Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποιός θέλει να γίνει CEO της AMD;

Ποιός θέλει να γίνει CEO της AMD;

Μετά από δύο χρόνια στο τιμόνι της AMD ο Dirk Meyer αποχωρεί από τη θέση του Πρόεδρου, του CEO και Διευθυντή της εταιρείας. Μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα αναλάβει να καταστήσει την AMD ανταγωνιστική στην ανερχόμενη αγορά των tablet και να αυξήσει το μερίδιό της στους server, έχει οριστεί CEO για τη μεταβατική περίοδο.

Η AMD ανακοίνωσε στις 11 Ιανουαρίου ότι μετά την παραίτηση του κ. Dirk Meyer, 49 ετών, από τη θέση του Πρόεδρου, του CEO και Διευθυντή της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της AMD ανέθεσε τη θέση του Interim CEO στον κ. Thomas Seifert, Senior Vice President και CFO της εταιρείας, ετών 47.

Άμεσα ορίστηκε Επιτροπή Αναζήτησης CEO με σκοπό την αναζήτηση του νέου CEO. Επικεφαλής της Επιτροπής είναι ο κ. Bruce Claflin, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AMD, o οποίος ανέλαβε εκτάκτως τον τίτλο και τα καθήκοντα του Executive Chairman του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Ο Thomas Seifert, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να μη συμπεριληφθεί στους υποψήφιους, θα εξακολουθήσει να ασκεί και τα καθήκοντα του CFO της εταιρίας.

«Ο Dirk ανέλαβε τη θέση του CEO σε δύσκολους καιρούς. Κατάφερε με επιτυχία να σταθεροποιήσει την AMD και ταυτόχρονα να διαμορφώσει στρατηγικές πρωτοβουλίες, όπως την ίδρυση του GLOBAL FOUNDRIES, τον επιτυχημένο διακανονισμό της δικαστικής διαμάχης ενάντια της INTEL και τη διάθεση των Fusion APUs στην αγορά» δήλωσε ο Cafflin.

«Εντούτοις, το Δ.Σ. θεωρεί ότι έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την αξία της μετοχής μας διαχρονικά. Για να συμβεί αυτό, η εταιρία θα πρέπει να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη, να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην αγορά και να επιφέρει τεράστιες οικονομικές αποδόσεις. Εκτιμούμε ότι μια αλλαγή στην ηγεσία, αυτήν την στιγμή, μπορεί να επιταχύνει τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων της εταιρίας.»

Ο Thomas Seifert ενίσχυσε το δυναμικό της AMD το 2009, έχοντας πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Χρηματοοικονομικό τομέα. Ο Seifert έχει διατελέσει COO και CFO στην εταιρεία Qimonda AG, όπου ηγήθηκε της διαδικασίας εισαγωγής της ανώνυμης εταιρείας στο Χρηματιστήριο, καθώς και Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Infineon AG στον τομέα Wireless Business Group.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην AMD o Thomas βοήθησε στην ενδυνάμωση του ισολογισμού της εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα έδειξε τις ισχυρές ηγετικές του ικανότητες κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το σεβασμό των συναδέλφων του» αναφέρει ο κ. Claflin. «Οι δράσεις αυτές σε συνδυασμό με την χρηματοοικονομική του εμπειρία αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την ανάληψη της θέσης του interim CEO».

«H AMD υποδέχεται το 2011 με λανσάρισμα κορυφαίου προϊόντος και σημαντική οικονομική δυναμική» δηλώνει ο Seiffert. «Ο σχεδιασμός της χρονιάς, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών που βασίζονται στους Llano APU και 32 nm Bulldozer, παραμένει σε εξέλιξη. Πιστεύω ότι έχουμε σημαντικές ευκαιρίες να εδραιώσουμε την ηγετική μας θέση σε πολλούς σημαντικούς τομείς της αγοράς βασισμένοι στη δυναμική των επερχόμενων προϊόντων μας».

Προκαταρκτικά Οικονομικά Αποτελέσματα Τετάρτου Τρίμηνου 2010

Η AMD ανακοινώνει κάποια προκαταρκτικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και ανέρχονται περίπου στα 1,65 δις. δολάρια, ενώ τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν περίπου κατά 45%. Επιπρόσθετα, η εταιρεία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της για το 2011, όπως αυτές καθορίστηκαν κατά τη διάρκεια της Financial Analyst Day τον περασμένο Νοέμβρη.

Η AMD αναμένεται να ανακοινώσει τα τελικά οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου του 2011.

Εν τω μεταξύ, στην Κοιλάδα του Πυριτίου

Η Intel δέχτηκε να αποζημιώσει μέσα σε έξι χρόνια την nVidia με 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καταφεύγοντας σε διακανονισμό για να δώσει τέλος στις ατελείωτες δικαστικές διαμάχες των δύο εταιρειών για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας τεχνολογιών πότε της μιας, πότε της άλλης. Με τον διακανονισμό, η Intel αποκτά πρόσβαση σε τεχνολογίες της nVidia (που, παρεμπιπτόντως, θεωρούνται σημαντικές για τα tablet και τα smarphone) και τανάπαλιν. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο επικεφαλής της nVidia,Jen-Hsun Huang, δήλωσε σχετικά «Η συμφωνία αυτή έχει μεγάλη αξία και για τις δύο εταιρείες».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024