Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δώρα για τεχνοφίλ

Δώρα για τεχνοφίλ

Όταν οι άνθρωποι που θέλεις να προσφέρεις φέτος δώρο είναι «κομπιουτεράδες», το πρώτο που σκέφτεσαι είναι ότι... θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η τεχνολογία είναι ένα ακριβό σπορ και σε τέτοιους καιρούς... Αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είναι γεγονός ότι φέτος είτε δεν θα αγοράσουμε δώρα καθόλου, είτε θα είναι περιορισμένα, οικονομικά ή οικογενειακά.

Όταν οι άνθρωποι που θέλεις να προσφέρεις φέτος δώρο είναι «κομπιουτεράδες», το πρώτο που σκέφτεσαι είναι ότι… θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η τεχνολογία είναι ένα ακριβό σπορ και σε τέτοιους καιρούς… Αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είναι γεγονός ότι φέτος είτε δεν θα αγοράσουμε δώρα καθόλου, είτε θα είναι περιορισμένα, οικονομικά ή οικογενειακά.

Οι πλέον οικονομικές προτάσεις (από μερικά ευρώ έως 50 ευρώ) είναι τα κάθε λογής γκατζετάκια, όπως:

  • Όμορφα αυτοκόλλητα για φορητούς υπολογιστές,
  • USB hub,
  • Αναγνώστες κάθε λογής μνήμης
  • Φορητά MP3όφωνα (όχι iPod)
  • Φορητά Ηχεία
  • Αξεσουάρ Bluetooth
  • Εύκαμπτα πληκτρολόγια
  • Ωραία ποντίκια
  • Θήκες για smartphone, MP3όφωνα
  • Φορητές καμερούλες που ανεβάζουν βιντεάκια απευθείας στο YouTube
  • Ψηφιακές κορνίζες 7 ιντσών (οι μεγαλύτερες συνήθως ξεπερνούν τα 50 ευρώ)
  • Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν να μπορούσε κανείς να δωρίσει apps από το αντίστοιχο App store για το smartphone του υποψήφιου παραλήπτη
  • Ωραία και οικονομική ιδέα είναι ακόμα η αγορά συνδρομών σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Xbox Live ή το Playstation Network
  • Λίγο πάνω, λίγο κάτω από τα 50 ευρώ κυμαίνονται και οι τιμές των βιντεοπαιχνιδιών -δείτε και τα σχετικά μας αφιερώματα για τις τελευταίες κυκλοφορίες.

Αν ο προϋπολογισμός σας επιτρέπει να ξεπεράσετε τα 50 ευρώ, τότε μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε:

  • Εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ακόμα και 1TB (οι τιμές έχουν πέσει γύρω στα 60 ευρώ)
  • Πολυμηχανήματα για σάρωση και εκτύπωση
  • Δικτυακές συσκευές αναπαραγωγής αρχείων πολυμέσων που συνδέονται στην τηλεόραση
  • Βιντεοκάμερες, Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ακόμα και 14Mpixel

Εάν το τέλος της χρονιάς είναι για σας η εποχή που θα επενδύσετε σε τεχνολογία, τότε θα ξεπεράσετε τα 100 ευρώ για ένα δώρο στον… εαυτό σας και τότε οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές. Στην ενότητα των πολυπόθητων δώρων τεχνολογίας είναι:

Smartphone και tablet: Android, WP7 ή Symbian 3

Στην αγορά θα βρείτε πλήθος από έξυπνα κινητά τηλέφωνα με Android. Προτιμήστε εκείνα με την έκδοση 2.2 προεγκαταστημένη, αφού σε λίγο θα συζητάμε για πιθανή αναβάθμιση σε 2.3 Gingerbread -ήδη πριν το τέλος της χρονιάς θα κυκλοφορεί το Nexus S σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία.

Androidειδή θα βρείτε σε τιμές τουλάχιστον 110 ευρώ (δείτε το Vodafony Joy 845, το ZTE Blade στη Wind και άλλα) εάν είστε διατεθειμένοι να κάνετε εκπτώσεις στη διαγώνιο της οθόνης αφής, στα Mpixel της κάμερας και τους φακούς/φλας και φυσικά, στην ποιότητα κατασκευής.

Ανεβαίνοντας λίγο πάνω από τα 250 ευρώ οι προτάσεις είναι πιο ικανοποιητικές (όπως το LG Optimus One που είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε για πολύ καιρό και μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για την κατηγορία του, γεγονός που ανταποκρίνεται και στην εμπορική του επιτυχία στο εξωτερικό).

Σε αυτό το επίπεδο τιμών θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε εάν αναζητάτε κινητό τηλέφωνο με λειτουργικότητα δικτυωμένου υπολογιστή ή ένα μικροσκοπικό δικτυωμένο netbook (με Skype). Στην αγορά αξιόλογες προτάσεις netbook ξεκινούν από τα 260 ευρώ και φτάνουν τα 500 ευρώ.

Εάν επιμένετε σε smartphone που θα λειτουργεί ως πραγματικός φορητός υπολογιστής, σύστημα πλοήγησης, βιντεοκάμερα, αποθηκευτικό μέσο, μέσο αναπαραγωγής μουσικής, βίντεο, ταινιών, WebTV τότε θα πρέπει να φτάσετε τουλάχιστον τα 500 ευρώ. Στα χέρια μας βρέθηκε ένα HTC Desire και η έκδοση HD και οι εντυπώσεις ήταν πραγματικά πολύ καλές.

Σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε εάν θέλετε ένα μικρό tablet PC με οθόνη 5 ή 7 ιντσών (όπως το Dell Streak 5» με 649 ευρώ, ή το Samsung Galaxy Tab 7» γύρω στα 680 ευρώ). Παρεμπιπτόντως, το πιο φτηνό ίσως tablet στην ελληνική αγορά μάλλον είναι το LTE V9 Pad που διαθέτει αποκλειστικά τώρα η Cosmote αντί 349 ευρώ χωρίς συμβόλαιο.

Επίσης, στην ελληνική αγορά έχουν έρθει και τα πρώτα κινητά τηλέφωνα με τα Windows Phone 7. LG και HTC έχουν πολύ καλές προτάσεις που επίσης είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε, όπως το LG Optimus 7 ή το HTC 7 Trophy (που λειτουργεί και ως πολύ καλή παιχνιδομηχανή!)

Φυσικά, δεν θα πρέπει να αγνοήσετε τα έξυπνα κινητά της δημοφιλούς Nokia, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία (με τυμπανοκρουσίες) του Nokia N8, του πρώτου που φέρει το Symbian 3 (και εκ τούτου τρεις αρχικές οθόνες, mutlitasking κ.ά.) και έχει την εντυπωσιακή κάμερα 12Mpixel, και μπορεί να αξιοποιήσει το DLNA εάν έχετε τέτοια τηλεόραση. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν πολλά οικονομικά Nokia που θα εξυπηρετήσουν την αποφασιστική δράση της εταιρείας να ανακτήσει την κορυφή και στα smartphone (όπως το C5 γύρω στα 140 ευρώ).

Playstation 3 με το Move, Xbox 360 με το Kinect

Πολύ εντυπωσιακό δώρο, ανήκει όμως στην κατηγορία τιμών πάνω από τα 300 ευρώ, εάν δεν υπάρχει η βασική κονσόλα (PS3 και Xbox 360 αντίστοιχα). Δείτε τις τρέχουσες προτάσεις σε κάθε περίπτωση στο tech.in.gr για το PS3 Move και το Xbox 360 Kinect αλλά και για τις παιχνιδομηχανές της Nintendo.

Φυσικά, ο προϋπολογισμός θα πρέπει να εκτοξευτεί στα ύψη για να αναφερθεί κανείς στο πιο φτηνό MacBook Air, σε φωτογραφικές μηχανές SLR και άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα αιχμής.

Καλές γιορτές,
In.gr Τεχνολογία

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024