Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές και Τεχνολογία: Οι καινοτομίες του 2010

Εκλογές και Τεχνολογία: Οι καινοτομίες του 2010

Φέτος, μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα έσοδα και τα έξοδα υποψηφίων και συνδυασμών, να έχετε από τώρα στη διάθεσή σας λίστα των υποψηφίων στο smartphone σας, ενώ η SingularLogic θα επιχειρήσει να εκτιμήσει το αποτέλεσμα μέσα σε δύο μόλις ώρες σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

Φέτος, μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα έσοδα και τα έξοδα υποψηφίων και συνδυασμών, να έχετε από τώρα στη διάθεσή σας λίστα των υποψηφίων στο smartphone σας, ενώ η SingularLogic θα επιχειρήσει να εκτιμήσει το αποτέλεσμα μέσα σε δύο μόλις ώρες σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

Η SingularLogic συνεχίζει το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το 1981 και για 24 εκλογικές αναμετρήσεις. Φέτος, o επικεφαλής της, κ. Γιάννης Καρακαδάς παρουσίασε «2 συν 3» καινοτομίες, δύο από τις οποίες προέρχονται από την νέα πολιτική καινοτομία του Υπουργείου σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και τρεις από την SingularLogic:

  • Πύλη «Διαφάνεια»: Φέτος η εταιρεία έχει δημιουργήσει τη νέα πύλη με τον χαρακτηριστικό τίτλο Διαφάνεια για την καταγραφή και την προβολή των εσόδων και των δαπανών υποψηφίων και συνδυασμών, όπως προβλέπεται από το νόμο 3870/2010. Αναζητήστε τις πηγές εσόδων και λεπτομέρειες για τις δαπάνες των υποψηφίων ή των συνδυασμών που σας ενδιαφέρουν στη διεύθυνση http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html#expenses
  • Νέα δομή «Καλλικράτης»: Το λογισμικό έχει επανασχεδιαστεί με διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης στοιχείων σε όλα τα εκλογικά επίπεδα της διοικητικής δομής του «Καλλικράτη». Με τον «Καποδίστρια», το σύστημα έπρεπε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για να εκλεγούν 54 Νομάρχες με 1.496 μέλη νομαρχιακών συμβουλίων,1034 δήμαρχοι/κοινοτάρχες με 16.510 μέλη δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων και γενικό σύνολο αιρετών:19.094. Με τον «Καλλικράτη», το σύστημα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για 13 Περιφερειάρχες με 713 μέλη νομαρχιακών συμβουλίων με γενικό σύνολο αιρετών 10.426.
  • {{{ moto }}}

  • Σύστημα SRT 2×2: Επίσης, υιοθετεί το νέο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων, με το οποίο φιλοδοξεί να δημοσιοποιήσει στις 9:00-9:30μμ εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για τις 13 περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους δήμους σε πληθυσμό μέσω ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος 20% των εκλογικών τμημάτων, εφόσον ανταποκριθεί τουλάχιστον το μισό του δείγματος των εκλογικών τμημάτων από όλες τις περιφέρειες. Για πρώτη φορά φέτος, η χρήση του συστήματος θα γίνει σε δύο διακριτές εκλογικές διαδικασίες (περιφερειακές & δημοτικές) και δύο κύκλους εκλογών (επαναληπτικές, όπου αυτό χρειαστεί). Το SRT (Secure Result Transmission), αποτελεί μια νέα εναλλακτική μέθοδο μετάδοσης αποτελεσμάτων που λειτουργεί παράλληλα με τη θεσμοθετημένη διαδικασία αποστολής των τηλεγραφημάτων. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις: Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, εφαρμόστηκε πιλοτικά στο σύνολο των τμημάτων της εκλογικής περιφέρειας Β’ Θεσσαλονίκης (496 τμήματα), με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η συλλογή των αποτελεσμάτων για τη συγκεκριμένη περιφέρεια 4 ώρες νωρίτερα από την κανονική διαδικασία.

    Στις Εθνικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2009, εφαρμόστηκε πανελλαδικά στο 20% του συνόλου των τμημάτων (περίπου 4.500 εκλογικά τμήματα) και τα αποτελέσματα που συλλέχθηκαν έδωσαν τη δυνατότητα να γίνει ακριβής εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος από τις 9:00 μμ, 2 μόνο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

  • moRE (mobile optimized RESULTS for ELECTIONS): Οι χρήστες smartphone iPhone, Android, Blackberry ή Windows Mobile 6+ θα έχουν στη διάθεσή τους δέκα ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου τη λίστα των υποψηφίων καθώς και πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης με εύχρηστο και γρήγορο τρόπο.
    • Απεικόνιση κομματικής στήριξης συνδυασμών και υποψηφίων: Βελτιωμένη υπόσχεται επίσης η εταιρεία ότι θα είναι η απεικόνιση της στήριξης των υποψηφίων από τα κόμματα -για πρώτη φορά θα δίνεται διακριτά η κομματική προέλευση των υποψηφίων (επικεφαλής συνδυασμών) όσο και η κομματική στήριξη που έχει εξασφαλίσει κάθε συνδυασμός.

    Οι τεχνολογικές λύσεις και οι πέντε νέες ενέργειες/καινοτομίες που υποστηρίζουν την εκλογική διαδικασία και ειδικά τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών 2010 παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την εταιρία SingularLogic σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Το panel της Συνέντευξης Τύπου πλαισίωσαν από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι κκ.: Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργός, Γ. Ντόλιος, Υφυπουργός, Δ. Στεφάνου, Γενικός Γραμματέας, Σ. Μαραγκός, Δ/ντής Μηχανοργάνωσης & Ηλ. Επεξεργασίας Στοιχείων και από τη SingularLogic οι κκ.: Γιάννης Καρακαδάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Μ. Λάμπρου, Γ. Δ/ντρια Επιχ/κού τομέα Integrator και Αλέξης Δρυμιώτης, Outsourcing Services Manager.
    Κεντρικός ομιλητής στη Συνέντευξη Τύπου ήταν ο κ. Γιάννης Καρακαδάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SingularLogic.

    Προφίλ

    Η SingularLogic αναπτύσσει και διαθέτει προϊόντα επιχειρηματικού λογισμικού, αναλαμβάνει τη μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής για τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα καθώς και τη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων καταξιωμένων διεθνών οίκων πληροφορικής. Είναι μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) με πανελλαδικό δίκτυο διανομής 600 συνεργατών.

      In.gr Τεχνολογία

      Sports in

      Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

      Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

      Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

      in.gr | Ταυτότητα

      Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

      Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

      Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

      Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

      Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

      ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

      Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

      ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

      Πέμπτη 25 Απριλίου 2024