Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 27 Μάη σβήνει η αναλογική τηλεόραση στην κεντρική Θεσσαλία

Στις 27 Μάη σβήνει η αναλογική τηλεόραση στην κεντρική Θεσσαλία

«Κρίσιμο και πολύ σημαντικό εγχείρημα» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της εταιρείας που έχουν συστήσει τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, τη μετάβαση της κεντρικής Θεσσαλίας στην ψηφιακή μετάδοση τηλεοπτικού σήματος. Από αυτό, αναμένεται να επηρεαστούν περισσότεροι από 400.000 τηλεθεατές, δηλαδή για πρώτη φορά τόσο μεγάλος αριθμός κατοίκων σε μία ευρεία γεωγραφική περιοχή. Η Digea υπόσχεται ότι με την ψηφιακή μετάδοση, οι τηλεθεατές θα απολαμβάνουν κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς  «χιόνια» και «είδωλα».

«Κρίσιμο και πολύ σημαντικό εγχείρημα» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της εταιρείας που έχουν συστήσει τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, τη μετάβαση της κεντρικής Θεσσαλίας στην ψηφιακή μετάδοση τηλεοπτικού σήματος. Από αυτό, αναμένεται να επηρεαστούν περισσότεροι από 400.000 τηλεθεατές, δηλαδή για πρώτη φορά τόσο μεγάλος αριθμός κατοίκων σε μία ευρεία γεωγραφική περιοχή. Η Digea υπόσχεται ότι με την ψηφιακή μετάδοση, οι τηλεθεατές θα απολαμβάνουν κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς «χιόνια» και «είδωλα».

Τι είναι η ψηφιακή τηλεόραση;

ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR θα πάψουν να εκπέμπουν αναλογικά σε περιοχές των νομών Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας από τις 27 Μαΐου. Η εταιρεία που έχουν συστήσει τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, Digea ανακοίνωσε ότι θα εκπέμψει ψηφιακά στην κεντρική Θεσσαλία, από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι».

Περισσότεροι από 400.000 τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Έπειτα, θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 22 (482 MHz) και 29 (538 MHz). Επίσης συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι».

Διαβάστε τα σχόλια από την ψηφιακή μετάβαση στην Αττική στις 18 Ιουνίου 2010

Η μετάδοση του αναλογικού σήματος των σταθμών θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος.

Διαβάστε επίσης: Τι χρειάζομαι για να κάνω την μετάβαση;

Εθελοντές θα βοηθούν τους ηλικιωμένους

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την κρατική τηλεόραση και άλλους εμπλεκόμενους φορείς θα διοργανωθούν ημερίδες για τους τεχνικούς των περιοχών και το ευρύ κοινό, θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού, θα υπάρξουν εθελοντικές ομάδες υποστήριξης αδύναμων κοινωνικών ομάδων, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, μέσω κυλιόμενου ενημερωτικού μηνύματος που θα προβάλλεται στις τηλεοπτικές οθόνες, οι τηλεθεατές που επηρεάζονται από τη μετάβαση θα πληροφορούνται για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Digea, κος Γιώργος Μαθιός δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «Η ψηφιακή μετάβαση της κεντρικής Θεσσαλίας αποτελεί για εμάς ένα κρίσιμο και πολύ σημαντικό εγχείρημα, καθώς επηρεάζεται για πρώτη φορά τόσο μεγάλος αριθμός κατοίκων σε μία ευρεία γεωγραφική περιοχή. Έχοντας ως στόχο την ομαλή μετάβαση του κόσμου στην ψηφιακή τηλεόραση, η συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων – Digea, κρατική τηλεόραση, αρμόδια Υπουργεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α. – καθώς και η ενεργή υποστήριξη της πολιτείας κυρίως στην ενημέρωση των απομακρυσμένων περιοχών και αδύναμων κοινωνικών ομάδων για τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των τηλεθεατών που επηρεάζονται, θεωρείται πλέον απαραίτητη.»

In.gr Τεχνολογία,Digea

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024