρονες δυνατότητες του e-learning.

Τα Εργαλεία Καριέρας της INTE*LEARN αφορούν:

  • τη δημιουργία ενός σωστού βιογραφικού σημειώματος
  • τη σύνταξη μίας αποτελεσματικής συνοδευτικής επιστολής
  • την στοχευμένη αναζήτηση εργασίας
  • την καλή προετοιμασία για μία επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας.

Η INTE*LEARN υποστηρίζει την μικτή μορφή εκπαίδευσης που συνδυάζει την ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την παραδοσιακή μορφή εκπαίδευσης. Με τη φιλοσοφία αυτή αναπτύσει interactive εφαρμογές οι οποίες στηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, προσφέροντας παράλληλα στον εκπαιδευόμενο την δυνατότητα εκπαίδευσης στο χρόνο και στο χώρο που εκείνος προτιμά, την πρόσβαση σε ενιαία μορφής εκπαίδευση, την επικοινωνία και προσωπική επαφή με τον εκπαδευτικό στα πλαίσια της εκπαίδευσης στη τάξη και την υποστήριξη και παρακολούθηση της εκπαίδευσης μέσα από μια πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει εφαρμογές ηλεκτρονικής εκπαίδευσης για πολλές επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, η ΕΛΑΪΣ ανέθεσε στην INTE*LEARN την υλοποίηση εκπαιδευτικού υλικού σχετικού με το σύστημα SAP/R3 που έχει εγκαταστήσει στην εταιρία από το 1999. Το 2006 η INTE*LEARN συνεργάστηκε με τον όμιλο Interlingua για την ψηφιοποίηση περιεχομένου πέντε γνωστικών ενοτήτων και την ανάπτυξη εφαρμογής e-learning για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας σε ενήλικες. Επίσης, η INTE*LEARN συνεργάστηκε με την εταιρία BYTE COMPUTERS στην ανάπτυξη εφαρμογών e-learning για νέους ασφαλιστές, με σκοπό να πιστοποιηθούν για την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

1η Κλήρωση έως τις 7 Οκτωβρίου: 10 Μαθήματα βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής από την INTERactive EDUcation

Τα δώρα στην πρώτη κλήρωση του in.gr είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας INTERactive–EDUcation.Η εταιρεία προσφέρει ενδιαφέρουσες διαδικτυακές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων
και η μελέτη για παιδιά Δημοτικού από απόσταση. Καθημερινά, το παιδί συνδέεται
στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης schoolessons.gr
(είτε
από το σπίτι του είτε από τις εγκαταστάσεις της σχολής) και μαθαίνει μέσω
υπολογιστή πώς να μελετά τα μαθήματά του. Τα τμήματα μελέτης δεν είναι
φροντιστήριο, σκοπός τους είναι να μάθουν πώς να προετοιμάζονται τα παιδιά για
το σχολείο. Επίσης, η INTERactive EDUcation,
βασισμένη στην ανοικτή πλατφόρμα του Moodle, κάνει εξ αποστάσεως μαθήματα σπουδών πληροφορικής για
μαθητές 6-12 ετών, βασισμένα σε ευρωπαϊκά πρότυπα σπουδών και μαθήματα βασικών
δεξιοτήτων πληροφορικής για εφήβους και ενήλικες που οδηγούν σε πιστοποιήσεις
σπουδών όλων των αναγνωρισμένων φορέων από το υπουργείο Παιδείας (ΟΕΕΚ). Τέλος,
διεξάγονται από απόσταση μαθήματα προηγμένων δεξιοτήτων πληροφορικής για
εφήβους, ενήλικες και για επαγγελματίες «που θέλουν να προηγούνται στην αγορά
εργασίας».

Η δήλωση συμμετοχής ολοκληρώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2010 και οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αφορούσε στην κλήρωση για 10 μαθήματα πληροφορικής εξ αποστάσεως από την INTERactive EDUcation για όλα τα αναγνωρισμένα από
το Ελληνικό Δημόσιο πιστοποιητικά πληροφορικής που είναι προαπαιτούμενα για τη
συμμετοχή σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ. Η
κλήρωση θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω
ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Δείτε
πώς διεξάγεται ένα μάθημα βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής εξ αποστάσεων από την
INTERactive EDUcation
(πραγματοποιήστε είσοδο
ως επισκέπτες).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024