Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Προσωρινά τέλος στο Conn-X 6+6 και στο ΟΤΕ Σταθερά+Κινητά 180

Η EETT απαγόρευσε την διάθεση, προώθηση και διαφήμιση δύο οικονομικών προγραμμάτων για σύνδεση στο Ίντερνετ και για οικονομικές κλήσεις προς σταθερά και κινητά αφού έκρινε παράνομη την εμπορική διάθεσή τους καθώς ο ΟΤΕ δεν είχε την προαπαιτούμενη έγκριση της ανεξάρτητης Αρχής για την τηλεπικοινωνίας στη χώρα.

Η EETT απαγόρευσε την διάθεση, προώθηση και διαφήμιση δύο οικονομικών προγραμμάτων για σύνδεση στο Ίντερνετ και για οικονομικές κλήσεις προς σταθερά και κινητά αφού έκρινε παράνομη την εμπορική διάθεσή τους καθώς ο ΟΤΕ δεν είχε την προαπαιτούμενη έγκριση της ανεξάρτητης Αρχής για την τηλεπικοινωνίας στη χώρα.

Η απόφαση της ΕΕΤΤ αναφέρεται σε προσωρινά μέτρα που ισχύουν μέχρι να κοινοποιηθεί στον ΟΤΕ νέα απόφασή της για τα εν λόγω οικονομικά πακέτα (αν τελικά θα τα εγκρίνει ή θα τα απορρίψει, αφού κρίνει εάν βλάπτουν τον υγιή ανταγωνισμό). Ως τότε όμως, επιβάλλει πρόστιμο 100.000 ευρώ για κάθε ένα πρόγραμμα για κάθε μέρα που ο ΟΤΕ δεν θα συμμορφώνεται με τα προσωρινά αυτά μέτρα, δηλαδή είτε συνεχίζει να διαθέτει, είτε να προωθεί είτε να διαφημίζει το Conn-X 6+6 ή/και το ΟΤΕ Σταθερά και Κινητά 180 (με αυτή ή άλλη εμπορική ονομασία). Εν τω μεταξύ, καλεί τον ΟΤΕ να εκθέσει τις απόψεις του επί των προσωρινών μέτρων και να προτείνει μέτρα «αποκατάστασης» εντός 15 ημερών.

To Conn-X 6+6 τρέχει από τις 27 Σεπτεμβρίου και παρείχε πρόσβαση στο Ίντερνετ με μειωμένο πάγιο τους πρώτους έξι μήνες (9,90€/μήνα για 2Mbps ή 14,90€/μήνα για 24 Mbps).Οι επόμενοι έξι μήνες το πάγιο ήταν 17,06€/μήνα για 2 Mbps και 23,26€/μήνα για 24 Mbps. Μετά την λήξη του 12μήνου, το Conn-x 6+6 θα μετατρέπεται σε Αορίστου με χρεώσεις σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο. Για την παροχή της προσφοράς, ο πελάτης δεσμευόταν με υπογραφή σύμβασης για υποχρεωτική παραμονή 12 μήνες σε αυτή.

Το Σταθερά + Κινητά 180’ ήταν ένα ολοκληρωμένο πακέτο χρόνου σε μια ενιαία τελική τιμή (με ενσωματωμένο το βασικό τέλος της τηλεφωνικής σύνδεσης PSTN / ISDN BRA και την αξία του προπληρωμένου χρόνου ομιλίας) που προσέφερε 160 λεπτά χρόνου ομιλίας για αστικές και υπεραστικές κλήσεις προς όλα τα σταθερά δίκτυα, 20 λεπτά χρόνου ομιλίας από σταθερό προς κινητά όλων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα καθώς και εξίσωση της χρέωσης των υπεραστικών κλήσεων και εκτός πακέτου με την ονομαστική χρέωση αστικής εντός δικτύου ΟΤΕ με βήμα χρέωσης το λεπτό.

Η προσοχή της ΕΕΤΤ στράφηκε στα δύο αυτά οικονομικά προγράμματα μετά από αυτεπάγγελτους ελέγχους αλλά και κατόπιν καταγγελιών από την hol A.E. και την Wind Α.Ε.

Τον Ιούλιο η ΕΕΤΤ δεν είχε δώσει την έγκρισή της για το οικονομικό πρόγραμμα Σταθερά και Κινητά 200 (ή OTE 180+20F2M) και το αιτιολογικό της απόφασης αναλύεται στην δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024