Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκωδικοποιητές MPEG-4 για 80.000 κατοίκους Ρόδου έως τις 25 Φεβρουαρίου

Αποκωδικοποιητές MPEG-4 για 80.000 κατοίκους Ρόδου έως τις 25 Φεβρουαρίου

Έως τις 25 Φεβρουαρίου 80.000 κάτοικοι της πόλης της Ρόδου θα πρέπει είτε να αλλάξουν τηλεόραση ή να συνδέσουν αποκωδικοποιητή στην υπάρχουσα ώστε να συνεχίσουν να βλέπουν επτά τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας που εκπέμπουν πλέον με ψηφιακό σήμα MPEG-4. Η αναλογική εκπομπή από το Monte Smith θα διακοπεί.

Μετά την Θράκη και συνεχίζοντας την κάλυψη των ακριτικών περιοχών της χώρας, η Digea ξεκινά στις 25 Φεβρουαρίου τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR στην πόλη της Ρόδου.

Ειδικότερα, η Digea, εφαρμόζοντας πάντα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith» της Ρόδου, καλύπτοντας την πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσων και φέροντας το ψηφιακό σήμα σε περίπου 80.000 κατοίκους.

Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (δηλαδή όσοι τηλεθεατές δεν έχουν αποκωδικοποιητή του ψηφιακού σήματος δεν θα βλέπουν τίποτα πια στην τηλεόρασή τους).

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος,

  • οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και
  • να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 27 (522MHz) και 38 (610 MHz).
  • συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας προς το κέντρο εκπομπής «Monte Smith».

H Digea, θέλοντας να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα συνεργαστεί στενά με τους τοπικούς φορείς για την υλοποίηση μιας στοχευμένης τοπικής ενημερωτικής εκστρατείας. Παράλληλα, οι τηλεθεατές που επηρεάζονται από τη μετάβαση, θα πληροφορούνται για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν μέσω κυλιόμενου ενημερωτικού μηνύματος (crawl) που θα προβάλλεται στις οθόνες τους.

Με αφορμή τον επόμενο σταθμό της ψηφιακής μετάβασης, ο CEO της Digea κ. Γιώργος Μαθιός δήλωσε τα ακόλουθα: «Μετά την επιτυχία της ψηφιακής μετάβασης στην ακριτική περιοχή της Θράκης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που από τις 25 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι της πόλης της Ρόδου θα μπορούν να απολαμβάνουν την αναβαθμισμένη τηλεοπτική εμπειρία που προσφέρει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Είναι σημαντικό για την Digea να ενταχθούν όσο το δυνατόν ομαλότερα οι ακριτικές περιοχές της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή και να θωρακίσουμε τα σύνορά μας προσφέροντας στους Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών ελληνικό περιεχόμενο χωρίς παρεμβολές, σήμα με κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς «χιόνα» και «είδωλα»».

Οκτώ περιφερειακοί σταθμοί στην Αττική μεταβαίνουν στην ψηφιακή τηλεόραση

Η DIGEA είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.

Εκτός από τους 7 ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ανέλαβε πρόσφατα και την ψηφιακή εκπομπή 8 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής 0-6TV, ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, MAD TV, MTV Greece, NICKELODEON και SPORT TV στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

In.gr Τεχνολογία,Digea

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024