Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Visa Europe επενδύει στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου

Η Visa Europe επενδύει στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου

Πριν το τέλος του 2011 η Visa Europe θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά τις πληρωμές μέσω κινητών. Θα ακολουθήσει μια υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου, την οποία χαρακτηρίζει ο οργανισμός «τον πιο εύχρηστο και ασφαλή τρόπο πληρωμής». Τέσσερις χιλιάδες ευρωπαϊκές τράπεζες μέλη της Visa Europe  θα επενδύουν 100 εκατομμύρια κάθε χρόνο για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογία πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Πριν το τέλος του 2011 η Visa Europe θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά τις πληρωμές μέσω κινητών. Θα ακολουθήσει μια υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου, την οποία χαρακτηρίζει ο οργανισμός «τον πιο εύχρηστο και ασφαλή τρόπο πληρωμής». Τέσσερις χιλιάδες ευρωπαϊκές τράπεζες μέλη της Visa Europe θα επενδύουν 100 εκατομμύρια κάθε χρόνο για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογία πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τη δήλωση για την υψηλή αυτή επένδυση έκανε ο επικεφαλής της Peter Ayliffe από το βήμα του συνεδρίου των τραπεζών στην Βαρκελώνη στις 14 Απριλίου.

Η Visa Europe έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τη δημιουργία της το 2004 στην τεχνολογία πληρωμών. Μέσω αυτής της επένδυσης έχει χρηματοδοτηθεί το ευρωπαϊκό λανσάρισμα των καρτών με τσιπ, η ανάπτυξη των ανέπαφων πληρωμών, των πληρωμών μέσω κινητών και του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και η υλοποίηση πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνου.

Στο πρόσφατο συνέδριο της βιομηχανίας κινητών τηλεφώνων, η Visa Europe παραχώρησε σε υψηλούς προσκεκλημένους του Mobile World Congress επίσης στη Βαρκελώνη 400 κινητά τηλέφωνα για τη διεξαγωγή συναλλαγών με την τεχνολογία NFC. Στους χώρους του συνεδρίου, για αγορές έως 10 ευρώ, οι χρήστες έπρεπε απλώς να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή της Visa Europe, να επιλέξουν Πληρωμή και να περάσουν το κινητό τους τηλέφωνο πάνω από το ειδικό τερματικό. Για συναλλαγές μεγαλύτερης αξίας, έπρεπε να δώσουν έναν κωδικό για την επαλήθευση της ταυτότητάς τους. Το feedback που έλαβε από τη δοκιμή, ήταν ότι κανείς δεν ήθελε να δώσει πίσω το κινητό.

Όπως εξηγεί ο οργανισμός, «Το κινητό τηλέφωνο είναι τόσο απαραίτητο για τους καταναλωτές, όσο και το πορτοφόλι τους. Ήταν λοιπόν αναμενόμενη η σύμπραξη της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας και της βιομηχανίας πληρωμών για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης στο συγκεκριμένο τομέα. Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί τους τελευταίους 12 μήνες καθώς οι κατασκευαστές οριστικοποιούν τη σχετική τεχνολογία, πλήθος δοκιμών πληρωμών μέσω κινητών ολοκληρώνεται με επιτυχία και η ανέπαφη τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτή.

Οι δυνατότητες που προσφέρει η Visa αξιοποιούν ένα μεγάλο εύρος νέων τεχνολογιών. Τα κινητά τηλέφωνα που είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία NFC επιτρέπουν την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών. Η διάθεση τηλεφώνων που υποστηρίζουν την επόμενη γενιά των δικτύων υψηλής ταχύτητας επιτρέπει ειδοποιήσεις πραγματοποίησης συναλλαγών σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας επιπλέον ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία αγορών μέσω mobile internet και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών λιανικής ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτές οι εξελίξεις έχουν δώσει ώθηση στη Visa, τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, τους κατασκευαστές συσκευών και τις τράπεζες, να εργαστούν από κοινού για να ενσωματώσουν τις πληρωμές ως εφαρμογή των κινητών τηλεφώνων.»

Συνεργασία Samsung και Visa: Πληρωμές με το κινητό στο Λονδίνο το 2012

Η Samsung Electronics, ο Παγκόσμιος Ολυμπιακός Χορηγός Εξοπλισμού Ασύρματων Επικοινωνιών και η Visa, ο Παγκόσμιος Ολυμπιακός Χορηγός και αποκλειστικός χορηγός των Υπηρεσιών Πληρωμών, ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε οι τηλεφωνικές συσκευές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων να επιτρέπουν τις πληρωμές μέσω κινητών και τις ανέπαφες πληρωμές με Visa και να αξιοποιούν την τεχνολογία NFC (Near Field Communications). Προκειμένου να πραγματοποιήσει μια ανέπαφη πληρωμή, ο χρήστης θα χρειάζεται απλώς να επιλέξει τη σχετική εφαρμογή της Visa στο κινητό του και στη συνέχεια την επιλογή «pay» κρατώντας το τηλέφωνο μπροστά από το τερματικό ανέπαφων πληρωμών στο σημείο πώλησης.

Η Samsung και η Visa θα παρέχουν στους αθλητές που χορηγούν, τα κινητά τηλέφωνα ανέπαφων πληρωμών των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης σχεδιάζουν να προσφέρουν και στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη συσκευή μέσω παρόχων κινητής τηλεφωνίας και άλλων διανομέων. Η συσκευή θα απαιτεί μια Visa SIM κάρτα, ώστε να μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει αγορές σε επιχειρήσεις που παρέχουν ανέπαφες πληρωμές.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024