Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι σχέση έχουν οι Έλληνες μαθητές με την τεχνολογία;

Τι σχέση έχουν οι Έλληνες μαθητές με την τεχνολογία;

Εκατόν τριάντα εργασίες μαθητών της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παρουσιαστούν στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στις 4 και 5 Μαΐου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω Διαδικτύου από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Εκατόν τριάντα εργασίες μαθητών της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παρουσιαστούν στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στις 4 και 5 Μαΐου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω Διαδικτύου από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Προγράμματα που ανέπτυξαν μαθητές, ιστοσελίδες που σχεδίασαν, τρισδιάστατα μοντέλα, πειραματικές διατάξεις και εκπαιδευτικά ρομπότ θα επιδείξουν οι ίδιοι οι μαθητές σε ολιγόλεπτες παρουσιάσεις στις 4 και 5 Μάη.

Ενδιαφέρον (και ελπιδοφόρο) είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, στις προσυνεδριακές εργασίες έλαβαν μέρος 4.500 μαθητές και 300 εκπαιδευτικοί με 420 εργασίες, από τις οποίες επιλέχτηκαν οι 130 που θα προβληθούν στο συνέδριο.

Το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τους Σχολικούς Σύμβουλους Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας & Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης».

Αποδράστε στο Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ με τα Ταξίδια του in.gr

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» – ΝΟΗΣΙΣ, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. Λαμβάνουν μέρος μαθητές και μαθήτριες σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τους 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Το συνέδριο πραγματοποιείται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου.

Μετά το συνέδριο, οι εργασίες θα μοιραστούν στα σχολεία υπό μορφή CD.

Ο δικτυακός τόπος του συνεδρίου βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.math-syn-pli.gr

H διεύθυνση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από την οποία θα γίνεται η ζωντανή μετάδοση σε όλα τα σχολεία θα ανακοινωθεί αργότερα.

Κατεβάστε το πρόγραμμα του Συνεδρίου

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024