Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Samsung: «Η Apple μας αντιγράφει, όχι εμείς»

Samsung: «Η Apple μας αντιγράφει, όχι εμείς»

Η Samsung επιστρέφει τις κατηγορίες της Apple για καταπάτηση κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών που αφορούν σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, ανοίγοντας έναν ακόμα γύρο στον φαύλο κύκλο των μηνύσεων εκατέρωθεν.

Η Samsung επιστρέφει τις κατηγορίες της Apple για καταπάτηση κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών που αφορούν σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, ανοίγοντας έναν ακόμα γύρο στον φαύλο κύκλο των μηνύσεων εκατέρωθεν.

Apple: «Τα Samsung Galaxy αντιγράφουν τα iPhone και το iPad»

Η Samsung πρώτη φορά αντεπιτίθεται σε έναν από τους μεγαλύτερους, αν όχι τον μεγαλύτερο, πελάτη της. Με επίσημη δήλωση, η εταιρεία δηλώνει ότι η Apple καταπατά 10 πατέντες που αφορούν σε φορητές συσκευές και καλεί την εταιρεία να σταματήσει και να την αποζημιώσει. Οι μηνύσεις υποβλήθηκαν στην Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και στη Γερμανία. Αφορούν κυρίως σε τεχνολογία για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τη μετάδοση δεδομένων, στην τεχνολογία μείωσης λαθών κατά τη μετάδοση δεδομένων μέσω των δικτύων 3G και σε τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης. «Σκοπός της άμεσης αντίδρασής μας είναι να προστατεύσουμε την πνευματική μας ιδιοκτησία και να διασφαλίσουμε την καινοτομία και την ανάπτυξή μας στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας», δηλώνει η Samsung.

Εντούτοις, αναλυτές της αγοράς στρέφονται στις στενές σχέσεις των δύο εταιρειών και αποδίδουν την ανταλλαγή πυρών στην ταχύτητα με την οποία η Samsung ανταγωνίζεται την Apple «στο γήπεδό της». Το Μάιο πρόκειται να κυκλοφορήσει αρχικά στη Νότια Κορέα το νέο Samsung Galaxy S (το μήλον της έριδος κατά Apple), ένα προϊόν στο οποίο φέρεται να βασίζεται η Samsung για να επιτύχει το στόχο των πωλήσεων 60 εκατομμυρίων smartphone το 2011.

Από την άλλη, η επιτυχία των iPhone και των iPad σημαίνει περισσότερα έσοδα για τη Samsung, καθώς η Apple προμηθεύεται τσιπ και οθόνες από αυτή. Το 2010, η Apple ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Samsung μετά την Sony και της απέφερε 6,2 τρις κορεάτικα γουάν (περίπου 3,47 δισ. ευρώ). Το 2011 αναμένεται να περάσει στην πρώτη θέση. Επιπλέον, η Samsung θεωρείται η μόνη που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις της Apple σε τεχνολογία και δυναμικότητα.

Από την άλλη, η Samsung είναι φανερό ότι προκαλεί την Apple, καθώς θεωρείται ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ανταγωνιστές smartphone στην πληθώρα των προτάσεων με Android και ανταγωνίζεται το iPad με τρία μοντέλα tablet. H Apple διέθεσε 18,6 εκατομμύρια iPhone μόνο το τελευταίο τρίμηνο. Στον αντίποδα, η Samsung η οποία δεν είχε παρά ελάχιστο μερίδιο στην αγορά αυτή το 2010, εκτιμάται ότι πούλησε 13 εκατομμύρια smartphone από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο με σκοπό να φτάσει τα 60 εκατομμύρια μέσα στη χρονιά.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024