Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δείξτε μας καινοτομίες, Δείξτε τους Ίντερνετ, να σας δείξουμε i-bank

Δείξτε μας καινοτομίες, Δείξτε τους Ίντερνετ, να σας δείξουμε i-bank

Aνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 30 μόλις χρόνια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθνικής Τράπεζας να συμμετέχουν στον πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία. Δέκα προτάσεις αναδείχτηκαν και βραβεύτηκαν με έπαθλα αξίας € 49.000. Ο διαγωνισμός καθιερώνεται, ανοίγει το πρώτο i-bank store, ενώ δύο ακόμα ετοιμάζονται και εθελοντές αναλαμβάνουν να δείξουν στους γηραιότερους ότι ο υπολογιστής και το Ίντερνετ δεν είναι μόνο για τους νέους.

Aνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 30 μόλις χρόνια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθνικής Τράπεζας να συμμετέχουν στον πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία. Δέκα προτάσεις αναδείχτηκαν και βραβεύτηκαν με έπαθλα αξίας € 49.000. Ο διαγωνισμός καθιερώνεται, ανοίγει το πρώτο i-bank store, ενώ δύο ακόμα ετοιμάζονται και εθελοντές αναλαμβάνουν να δείξουν στους γηραιότερους ότι ο υπολογιστής και το Ίντερνετ δεν είναι μόνο για τους νέους.

Από τον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» αναδείχτηκαν δέκα προτάσεις και βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 49.000 ευρώ.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 674 άνθρωποι που υπέβαλλαν 403 προτάσεις. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων στην τρίτη φάση του διαγωνισμού ήταν τα 30 έτη, με το ένα τρίτο των συμμετεχόντων να είναι γυναίκες.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων εστιάστηκε στην εξεύρεση λύσεων σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και σχετίζονται με το περιβάλλον, την ασφάλεια των τραπεζικών συναλλαγών και τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι νικητές είναι:

  1. Πρώτο βραβείο αξίας €20.000: Απονεμήθηκε στον κ. Τσεκούρα Παναγιώτη για την πρότασή του στο τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας με τίτλο «Φωτοβολταϊκοί και θερμικοί ηλιακοί συλλέκτες Fresnel». Ο κ. Τσεκούρας είναι 27 ετών, διδακτορικός φοιτητής του ΕΜΠ.
  2. Δεύτερο χρηματικό βραβείο αξίας €10.000: Απονεμήθηκε στην κ. Χατζηδημήτρη Μαγδαληνή για την πρότασή της με τίτλο «Από τα κοινωνικά δίκτυα στα δίκτυα πληρωμών», η οποία συνδυάζει τα κοινωνικά δίκτυα και τις συναλλαγές μέσω κινητού,
  3. Τρίτο χρηματικό βραβείο αξίας €6.000: Απονεμήθηκε στον κ. Κώστα Αθανάσιο και στην κα Φιλλιπαίου Γεωργία για την πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας με «Συσκευή 4ΕCO2 συνεχούς αναπροσαρμογής της βέλτιστης λειτουργίας του συστήματος καύσης με δυνατότητα καταγραφής».
  4. Τέταρτο χρηματικό βραβείο αξίας €4.000: Απονεμήθηκε στον κ. Διαμαντίδη Αναστάσιο για την πρότασή του στον τομέα παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου με τίτλο «Προσφορά υπηρεσιών σε καταναλωτές για την εύρεση του κατάλληλου επαγγελματία και σε επαγγελματίες για άμεση προσφορά εργασίας».

Στις υπόλοιπες έξι προτάσεις που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία αξίας €1.500.

Η Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών της Εθνικής κα Τζάκου-Λαμπροπούλου αναφέρθηκε στην πελατοκεντρική στρατηγική του i-bank, των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Εθνικής, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν:

  • Την καθιέρωση του ετήσιου διαγωνισμού i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία. Ήδη ανακοινώθηκε η έναρξη του δεύτερου διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» για το 2011. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί από το site του διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation η νέα θεματολογία του δεύτερου διαγωνισμού.
  • Τη δημιουργία του i-bank store, ενός πρωτοποριακού για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα πολυχώρου ηλεκτρονικής τραπεζικής που βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank.
  • Τη δημιουργία της ιστοσελίδας deixtous.gr για τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού.

Δείξ’τους, γιατί και οι μεγάλοι έχουν… PC

Η Εθνική Τράπεζα στην προσπάθειά της να αναδείξει το γεγονός ότι το Διαδίκτυο μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε όλους, διοργανώνει τον πρωτότυπο διαγωνισμό με τον τίτλο «Δείξ’τους». Ήδη στο deixtous.gr συγκεντρώνονται ξεκαρδιστικές ιστορίες χρηστών από τα μαθήματα και παθήματα μεγάλων που κάνουν τα πρώτα τους βηματάκια στο Ίντερνετ, όπως αυτό που ανέβασε η chrissa:

«όταν πρωτοξεκινήσαν τα email και η γενικότερη επαφή μας στην Ελλάδα με το Internet, ήταν κανονισμένο να φύγω ένα ταξίδι στην Αμερική. Η μαμά μου λοιπόν, ανήσυχη πριν φύγω, γυρνάει μια μέρα και μου λέει: καλά παιδί μου, τώρα τί θα κάνεις με το ταξίδι; Το email σου θα το πάρεις μαζί σου???»

Δείτε και άλλες συμμετοχές

Οι επισκέπτες δηλώνουν respect ή fail σε κάθε ιστορία, μια διαδικασία από την οποία θα αναδειχτούν οι πιο ωραίες ιστορίες και θα δωθούν (ακριβά) δώρα (διαβάστε περισσότερα για αυτό το διαγωνισμό).

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το κομμάτι που προ(σ)καλεί τον χρήστη να δείξει στην κυρία Τασία, στον κύριο Θεοδώρου και στην κυρία Βιργινία πώς να αξιοποιούν το Ίντερνετ για αυτό ακριβώς που θέλουν. Ένα διαδραστικό παιχνίδι με βίντεο, όπου καλείστε να δώσετε την σωστή επόμενη κίνηση (δείτε, πόσο συχνά θα κάνετε λάθος…)

Παίξτε μαζί τους!

Το σάιτ του Δείξτους συμπληρώνεται από εκπαιδευτικά βίντεο για την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την επισύναψη φωτογραφιών στα μηνύματα, το copy-paste, το Google και άλλες δημοφιλείς εργασίες ή την χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τέλος, η Εθνική Τράπεζα ζητά τη συμμετοχή εθελοντών που θα ήθελαν να δείξουν από κοντά σε όποιον ενδιαφέρεται τη χρήση του Διαδικτύου, στα i-bank store.

i-bank store

Στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου The Mall-Athens στο Μαρούσι εγκαινιάστηκε το πρώτο i-bank store, ένας «πολυ-χώρος» ηλεκτρονικής τραπεζικής εξυπηρέτησης στον οποίο μπορεί οποιοσδήποτε (υπάρχει πρόβλεψη για χρήση και από ανθρώπους ΑμΕΑ) να γνωριστεί με τις τραπεζικές υπηρεσίες που παρέχονται είτε μέσω Διαδικτύου είτε μέσω τηλεφώνου (σταθερού και κινητού).

{{{ moto }}}
Στο i-bank store μπορεί όποιος το επιθυμεί

  • να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες i-bank της Εθνικής Τράπεζας,
  • να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα και να αποκτήσει πρόσβαση στις υπηρεσίες i-bank,
  • να γίνει μέλος του i-bank store club (απολαμβάνοντας προνόμια),
  • να συμμετέχει ενεργά σε ένα εργαστήριο γνώσης και να παρακολουθήσουν στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του i-bank store σεμινάρια, παρουσιάσεις και ομιλίες για τις νέες τεχνολογίες και πολλά άλλα θέματα σχετικά με τη συμβολή της τεχνολογίας στη ζωή μας (δείτε τα σεμινάρια του Μαρτίου). Ενδιαφέροντα σεμινάρια με θέμα το Internet banking, το mobile banking, τα κέντρα αυτόματων πληρωμών, το phone banking, και βασικές γνώσεις περί Διαδικτύου, αλλά και την πρώτη παρουσίαση της παιχνιδομηχανής 3D χωρίς γυαλιά, Nintendo 3DS.
  • να χαλαρώσει στο καθιστικό με τον εικονικό ουρανό, τον κατακόρυφο κήπο (μια εναλλακτική «πράσινη» πρόταση που προφέρει οξυγόνο με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας) και την οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment), απολαμβάνοντας τον καφέ τους.
  • να διασκεδάσει στη διαδραστική επιφάνεια με τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) και να παίξει παιχνίδια σκέψης.
  • να πλοηγηθεί στο Διαδίκτυο από το φορητό υπολογιστή ή το κινητό, μέσω της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης (free WiFi).


Μέσα στο 2011, δύο ακόμη i-bank stores θα ανοίξουν τις πύλες τους στη Θεσσαλονίκη.

In.gr Τεχνολογία,Εθνική Τράπεζα

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024