Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι χρειάζεται η Ελλάδα Σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη τη Δευτέρα

Τι χρειάζεται η Ελλάδα Σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη τη Δευτέρα

Σε μια διαφορετική εμπειρία, την εμπειρία του πρώτου TEDxAcademy event που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την υποστήριξη της WIND, θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει πλήθος κόσμου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010.

Σε μια διαφορετική εμπειρία, την εμπειρία του πρώτου TEDxAcademy event που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την υποστήριξη της WIND, θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει πλήθος κόσμου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010.

Το πρώτο TEDxAcademy event έχει θέμα «Τι χρειάζεται η Ελλάδα Σήμερα: Ένα νέο Όραμα» και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 14:00 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Περισσότεροι από είκοσι ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα προσεγγίσουν το θέμα ο καθένας από τη δική του διαφορετική οπτική. Διακεκριμένες προσωπικότητες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, επενδυτές, κοινωνικοί οικονομολόγοι, καλλιτέχνες, ειδικοί στην τεχνολογία, την καινοτομία, την επικοινωνία και τη διοίκηση, θα μοιραστούν με μια σύντομη ομιλία τις σκέψεις τους σε τρεις βασικές ενότητες: Όραμα, Αξίες, Δράση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η WIND, θα δημιουργήσει ένα χώρο επικοινωνίας “connectivity alley” όπου οι συμμετέχοντες θα μιλούν στην κάμερα της WIND για το δικό τους όραμα για την Ελλάδα.

Οι θεματικές ενότητες της εκδήλωσης η οποία θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, διαμορφώνονται ως εξής:

Όραμα:
Κώστας Μάλιος: Innovation Strategist
Στέλιος Ράμφος: Συγγραφέας.
Αρίστος Δοξιάδης: Επιχειρηματίας, Κοινωνικός Επιστήμονας.
Σιμάντα Ντας: Πειραματικός Φυσικός, Τεχνολόγος, Eπιχειρηματίας.
Μπάμπης Μαινεμελής, Καθηγητής (Creativity)

Αξίες:
Dan Arielly (Video από το TED 2009)
Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής Διαφάνειας.
Ευγενία Λιανού, Διευθύντρια Ποιότητας και Ανθρώπινου Δυναμικού.
Γιάννης Σωτηράκος, Επιχειρηματίας.
Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου.

Δράση:
Steven Van Der Kruit: Οραματιστής.
Pattie Maes: MIT Media lab
Theodore Forbath: Ειδικός στην Τεχνολογία και Καινοτομία.
Σωτήρης Μπαντάς: Μηχανικός Μικροηλεκτρονικής και επιχειρηματίας.
Γιώργος Πάνζαρης: Μηχανικός, IT Developer, Επιχειρηματίας.
Γιώργος Τσιρόπουλος: Καθηγητής, Ερευνητής Βιοτεχνολογίας.
Δημήτρης Τσουκαλάς: Κοινοτάρχης Ανάβρα Μαγνησίας.

Μετά τις ομιλίες τη σκυτάλη θα πάρει το Κουαρτέτο του Γιώργου Τρανταλίδη.

To TEDxAcademy διοργανώνεται από τη Νίκη Συροπούλου, το μοναδικό μέλος TED από την Ελλάδα (με συμμετοχή στα TEDTalks 2009, 2010 και 2011) και μια ομάδα εξειδικευμένων, στον τομέα τους, επαγγελματιών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους pro bono υποστηρίζοντας τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της οργάνωσης όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή με την οποιονδήποτε τρόπο.

Tο TEDx είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική διοργάνωση, αυτόνομων εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα, με στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν».Σε μια εκδήλωση TEDx -όπου το “x” σημαίνει «ανεξάρτητη διοργάνωση»- η οργάνωση TED παρέχει τη γενικότερη καθοδήγηση. Τα γνωστά πια TEDTalks, που δεν είναι άλλα από τις παρουσιάσεις των ομιλητών και τα προβαλλόμενα video, συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, για να πυροδοτήσουν το διάλογο και την δημιουργική σκέψη.

To TED είναι μια εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Long Beach της Καλιφόρνιας και συγκεντρώνει προσωπικότητες από το χώρο της Τεχνολογίας, της Ψυχαγωγίας του Σχεδιασμού και της Καινοτομίας από όλα τα σημεία του πλανήτη. Στόχος είναι να μοιραστούν με το ευρύ κοινό το μεγαλύτερο πάθος τους: τις ιδέες τους για το μέλλον καθώς και τα επιτεύγματά τους. Όπως δηλώνουν και τα αρχικά της λέξης TED (Technology, Entertainment και Design), ο θεσμός ασχολείται με τις εξελίξεις στην Τεχνολογία και την Κοινωνία που καθορίζουν το ίδιο μας το μέλλον. Στους ομιλητές του TED συμπεριλαμβάνονται σημαντικά ονόματα όπως οι Bill Gates, Bil Clinton, Jane Goodall, Philip Stark, Sir Richard Branson, Frank Gehry, James Cameron, David Cameron και Bono.

Οι συμμετέχοντες στο TED είναι εξίσου αξιόλογοι με τους ομιλητές και είναι ερευνητές, επιστήμονες, επιχειρηματίες, εφευρέτες, επενδυτές, διευθυντικά στελέχη, προσωπικότητες με έντονη κοινωνική δράση, συγγραφείς και καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς. Οι μέχρι τώρα συμμετέχοντες έχουν χαρακτηρίσει την εμπειρία του TED σαν την «απόλυτη εμπειρία για την καρδιά και το μυαλό», καθώς και «ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μέλλον».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024