Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεμινάριο για την ηλεκτρονική τιμολόγηση από το ΟΠΑ

Σεμινάριο για την ηλεκτρονική τιμολόγηση από το ΟΠΑ

Τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κάνει ηλεκτρονική τιμολόγηση η τυπική ελληνική επιχείρηση θα επιδείξει το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 20 Δεκεμβρίου σε ένα εξάωρο σεμινάριο με κόστος 250 ευρώ ανά άτομο.

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση αποτελεί σήμερα πρόκληση για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι υφιστάμενες και επερχόμενες αλλαγές στην νομοθεσία σε συνδυασμό με πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες και με την ανάγκη για μείωση των λειτουργικών εξόδων και την βελτίωση των σχέσεων με τους πελάτες καθιστούν την γνώση για ηλεκτρονική τιμολόγηση απαραίτητη για όλες πλέον τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των στελεχών των επιχειρήσεων σε όλα τα θέματα που αφορούν την γρήγορη και σωστή υλοποίηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Αναλυτικά θα εξεταστούν η παρούσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι τρόποι και τα μοντέλα ηλεκτρονικής τιμολόγησης, θα παρουσιαστούν πρακτικά παραδείγματα από την ελληνική και διεθνή εμπειρία, καθώς και πως μπορεί να υλοποιηθεί απλά και εύκολα από την τυπική ελληνική επιχείρηση.

Απευθύνεται σε ειδικούς φοροτεχνικούς / λογιστές, στελέχη λογιστηρίου, πωλήσεων, πληροφορικής, αγορών και εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και ανώτατα διοικητικά στελέχη που επιθυμούν να γνωρίζουν στο πως μπορεί να προσαρμοστεί η επιχείρηση τους στις σύγχρονες απαιτήσεις και τη φιλοσοφία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τις απαιτήσεις, την χρήση και τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής ηλεκτρονικής τιμολόγησης για την επιχείρηση τους, καθώς και τους τρόπους υλοποίησης.
Εισηγητές είναι ο επίκουρος καθηγητής κ.Γεώργιος Λεκάκος και ο Λέκτος Κωνσταντίνος Φούσκας. Ο Γεώργιος Λεκάκος είναι Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Σεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πολυετή εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε μελέτες και έργα τραπεζικών ιδρυμάτων για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ενώ ήταν επιστημονικός υπεύθυνος για την ανάπτυξη των προδιαγραφών υλοποίησης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Τπουργείου Οικονομικών.
Ο Κωνσταντίνος Φούσκας είναι Λέκτορας του τμήματος Διοίκησης Σεχνολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με σημαντική εμπειρία στην ηλεκτρονική τιμολόγηση και ειδικά σε θέματα φορολογικού ελέγχου και προσαρμογής του λογιστηρίου μιας επιχείρησης. Έχει ταυτόχρονα πολύχρονη εμπειρία σε μηχανογραφημένα λογιστήρια και άδεια λογιστή Α΄ τάξης.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κτίριο Μεταπτυχιακών Σπουδών (Ευελπίδων 47Α & Λευκάδος 33), την Δευτέρα 20/12/2010, 09:30-15:30.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Σο κόστος συμμετοχής είναι € 250 ανά άτομο. Για δύο (ή περισσότερα) άτομα από την ίδια επιχείρηση είναι € 200 ανά άτομο.

Υπεύθυνος επικοινωνίας είναι η κα Μαρία Σσαούσογλου, Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τηλ: 210-8203654 & 210-8203685, fax: 210-8203685, email: mariat (@) aueb.gr. Η διαχείριση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος γίνεται από τον ΕΛΚΕ-ΟΠΑ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024