Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε νέα smartphone και ένα tablet από την HTC

Πέντε νέα smartphone και ένα tablet από την HTC

H ΗΤC ανανεώνει τη γκάμα της με νέα Wildfire και Desire, ένα «απίθανο» Incredible, δύο κινητά με πλήκτρο Facebook και το πρώτο της tablet με ενσωματωμένη υπηρεσία μετάδοσης ταινιών από το Διαδίκτυο, χωρίς όμως Honeycomb.

H ΗΤC ανανεώνει τη γκάμα της με νέα Wildfire και Desire, ένα «απίθανο» Incredible, δύο κινητά με πλήκτρο Facebook και το πρώτο της tablet με ενσωματωμένη υπηρεσία μετάδοσης ταινιών από το Διαδίκτυο, χωρίς όμως Honeycomb.

Smartphone που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές απαιτήσεις αισθητικής, επιδόσεων και κόστους πρόκειται να διαθέσει η HTC από το δεύτερο τρίμηνο του 2011 βασισμένα όλα στο Android αλλά και στο δικό της HTC Sense με σκοπό να απλοποιήσει την αξιοποίηση κάθε συσκευής της.

Ο διάδοχος του Desire ονομάζεται Desire S και φέρει επεξεργαστή 1GHz Qualcomm Snapdragon (MSM8255) με κάμερες στην μπροστινή και την πίσω όψη του που αναλαμβάνουν τη λήψη βίντεο HD (720p). Συγκεκριμένα, το Desire S έχει σχετικά μεγάλη εσωτερική μνήμη 1,1GB, RAM 768ΜΒ και οθόνη 3,7 ιντσών (480x800pixel), κάμερα 5Mpixel με αυτόματη εστίαση και φλας με power LED και εμπρόσθια κάμερα VGA. Διαθέτει επίσης θύρα επέκτασης της μνήμης με microSD.

To Wildfire S είναι ένα από τα μικρότερα κινητά που κατασκεύασε μέχρι τώρα η HTC (10,13 εκατοστά μήκος και 5,94 εκατοστά πλάτος και βάρος 105 γράμμαρια με τη μπαταρία). Έχει οθόνη αφής 3,2 ιντσών (320x480pixel), επεξεργαστή 600ΜΗz, 5Mpixel κάμερα με αυτόματη εστίαση και φλας, διαθέσιμο σε μαύρο, λευκό και μωβ.

To Incredible S απευθύνεται σε όσους θέλουν να ξεχωρίζουν, υποστηρίζει η HTC. Διαθέτει επεξεργαστή 1GHz, έχει εσωτερική μνήμη 1,1GB και RAM 768MB, οθόνη αφής 4 ιντσών Super LCD (480x800pixel) και υποστηρίζει στερεοφωνικό ήχο surround. Επίσης, έχει κάμερα 8Mpixel και διπλό φλας LED και καταγράφει βίντεο HD στα 720p. Επίσης υποστηρίζει τις βιντεοκλήσεις με εμπρόσθια κάμερα 1,3Mpixel. Τέλος, το Incredible S αξιοποιεί την τεχνολογία DLNA για να μεταφέρει ασύρματα σε συμβατές συσκευές, όπως τηλεοράσεις με DLNA, φωτογραφίες, βίντεο και μουσική.

Desire S, Wildfire S και Incredible S αναμένονται το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Facebook, αγάπη μου!

Η HTC θα διαθέσει δύο κινητά τηλέφωνα που όχι απλά θέτουν στο επίκεντρο την κοινωνική δικτύωση, αλλά το συνώνυμό του σήμερα, το Facebook, αφού διαθέτουν πλήκτρο με το χαρακτηριστικό εικονίδιο του Facebook. Τα HTC ChaCha και HTC Salsa αναγνωρίζουν αυτόματα το περιεχόμενο και ειδοποιεί το χρήστη κάθε φορά που έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν περιεχόμενο ή ενημερώσεις προφίλ μέσω Facebook. Με ένα πάτημα αυτού του πλήκτρου, ανανεώνουν το status, ανεβάζουν φωτογραφία, μοιράζονται ειδήσεις, κάνουν κρατήσεις σε εστιατόρια και πολλά ακόμη. «Μπορείτε για παράδειγμα να βγάλετε μια φωτογραφία με φίλους και να την ανεβάσετε απευθείας στο Facebook, πατώντας απλά και μόνο αυτό το πλήκτρο, ή να γνωστοποιήσετε στους φίλους σας το μουσικό κομμάτι που ακούτε εκείνη τη στιγμή – αναγνωρίζεται αυτόματα και κοινοποιείται στο Facebook.», εξηγεί η HTC.

Οι νέες συσκευές βασίζονται στο νεότερο Android, την έκδοση Gingerbread 2.3 και το ανανεωμένο HTC Sense. Όταν πραγματοποιείται μια κλήση, η σχετική οθόνη προβάλλει το status, τις φωτογραφίες ή ακόμη και τα επικείμενα γενέθλια των φίλων. Οι ίδιες ενημερώσεις προβάλλονται και όταν γίνεται δεκτή μια κλήση από ένα φίλο στο Facebook. Η συσκευή έρχεται στα μέτρα του χρήστη, με την προσθήκη επιπλέον widget αφιερωμένα στο Facebook.

Τα HTC ChaCha και HTC Salsa smartphone έχουν επίσης Facebook Chat: Τα τελευταία μηνύματα μαζί με τις συνομιλίες στο Facebook, ενσωματώνονται στη συσκευή και εμφανίζονται στους φακέλους εισερχομένων μηνυμάτων και email, ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες συνομιλίες του χρήστη.

Το HTC ChaCha έχει (φυσικό) πληκτρολόγιο QWERTY για να διευκολύνει την προβολή και την εισαγωγή κειμένου σε σχέση με τα εικονικά πληκτρολόγια. Έχει δύο κάμερες, μια στα 5 megapixel με αυτόματη εστίαση και LED φλας και μια δεύτερη VGA στην πρόσοψη για βιντεοκλήσεις. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 2,6 ιντσών και ανάλυση 480×320 pixel.

Το Salsa έχει επίσης κάμερα 5 megapixel και κοινά χαρακτηριστικά με το ChaCha σε ότι αφορά στην κοινωνική δικτύωση μέσω Facebook, αλλά μεγαλύτερη οθόνη αφής 3,4 ιντσών με υποστηριζόμενη ανάλυση 480×320 pixel.

Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα των δύο Facebook-κινητών, η HTC αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσουν «στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2011.»

HTC Flyer7 ίντσες TFT 1024×600, 1,5GHz, 32GB, microSD, WiFi

H HTC επανασχεδίασε το HTC Sense ειδικά για τις ταμπλέτες της, μια αγορά στην οποία αναμένεται να εισέλθει το δεύτερο τρίμηνο του 2011 με το HTC Flyer. Πρόκειται για ένα τάμπλετ που περιορίζεται στις 7 ίντσες αλλά φέρει ένα σωρό δυνατά χαρακτηριστικά, αν εξαιρέσουμε ότι τρέχει την έκδοση Gingerbread του Android και όχι την 3.0 Honeycomb που σχεδιάστηκε για tablet και όχι smartphone, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς εάν πρόκειται για μεγάλο smartphone ή μικρό tablet.

Έχει επεξεργαστή χρονισμένο ψηλά, στα 1,5GHz, έχει εσωτερική μνήμη 32GB και RAM 1GB, και ζυγίζει 415 γραμμάρια. Αξιοποιεί τα δίκτυα HSPA+ όπου αυτά είναι διαθέσιμα και βασίζεται στο Android (υποστηρίζει Flash 10 και HTML 5).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα χρήσης γραφίδας με μια νέα τεχνολογία της HTC, το HTC Scribe. Σύμφωνα με την εταιρεία, «με τη νέα τεχνολογία Scribe, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν από την αρχή τη μαγεία της φυσικής γραφής. Η εν λόγω τεχνολογία εισάγει μια σειρά καινοτομιών ψηφιακής μελάνης, που καθιστούν την εύκολη δημιουργία σημειώσεων, εικόνων, την υπογραφή εγγράφων ή ακόμη και τη σύνταξη κειμένου σε ιστοσελίδες ή φωτογραφίες.

Η λειτουργία Timemark δίνει τη δυνατότητα καταγραφής ηχητικών σημειώσεων ταυτόχρονα με τις γραπτές σημειώσεις κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, -κάνοντας κλικ σε μια λέξη ο χρήστης μεταφέρεται αυτόματα στο αντίστοιχο ηχητικό σημείο. Ταυτόχρονα, οι σημειώσεις συγχρονίζονται με το ημερολόγιο, οπότε στην περίπτωση που εμφανιστεί κάποια υπενθύμιση, επιτρέπεται η σύνταξη μιας νέα σημείωσης ή στο ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων συναντήσεων, να συνεχιστούν οι σημειώσεις από το σημείο που τελείωσε η προηγούμενη συνάντηση. Τέλος, το HTC Flyer, για πρώτη φορά στην παγκόσμια βιομηχανία, ενσωματώνει τη δυνατότητα συγχρονισμού με το Evernote, μια υπηρεσία-πρόγραμμα για τη δημιουργία σημειώσεων που θεωρείται κορυφαία.»

Ταινίες και παιχνίδια στο Flyer με cloud gaming

Το HTC Flyer λανσάρει επίσης το HTC Watch, τη νέα υπηρεσία λήψης βίντεο της HTC. Το HTC Watch δίνει τη δυνατότητα λήψης βίντεο on-demand χαμηλού κόστους, εκατοντάδων ταινιών υψηλής ανάλυσης από δημοφιλή κινηματογραφικά στούντιο.

Το HTC Flyer ενσωματώνει την υπηρεσία της OnLive Inc. Η OnLive θεωρείται ηγέτης στην αγορά του home gaming καθώς δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να παίζουν κορυφαία παιχνίδια στην τηλεόραση και στον υπολογιστή τους, χωρίς την ανάγκη αγοράς ακριβού hardware ή software. Όταν η υπηρεσία OnLive ενσωματωθεί πλήρως, θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με τη βοήθεια του HTC Flyer στην υπηρεσία OnLive και να παίζουν παιχνίδια είτε απευθείας στην οθόνη της συσκευής, είτε στην οθόνη της τηλεόρασης. Με την ενσωμάτωση αυτής της υπηρεσίας στο HTC Flyer, οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν μια ποικιλία παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Assassin’s Creed II Brotherhood, NBA 2K11 και Lego Harry Potter.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024