Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν έχετε κερδίσει χρήματα από την Microsoft

Δεν έχετε κερδίσει χρήματα από την Microsoft

H Microsoft Ελλάς καταγγέλλει την μαζική αποστολή μηνυμάτων που την φέρουν ως αποστολέα με πρόσχημα ότι οι παραλήπτες έχουν κερδίσει κάποιο χρηματικό έπαθλο από την εταιρεία. Η εταιρεία συστήνει  στους παραλήπτες να διαγράψουν το μήνυμα και κυρίως, να μην στείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία κάνοντας κλικ στο Reply.

H Microsoft Ελλάς καταγγέλλει την μαζική αποστολή μηνυμάτων που την φέρουν ως αποστολέα με πρόσχημα ότι οι παραλήπτες έχουν κερδίσει κάποιο χρηματικό έπαθλο από την εταιρεία. Η εταιρεία συστήνει στους παραλήπτες να διαγράψουν το μήνυμα και κυρίως, να μην στείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία κάνοντας κλικ στο Reply.

Η Microsoft Ελλάς εφιστά την προσοχή των χρηστών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφορικά με την παραλαβή παραπλανητικών μηνυμάτων (spam emails), τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «κερδίσει» κάποιο χρηματικό έπαθλο από τη Microsoft και στόχο τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου παραπλανητικού μηνύματος αποτελεί email με θέμα «MICROSOFT XMAS WINNING CODE:MSC-files/97770E2G/MSC», το οποίο περιλαμβάνει επισυναπτόμενο αρχείο με τη μορφή επιστολής και υποτιθέμενο αποστολέα την Microsoft. Η επιστολή αυτή ενημερώνει τον παραλήπτη ότι έχει κερδίσει ένα χρηματικό ποσό και τον προτρέπει να απαντήσει στο email αποστέλλοντας τα προσωπικά του στοιχεία. Η επιστολή φέρει λογότυπο της εταιρίας και υπογράφεται από υποτιθέμενο στέλεχός της.

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει ότι η εταιρία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να προβούν στην άμεση διαγραφή τους. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024