Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι κάνουν καλύτερα τα PC με Windows 7 από τα παλιά με XP;

Τι κάνουν καλύτερα τα PC με Windows 7 από τα παλιά με XP;

Σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι τα PC με Windows έχουν αλλάξει και ότι υπάρχουν λόγοι για να αναβαθμίσουν ακόμα και όσοι θεωρούν ότι ένα απαρχαιωμένο μηχάνημα τούς αρκεί, η Microsoft ξεκινά μεγάλη τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες με τίτλο I'm a PC. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Apple προωθεί τα iPad.

Σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι τα PC με Windows έχουν αλλάξει και ότι υπάρχουν λόγοι για να αναβαθμίσουν ακόμα και όσοι θεωρούν ότι ένα μηχάνημα τεσσάρων και πλέον ετών τούς αρκεί, η Microsoft ξεκινά μεγάλη τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες με τίτλο I’m a PC. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Apple προωθεί τα iPad.

Προφανής σκοπός της Microsoft είναι να πείσει τους χρήστες να αγοράσουν υπολογιστή με Windows 7, προβάλλοντας διαφορετικά μοντέλα υπολογιστών με οθόνες αφής, υποστήριξη 3D και διαφορετικό σχεδιασμό. Στα διαφημιστικά αυτά σποτ, που θα προβληθούν διαδοχικά από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, πρωταγωνιστεί κάθε φορά ένα ζευγάρι, στο οποίο ένας εκ των δύο συζύγων εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτικός σχετικά με την αγορά νέου PC. Στο πρώτο σποτ, η Τζούλι αρνείται να αγοράσει νέο PC με το επιχείρημα ότι δεν θα της προσφέρει τίποτα περισσότερο από το PC που έχει επί χρόνια. Η Microsoft μετατρέπει το σπίτι του ζευγαριού σε ένα κατάστημα PC, με πλήθος εναλλακτικών σχεδίων σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Η Τζούλι εκπλήσσεται καθώς ανακαλύπτει ότι υπάρχουν desktop και laptop τα οποία μπορεί να χειρίζεται με την αφή, ότι η κεντρική μονάδα ενός desktop «λείπει» και τελικά πείθεται ότι ένα νέο PC μπορεί να είναι πολύ καλύτερο από το απαρχαιωμένο δικό της.

H καμπάνια συμπληρώνεται από ένα δικτυακό τόπο στον οποίο η Microsoft παρουσιάζει πολλά νέα PC, στη διεύθυνση windows/new-pc/. Ανάμεσά τους PC, desktop και laptop, από τη Sony, τη Hewlett Packard, την Lenovο, την Asus, με μεγάλες οθόνες αφής, ενσωματωμένο δέκτη τηλεόρασης, υπερμεγέθεις δίσκους και μνήμη πολλών GB σε σχετικά χαμηλές τιμές (γύρω στα 1000 δολάρια). Από το σάιτ λείπουν οι ταμπλέτες, αν και στο κανάλι WindowsVideos προβάλλεται από τον Ιανουάριο ένα tablet της Asus με Windows 7 Home, στο οποίο επιδεικνύεται πώς μπορούν να γίνουν όλες οι λειτουργίες ενός PC. Η Microsoft λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα έκδοση των Windows ειδικά για tablet, ωστόσο επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικό.

Λίγο νωρίτερα, η Apple προβάλλει τηλεοπτικά το iPad ως μια επαναστατική συσκευή. Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα tablet, με αρχηγό το iPad, έχουν κερδίσει μέρος από τις πωλήσεις των PC, αφού θεωρείται ότι πολλοί προτιμούν ένα tablet και ένα παλιό PC, από ένα νέο PC. Δείτε τι ψήφισαν οι επισκέπτες του tech.in.gr στο ερώτημα «Θα αγοράσετε tablet το 2011;» και Ψηφίστε εάν θα επιλέγατε να αγοράσετε νέο PC με Windows 7, σας αρκεί το παλιό, θα μεταβείτε σε Mac, θα αρκεστείτε σε ένα tablet;

Apple – iPad – If you Asked

Η κόντρα μεταξύ Mac και PC (και σε ότι αφορά στο λειτουργικό, και με το Linux) κρατά πολλά χρόνια. To 2009 η Apple είχε προβάλλει σειρά διαφημίσεων υπό τον τίτλο Get a Mac, με επιχειρήματα ότι τα PC είναι επιρρεπή σε «ιώσεις», ότι κολλάνε και θα κολλάνε πάντα, ότι δεν είναι οργανωμένα και τέλος ότι συνοδεύονται από ακατανόητους όρους χρήσης.

Στο YouTube υπάρχει πληθώρα βίντεο-παρωδίες για την ατέρμονη διαμάχη ανάμεσα στις πλατφόρμες (δείτε μία με τους χαρακτήρες του South Park).

Πόσο διαφορετικά είναι τα PC με Windows XP σε σχέση με τα PC με Windows 7;

Πάντως, η Microsoft φαίνεται να αντιλαμβάνεται τη δυσκολία να πείσει χρήστες και επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τα Windows και να μεταβούν στα Windows 7 από τα Windows XP που κυκλοφόρησαν προ δεκαετίας. Δείτε ένα βίντεο της Microsoft, στο οποίο επαγγελματίες συζητούν μαζί τους για τους λόγους που τα Windows 7 είναι ένας καλός λόγος για αναβάθμιση.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024