Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To iPad στην ελληνική αγορά

To iPad στην ελληνική αγορά

To iPad, έστω και με καθυστέρηση δέκα μηνών από τότε που διατέθηκε στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά στις 28 Ιανουαρίου 2011. Οι τιμές στα έξι διαθέσιμα μοντέλα είναι ενιαίες (όπως άλλωστε και στα αξεσουάρ της Apple για αυτό) και έτσι τα «επιλεγμένα σημεία πώλησης» διαγωνίζονται σε τεχνογνωσία, εξυπηρέτηση και υπηρεσίες για να κερδίσουν τις προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων.

To iPad, έστω και με καθυστέρηση δέκα μηνών από τότε που διατέθηκε στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά στις 28 Ιανουαρίου 2011. Οι τιμές στα έξι διαθέσιμα μοντέλα είναι ενιαίες (όπως άλλωστε και στα αξεσουάρ της Apple για αυτό) και έτσι τα «επιλεγμένα σημεία πώλησης» διαγωνίζονται σε τεχνογνωσία, εξυπηρέτηση και υπηρεσίες για να κερδίσουν τις προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων.

Στα επιλεγμένα σημεία πώλησης iPad συγκαταλέγονται οι λεγόμενοι Apple Premium Reseller, δηλαδή τα καταστήματα Document(Άγιος Δημήτριος), iStorm (Κολωνάκι) και Golden-i (Μαρούσι) καθώς και οι Apple Authorized Retailer, δηλαδή οι αλυσίδες Κωτσόβολος, Media Markt, Multirama, Πλαίσιο, Public και Saturn.

Οι τιμές είναι ενιαίες: τα διαθέσιμα μοντέλα είναι επί της ουσίας δύο και διαφοροποιούνται σε ότι αφορά την υποστήριξη ή όχι σύνδεσης μέσω κινητής τηλεφωνίας 3G. Όλα υποστηρίζουν την ασύρματη δικτύωση μέσω Wi-Fi (διαφέρουν όμως ως προς την έκδοση του υποστηριζόμενου προτύπου) και διαφέρουν ως προς τη διαθέσιμη χωρητικότητα (16B, 32GB ή 64GB) αυξάνοντας το κόστος κατά 100 ευρώ από χωρητικότητα σε χωρητικότητα. Έτσι, με τα ίδια χρήματα μπορείτε είτε να πάρετε ένα iPad με τα αμέσως περισσότερα GB αλλά χωρίς 3G (π.χ. με 639 ευρώ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο iPad Wi-Fi με 32GB και στο iPad Wi-Fi+3G αλλά με 16GB).

iPad Wi-Fi 16GBiPad Wi-Fi 32GBiPad Wi-Fi 64GBiPad Wi-Fi+3G 16GBiPad Wi-Fi+3G 32GBiPad Wi-Fi+3G 64GB
€ 529€ 639€ 739€ 639€ 739€ 839

iSquare: «iPad. Υποδεχτείτε το. Θα σας μαγέψει»

H iSquare τονίζει την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας (ελληνικό πληκτρολόγιο και λεξικό) και παραπέμπει στο iSquare Store σε πλήθος αξεσουάρ για την ταμπλέτα της Apple. Ανάμεσά τους, μεμβράνες που μειώνουν την αντανάκλαση του φωτός στην οθόνη 9,7 ιντσών και τα ενοχλητικά είδωλα σε τιμές από 15 ευρώ έως και 55 ευρώ (συσκότιση οθόνης, προστασία από γρατζουνιές και άλλες ιδιότητες). Αρκετές είναι κι εδώ οι επιλογές για θήκη που θα προστατεύσει το iPad από γρατζουνιές σε τιμές έως και 50 ευρώ. Επίσης, υπάρχουν βάσεις/θήκες για τη στήριξη της ταμπλέτας, χρήσιμη ιδιαίτερα εάν πρόκειται να παρακολουθήσετε βίντεο ή ταινίες σε αυτό (έως 77 ευρώ με το πληκτρολόγιο). Στο iSquare Store είδαμε επίσης φορτιστές αυτοκινήτου για iPad με τιμές γύρω στα 30 ευρώ.

Document με το εξουσιοδοτημένο service

To iPad είναι διαθέσιμο και από την Document, η οποία κατέχει και τον τίτλο του Apple Authorised Service Provider, δηλαδή παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε κάθε χρήστη των προϊόντων της Apple. Στο document.gr υπάρχουν αρκετά αξεσουάρ και 18 θήκες.

iStorm: «Γνώρισε το επαναστατικό iPad»

Το iStorm χαρακτηρίζει το iPad «μαγικό» και «σας προσκαλεί να το αγγίξετε και να το γνωρίσετε». Το κατάστημα της πλατείας Κολωνακίου δίνει έμφαση στην «ενθουσιώδη και πολύ καλά ενημερωμένη» ομάδα του, η οποία δηλώνει πρόθυμη να ενημερώσει αναλυτικά, να καθοδηγήσει στην επιλογή του σωστού προϊόντος, να δώσει ιδέες για χρήσεις και εφαρμογές, ανάλογα με το χόμπι ή την επαγγελματική ιδιότητα, να υποδείξει τις βέλτιστες λύσεις και να απαντήσει σε κάθε απορία.

Ήδη στο κατάστημα έχουν προγραμματισθείκαθημερινά Δωρεάν Σεμινάρια με τίτλο «Γνώρισε το επαναστατικό iPad», για όσους επιθυμούν μια πλήρη ενημέρωση, ενώ παρέχεται επίσης η δυνατότητα ιδιαίτερης προσωπικής εκπαίδευσης, που διαμορφώνεται στις εκάστοτε ανάγκες. Δηλώσεις συμμετοχής για το σεμινάριο της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου υποβάλλονται ήδη.

Κωτσόβολος: «Αφιξη της χρονιάς» το iPad

Η αλυσίδα Κωτσόβολος χαρακτηρίζει την κυκλοφορία του iPad στην Ελλάδα «άφιξη της χρονιάς» και υπόσχεται ότι οι επισκέπτες της αλυσίδας θα τύχουν άψογης εξυπηρέτησης και θα ζήσουν «αναβαθμισμένη» εμπειρία αγορών στα μεγάλα και σύγχρονα καταστήματά της. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διάθεση μεγάλης ποικιλίας αξεσουάρ και περιφερειακών που «θα κάνουν το iPad να πετάει».

Τονίζεται επίσης ότι η έκδοση WiFi + 3G διατίθεται και με σύνδεση στα προγράμματα Vodafone (εδώ συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για την πρόταση της αλυσίδας προς τους ενδιαφερόμενους πελάτες, ώστε να αξιοποιήσουν τη σύνδεση 3G, αφού δεν αναφέρεται επιδότηση από την εταιρεία).

Ο κ. Κώστας Στράτης, Εμπορικός Διευθυντής, Dixons South East Europe, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη άφιξη στην Ελληνική αγορά. Το iPad ήρθε και στη χώρα μας και στην Κωτσόβολος έχουμε σκοπό να προσφέρουμε στους πελάτες μας την πιο δυνατή εμπειρία. Στα καταστήματα μας η κορυφαία τεχνολογία συνδυάζεται πάντα με την άψογη εξυπηρέτηση και ταυτόχρονα τις μοναδικές και καινοτόμες υπηρεσίες μας. Καλούμε όλους τους καταναλωτές να ζήσουν το iPad μέσα στα καταστήματα Κωτσόβολος.»

Public: «Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, μεγάλη η ζήτηση»

Τα καταστήματα Public δηλώνουν ότι ήδη από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του το iPad «σημειώνει πολύ μεγάλη ζήτηση». Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην διάθεση αξεσουάρ για iPad, όπως «μοντέρνες θήκες, μεμβράνες προστασίας, και τσάντες μεταφοράς σε ποικίλα χρώματα και σχέδια, περιφερειακά όπως ηχεία, βάσεις στήριξης και πληκτρολόγια για να διευκολύνουν λειτουργίες, όπως είναι η ακρόαση μουσικής, η προβολή ταινιών, η ανάγνωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των e-books, το gaming ή η οργάνωση του φωτογραφικού αρχείου.»

Στα επιλεγμένα αξεσουάρ προβάλλονται για παράδειγμα η βάση με ενσύρματο πληκτρολόγιο Apple Keyboard Dock με τιμή Public 77 ευρώ, και η θήκη Apple iPad Case σε τιμή Public περί τα 45 ευρώ. Στο public.gr μπορεί κανείς να δει περί τις 50 θήκες από 20 περίπου ευρώ έως και 70 ευρώ (Ferrari).

Πλαίσιο: «Το μικρό θαύμα της Apple είναι εδώ!»

To Πλαίσιο υποστηρίζει στο προωθητικό του μήνυμα ότι «το iPad είναι ο καλύτερος τρόπος να δείτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες.Μακράν.», είναι «η μαγεία του να απολαμβάνεις κρυστάλλινης ποιότητας HD Video, στην παλάμη σου.», φέρνει «τον κόσμο του Ίντερνετ πραγματικά στα ακροδάχτυλά μας. Επιτέλους», για το οποίο «δεν θα μπορείτε να πιστέψετε πως κάτι τόσο όμορφο και τόσο λεπτό είναι τόσο ισχυρό». Παραπέμπει επίσης σε πλήθος αξεσουάρ Apple, Belkin, Griffin και Macally.

Η αλυσίδα έχει οργανώσει καμπάνια προώθησης που υποστηρίζεται με ειδικά banner και ειδική σελίδα στο plaisio.gr, μεγάλη καμπάνια στο Internet, καθώς και με αφιέρωμα στους καταλόγους Πλαίσιο. Παράλληλα, σε επιλεγμένα καταστήματα θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα σημεία για την προβολή του iPad, ενώ οι βιτρίνες και το εσωτερικό τους θα έχουν διακοσμηθεί ανάλογα.

Τι λέει η mediapedia του Media Markt

Ενδιαφέρουσα είναι η παρουσίαση του iPad στο mediamarkt.gr και συγκεκριμένα στην επονομαζόμενη mediapedia, με μια ισορροπημένη παρουσίαση της συσκευής, στην οποία αναφέρονται και πιθανά μειονεκτήματα της συσκευής. Έτσι, ως μειονεκτήματα αναφέρονται ότι το iPad:

«δεν διαθέτει ούτε αυτόνομη σύνδεση USB αλλά ούτε ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών SD. Έτσι, ο χρήστης δεν έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την ενσωματωμένη μνήμη ο ίδιος.

Επιπλέον, εάν θέλετε να προβάλετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στη συσκευή, τότε θα απαιτηθεί η αγορά του Camera Connection Kit.

Άλλο ένα μειονέκτημα αποτελεί η μη ύπαρξη κάποιας κάμερας. Τα προγράμματα Video-Chat, όπως το Skype, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Με το iPad δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας. Ακόμη και τα νεότερα παιχνίδια, τα οποία απαιτούν ενσωματωμένη κάμερα για το χειρισμό τους από το χρήστη, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη συσκευή της Apple.

Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που να έχει διευρυμένες δυνατότητες. Ο Stan Schroeder της Mahable, υποστηρίζει πως η Apple δεν εγκατέστησε αυτό το λογισμικό συνειδητά, έτσι ώστε οι χρήστες να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές Mac, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι όσον αφορά την επεξεργασία εικόνας.

Ο Konrad Lischka του περιοδικού Spiegel Online κριτικάρει την έλλειψη υποστήριξης του λογισμικού άλλων κατασκευαστών από αυτή τη συσκευή. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά προϊόντα της εταιρίας Apple.»

Getit… νωρίτερα

Στο Getitnow.gr το iPad είχε διατεθεί νωρίτερα, ο κατάλογος των αξεσουάρ όμως διευρύνθηκε.

Επίσης, το iPad διατίθεται στα καταστήματα της Ηλεκτρονικής στη Γλυφάδα και την Ερυθραία -διαθέτουν τα λεγόμενα Apple Corners, με προϊόντα όπως iPad και iPhone, «με εξειδικευμένο service για τους φανατικούς χρήστες των προϊόντων της Apple» (δεν το εντοπίσαμε όμως στο electroniki.gr).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024