Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεπερνούν τις προβλέψεις τα οικονομικά αποτελέσματα της Google

Ξεπερνούν τις προβλέψεις τα οικονομικά αποτελέσματα της Google

H Google καθησύχασε τις ανησυχίες για μείωση της κερδοφορίας της λόγω των τεράστιων επενδύσεων το τελευταίο έτος. Τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2010 ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Γουόλ Στριτ με κέρδη 2,17 δισ. δολαρίων.

H Google καθησύχασε τις ανησυχίες για μείωση της κερδοφορίας της λόγω των τεράστιων επενδύσεων το τελευταίο έτος. Τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2010 ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Γουόλ Στριτ.

Στην τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα έσοδα της Google αυξήθηκαν κατά 23% στα 7,29 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη σημείωσαν ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, κατά 32%, και έφτασαν τα 2,17 δισ.

Βασική πηγή εσόδων παραμένουν βέβαια οι διαφημίσεις κειμένου που εμφανίζονται στις σελίδες με τα αποτελέσματα αναζήτησης. Φέτος, όμως, η Google αναμένεται να κερδίσει 2,5 δισ. δολάρια από διαφημίσεις σε μπάνερ και περισσότερο από 1 δισ. από προβολή διαφημίσεων σε κινητά τηλέφωνα.

Στα τέλη του έτους η Google αναμένεται να έχει μερίδιο 6% στην αγορά των διαφημιστικών μπάνερ, συγκριτικά 9,7% για το Facebook και 15,3% για τη Yahoo.

«Εντυπωσιακή» είναι ήδη και η επιτυχία του λειτουργικού Android που ανέπτυξε η Google για κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές.

Όπως σχολιάζει το Reuters, τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τρίμηνου διαψεύδουν όσους προέβλεπαν ότι οι τεράστιες δαπάνες θα περιόριζαν την κερδοφορία.

Μόνο στη διάρκεια του 2010, η Google εξαγόρασε 20 εταιρείες, πολλές από τις οποίες δραστηριοποιούνταν σε τεχνολογίες κοινωνικής δικτύωσης.

Το προσωπικό της αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 1.500 υπαλλήλους και τα λειτουργικά της έξοδα αυξήθηκαν στα 2,19 δισ. από τα 1,64 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

«Αυτές είναι οι καλύτερες επιδόσεις [της Google] που είχαν τα τελευταία τρία χρόνια. Επιστρέψαμε στην παλιά Google που γνωρίζουμε και αγαπάμε» σχολίασε στο Reuters ο Ρος Σάντλερ, αναλυτής της RBC Capital Markets.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024