Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
HTC: Καιρός ηλιόλουστος

HTC: Καιρός ηλιόλουστος

Η HTC κάλεσε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου τους Έλληνες δημοσιογράφους στην παρουσίαση δύο νέων smartphone που φέρουν την τελευταία έκδοση του Android, 2.2 και το νέο HTC Sense, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν την βελτιωμένη διαδικτυακή υπηρεσία HTCSense.com καθώς και των πρώτων smartphone που θα φέρουν το ανανεωμένο εκ βάθρων λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows Phone 7 -παγκοσμίως θα κυκλοφορήσουν πέντε, τρία από τα οποία έρχονται και στην ελληνική αγορά.

Η HTC κάλεσε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου τους Έλληνες δημοσιογράφους στην παρουσίαση δύο νέων smartphone που φέρουν την τελευταία έκδοση του Android, 2.2 και το νέο HTC Sense, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν την βελτιωμένη διαδικτυακή υπηρεσία HTCSense.com καθώς και των πρώτων smartphone που θα φέρουν το ανανεωμένο εκ βάθρων λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows Phone 7 -παγκοσμίως θα κυκλοφορήσουν πέντε, τρία από τα οποία έρχονται και στην ελληνική αγορά.

Το πιο ενδιαφέρον από αυτή την παρουσίαση ήταν το κλίμα. Η HTC παινεύεται συχνά για την χαρακτηριστική τρισδιάστατη απεικόνιση του καιρού στην αρχική οθόνη των κινητών της. Πράγματι, ο καιρός είναι ηλιόλουστος στην HTC, όπως έγινε ολοφάνερο από την συμπεριφορά της ομάδας του κου Νικήτα Γλύκα, επικεφαλής της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την περιοχή SEE MENA. «Η HTC πάει πολύ καλά στην Ελλάδα και θα μπορούσαμε, αν είχαμε μεγαλύτερη ευχέρεια στη διαθεσιμότητα, να διαθέσουμε τρεις δεκάδες χιλιάδες περισσότερα smartphone HTC στην ελληνική αγορά», είπε χαρακτηριστικά. «Εάν είχαμε τμήμα service, θα είχε κλείσει», είπε αναφερόμενος στα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά «αστοχίας» των κινητών HTC για να τον επιβεβαιώσει δια βοής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της συνεργαζόμενης για τη διανομή και το service ACE-Ηellas κος Διονύσης Ιωακείμ, ένας άνθρωπος στον οποίο οφείλει πολλά η HTC, δεδομένου ότι συνέβαλλε τα μέγιστα στην προώθηση των κινητών της από την εποχή των Qtek. Εξάλλου, η HTC έχει τετραπλασιάσει την αναγνωρισιμότητα της φίρμας της διεθνώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο και δικαίως χαρακτηρίζεται ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.

H ανατολική Ασία θεωρείται το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρονικών στον κόσμο, αν και με εξαίρεση τους Ιάπωνες, οι κατασκευαστές είναι ανώνυμοι. Η HTC μοιάζει να ξεπροβάλλει πίσω από την αυλαία και επιχειρεί να συστηθεί ανταγωνιζόμενη ακόμα και το iPhone της Apple. H HTC Corp, με έδρα την Ταϊβάν, είναι ο προμηθευτής μεγάλων δικτύων όπως η Verizon, η Sprint και η T-Mobile, εντούτοις παραδέχεται ότι μόλις πριν ένα χρόνο δεν ήξεραν καν το όνομά της 9 στους 10 Αμερικανούς. Τα πράγματα άλλαξαν με τη διαφήμιση από τα δίκτυα και τη δική της τηλεοπτική καμπάνια κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών γεγονότων (κατά 40%).

H προσπάθεια της HTC να αναγνωριστεί αποδείχτηκε περίπλοκη, καθώς τα δίκτυα προτιμούσαν επί πολλά χρόνια να προωθούν τα κινητά της τηλέφωνα με τη δική τους επωνυμία. Τηλέφωνα της HTC πωλούνται σήμερα από την Verizon Wireless (Droid Incredible), την T-Mobile USA (HD2) και την Sprint Nextel (Hero). Στις ΗΠΑ εξάλλου, οι κατασκευαστές δεν εμφανίζονται εξαιρετικά επιθετικές αφού εκεί τα δίκτυα προωθούν τα κινητά μαζί με προγράμματα συμβολαίου σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου οι συνδρομητές επιλέγουν τηλέφωνο και αγοράζουν ξεχωριστά υπηρεσίες.

Η HTC είναι εκείνη που δημιούργησε το Evo 4G, το πρώτο τηλέφωνο που μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς -το οποίο πωλείται από την Sprint. Η HTC επίσης είναι εκείνη που κατασκεύασε το πρώτο κινητό της Google, το Nexus One. Βρέθηκε να βλέπει την πλάτη της Apple το τελευταίο τρίμηνο του 2008, όταν πούλησε 3,7 εκατομμύρια τηλέφωνα σε σχέση με τα 4,4 εκατομμύρια της Apple. Ενάμισι χρόνο αργότερα, το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Apple έχει ανέλθει στα 8,4 εκατομμύρια και η HTC ακολουθεί στα 5,4 εκατομμύρια τηλέφωνα. To τρέχον τρίμηνο εκτιμά ότι θα διαθέσει 6,5 εκατομμύρια τηλέφωνα, αριθμό διπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

O ανταγωνισμός με την Apple είναι άμεσος και διεξάγεται σε πολλά μέτωπα, όχι μόνο στην αγορά αλλά και στα δικαστήρια: τον Μάρτιο η Apple μήνυσε την HTC για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας ισχυριζόμενη ότι χρησιμοποιεί 20 κατοχυρωμένες πατέντες για το iPhone. Η HTC απάντησε με μήνυση για καταπάτηση πέντε δικών της κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών.

Τώρα, την πιο ζεστή αγοραστική περίοδο, η HTC ρίχνει στην αγορά νέες συσκευές που δεν έχουν απλώς διαφορετικό design από τα υπάρχοντα μοντέλα. Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Microsoft και λανσάρει πέντε κινητά τηλέφωνα (τρία για την Ελλάδα) που φέρουν Windows Phone 7, παρά το γεγονός ότι το HTC Sense αποπέμπεται από την αρχική οθόνη των HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy και HTC HD7 και οι παραπομπές στις καινοτομίες της περιορίζονται σε ένα μόλις ζωντανό «τουβλάκι», που μπορεί ακόμα και να «ξεκαρφιτσωθεί» δια παντός από αυτήν. Εξάλλου, η υπόθεση «δεν αφορά τον περιορισμό μας σε ένα μόλις live tile», επιμένει ο Vladimir Malugin στην ηγεσία της HTC Marketing EMEA και εξηγεί: «Η φιλοσοφία μας είναι να δίνουμε επιλογές στον καταναλωτή και τελικά, του παρουσιάζουμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες εναλλακτικές προτάσεις -Android με HTC Sense και WP7- και τον αφήνουμε να επιλέξει».

{{{ moto }}}

Είναι γεγονός ότι όλα τα καλά της νέας υπηρεσίας HTCSense.com -όπως το να εντοπίσει κανείς το κινητό του εάν το χάσει, να διαγράψει τα δεδομένα του, να εκτρέψει τις κλήσεις και τα μηνύματά του, να το κλειδώσει και άλλα- παρέχονται μόνο στα νέα κινητά με Android (HTC Desire Z και HTC Desire HD). Στα smartphone με Windows, η HTC δηλώνει παρών με το HTC Hub, από το οποίο μπορεί κανείς να προσθέσει περιεχόμενο στο κινητό του -εφαρμογές, μουσική κ.λπ.

Τα Windows Phone 7 μόλις τώρα καταφθάνουν στην παγκόσμια αγορά, το Marketplace τώρα γεμίζει με εφαρμογές και «δεν θα ήταν δίκαιο» κατά τον κ.Malugin να αρχίσουμε τις συγκρίσεις. Πράγματι, αν ξεχάσουμε για λίγο ότι αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια της Microsoft.

Είναι όμως λογικό να μιλάμε για smartphone εν μέσω κρίσης;

Όλα τα νέα smartphone κοστίζουν περισσότερα από 500 ευρώ, και «ακόμα και σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι ακριβά», υποστήριξαν αμφότεροι οι κ.κ. Γλύκας και Malugin. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Desire HD λανσάρεται στην αγορά στην τιμή των 599 ευρώ, όταν ένα χρόνο πριν θα κόστιζε 699 ευρώ, είπε ο κος Γλύκας. «Εξάλλου, τα smartphone της HTC είναι εργαλεία παραγωγής και ουσιαστικά κάνουν τη δουλειά δύο φορητών συσκευών» επεσήμανε ο κος Malugin. Παρεμπιπτόντως, η HTC δεν βιάζεται να μπει στην αγορά των tablet PC παρά το γεγονός ότι οι μεγάλοι ανταγωνιστές της Apple και Samsung έχουν ήδη μπει σε αυτό το ρινγκ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024