Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Amazon ανοίγει Appstore, η Apple απαντά με αγωγή

Η Amazon ανοίγει Appstore, η Apple απαντά με αγωγή

Θέλοντας να μμηθεί την επιτυχία της Apple και της Google, η Amazon άνοιξε online κατάστημα εφαρμογών για συσκευές Android, το Amazon Appstore for Android. Η Apple απάντησε με αγωγή για παραβίαση του εμπορικού της σήματος.

Θέλοντας να μιμηθεί την επιτυχία της Apple και της Google, η Amazon άνοιξε online κατάστημα εφαρμογών για συσκευές Android, με την επωνυμία το Amazon Appstore for Android. Η Apple απάντησε με αγωγή για παραβίαση του εμπορικού της σήματος.

Επισκεφτείτε το Amazon AppStore for Android

«Ζητήσαμε από την Amazon να μην αντιγράψει το όνομα App Store επειδή αυτό θα προκαλέσει σύγχυση και παραπλάνηση των καταναλωτών» δήλωσε η εκπρόσωπος της Apple Κριστίν Χιούγκουετ.

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας, η Amazon παραβιάζει το εμπορικό σήμα App Store, για το οποίο η Apple έχει καταθέσει αίτηση κατοχύρωσης στις ΗΠΑ, η οποία ακόμα εκκρεμεί.

Όπως κι αν ονομαστεί τελικά, το κατάστημα της Amazon προσφέρει εφαρμογές για τα κινητά και τους υπολογιστές-ταμπλέτες που τρέχουν το δημοφιλές λογισμικό Android της Google. Ορισμένες προσφέρονται δωρεάν, ενώ άλλες διατίθενται για αγορά.

Σε αντίθεση με το κατάστημα App Store της Apple, το κατάστημα της Αmazon επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν τις εφαρμογές πριν τις αγοράσουν.

Εφαρμογές για Android πωλούνται πάντως εδώ και καιρό στο Android Market της ίδιας της Google, το οποίο προσφέρει σήμερα 150.000 app.

Η Amazon θεωρεί ότι αυτή η πληθώρα εφαρμογών καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό χρήσιμων προγραμμάτων. Η εταιρεία θεωρεί ότι η εμπειρία της στο διαδικτυακό εμπόριο θα της επιτρέψει να διευκολύνει τους χρήστες στην έρευνα αγοράς για τις εφαρμογές.

Παραμένει άγνωστο πόσες εφαρμογές προσφέρει το Amazon Appstore στο ντεμπούτο του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024