Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Smartphone και tablet με WebOS προτείνει η Hewlett Packard

Smartphone και tablet με WebOS προτείνει η Hewlett Packard

H Hewlett Packard εισέρχεται στην αγορά των tablet με μια νέα πρόταση, αξιοποιώντας την κληρονομιά της Palm, μιας εταιρείας που έχει συνδέσει το όνομά της με τους υπολογιστές χειρός την οποία εξαγόρασε τον Μάιο του 2010.

H Hewlett Packard εισέρχεται στην αγορά των tablet με μια νέα πρόταση, αξιοποιώντας την κληρονομιά της Palm, μιας εταιρείας που έχει συνδέσει το όνομά της με τους υπολογιστές χειρός την οποία εξαγόρασε τον Μάιο του 2010. Τη στιγμή που άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές προτείνουν Android 3.0, η Hewlett Packard βγάζει από το μανίκι της το WebOS 3.0 και ανακατεύει την τράπουλα.

To HP TouchPad έχει οθόνη πολλαπλής αφής 9,7 ιντσών, εικονικό πληκτρολόγιο, λειτουργία άμεσης ενεργοποίησης και υποστήριξη για τον Adobe Flash Player 10.1 beta καθώς και πρόσβαση σε χιλιάδες εφαρμογές για το δικό του OS, WebOS (και συσκεκριμένα την έκδοση 3.0 στο tablet και την έκδοση 2.2 στα νέα smartphone).

To TouchPad συνεργάζεται με άλλες συσκευές της HP που φέρουν το WebOS, όπως τα νέα smartphone της HP, Pre 3 και Veer, ώστε να μοιράζονται απρόσκοπτα περιεχόμενο. Με την λειτουργία HP Synergy, μεταφέρονται επαφές, ημερολόγιο και e-mail στο TouchPad από το smartphone με μια απλή σύνδεση σε υπηρεσίες όπως το Facebook, Google, Microsoft Exchange, LinkedIn και Yahoo.

Το περιβάλλον εργασίας του TouchPad παρουσιάζεται ως μια αναπαράσταση του χώρου εργασίας («Office on the Go», το χαρακτηρίζει η εταιρεία) και υποστηρίζει την εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών (multitasking). Στο WebOS όλες οι εργασίες του χρήστη εμφανίζονται υπό μορφή καρτών, όχι ως εικονίδια εφαρμογών ή πολλαπλών αρχικών οθονών, όπως σε ανταγωνιστικά λειτουργικά συστήματα.
Σύμφωνα με την HP, το γεγονός επιτρέπει στον χρήστη να διεκπεραιώνει εύκολα όλα όσα κάνει παράλληλα. Μάλιστα κάθε φορά που ξεκινά μια νέα λειτουργία, το λειτουργικό αναλαμβάνει να της ομαδοποιήσει στην ίδια «κάρτα δραστηριοτήτων», έτσι ώστε, για παράδειγμα, να συνυπάρχουν στην ίδια κάρτα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια σχετική ιστοσελίδα.

Το TouchPad διαθέτει επίσης εμπρόσθια κάμερα 1,3Mpixel για τη διεξαγωγή βιντεοκλήσεων και υποστηρίζει την ασύρματη δικτύωση μέσω διαθέσιμων Wi-Fi hotspot καθώς και Bluetooth (2.1+EDR με A2DP stereo). Η HP συνεργάζεται με το Amazon.com, από το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι θα διαθέσει μια Kindle app για το WebOS ώστε να επιτρέψει την πρόσβαση σε 810 χιλιάδες τίτλους στο Kindle Store. Η HP έχει επίσης εγκαινιάσει το λεγόμενο HP Movie Store από το οποίο διαθέτει για κατέβασμα ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Η ταμπλέτα έρχεται με μια εφαρμογή για μουσική, που αναλαμβάνει τη μεταφορά και την αναπαραγωγή μουσικής με «εξαιρετικά ποιότητα ήχου« από την Beast Audio.

Just Type

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι ο χρήστης μπορεί να γράψει e-mail, να γράψει ένα μήνυμα, να ενημερώσει το status του, να αναζητήσει διαδικτυακούς προορισμούς χωρίς καν να ανοίξει την αντίστοιχη εφαρμογή, απλά ξεκινώντας την πληκτρολόγηση (Just Type). Ουσιαστικά, το λειτουργικό αναλαμβάνει να παρουσιάσει λίστα προγραμμάτων που μπορούν να δεχτούν το σχετικό input (Facebook status update, IM κ.λπ.).

Το λειτουργικό αναλαμβάνει να ομαδοποιήσει μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες και IM από το ίδιο πρόσωπο σε μια ενιαία προβολή με δυνατότητα απόκρισης μέσω SMS, Google Talk, AIM και Yahoo! Messenger. Σε ό,τι αφορά στην προβολή και επεξεργασία εγγράφων, η HP συνεργάζεται με την QuickOffice ώστε να συμπεριλάβει στην ταμπλέτα της την σουίτα εφαρμογών γραφείου QuickOffice Connect Mobile Suite, σουίτα που υποστηρίζει την προβολή και επεξεργασία αρχείων MS Word και Excel. Επίσης, υποστηρίζει την δημιουργία εικονικών ιδιωτικών δικτύων VPN με εταιρικά δίκτυα. Η ταμπλέτα είναι συμβατή με εκτυπωτές HP για την ασύρματη εκτύπωση εγγράφων, φωτογραφιών και e-mail σε συμβατούς ασύρματους και δικτυακούς εκτυπωτές της εταιρείας.

Το TouchPad αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2011, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνονται τιμή και διαθεσιμότητα προς το παρόν. Βασίζεται στον διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm APQ 1,2GHz και θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις με μνήμη 16GB και 32GB. Στην έκδοση 3G θα φέρει και GPS. Το TouchPad διαθέτει πλήθος αισθητήρων (φωτός, επιτάχυνσης, πυξίδα («μαγνητόμετρο») και γυροσκόπιο. Επίσης έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία 6.300mAh, micro-USB με USB 2.0 Hi-Speed. Έχει διαστάσεις 19 εκατοστά x 24,2 εκατοστά x 1,37 εκατοστά και βάρος 740 γραμμάρια, δηλαδή όσο περίπου τα ανταγωνιστικά Apple iPad και Motorola Xoom.

HP Pre 3 και HP Veer

Εκτός από το TouchPad, η HP ανακοίνωσε το Φεβρουάριο δύο νέα smartphone με το WebOS, το επαγγελματικό HP Pre3 (με οθόνη 3,53 ιντσών, επεξεργαστή 1,4GHz, πλήρες μεγάλο συρόμενο πληκτρολόγιο, router για μοίρασμα της διαδικτυακής σύνδεσης με έως και πέντε συσκευές) και το μικρό HP Veer (οθόνη 2,6 ίντσες, συρόμενο πληκτρολόγιο, κάμερα 5Mpixel, γρήγορο browser, επεξεργαστή 800ΜHz, USB, 8GB, GPS).

Tapping από smartphone σε tablet και τανάπαλιν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα να εναλλάσσεται η χρήση smartphone και tablet με την τεχνολογία TouchStone: έτσι ενώ ο χρήστης απαντά μια κλήση στο Veer και ενώ βρίσκεται εντός εμβέλειας Wi-Fi φέρνει κοντά τη συσκευή με το TouchPad και δέχεται την κλήση σε αυτό ή ξεκινά να διαβάζει μια ιστοσελίδα στο TouchPad και «την πέρνει μαζί του» στο Pre 3 με τον ίδιο τρόμο, απλά φέρνοντας κοντά τις δύο συσκευές (υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σύνδεση Wi-Fi και χρησιμοποιείται ο ίδιος λογαριασμός HP Web OS).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024