Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ίδρυση Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας

Ίδρυση Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας

Μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία συνέστησαν 32 ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής που αναπτύσσουν και προωθούν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, προτείνουν λύσεις για mobile marketing και παρέχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Οι δραστηριότητες των περισσότερων μελών δεν περιορίζονται στην Ελλάδα αλλά φτάνουν σε 40 χώρες.

Μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία συνέστησαν 32 ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής που αναπτύσσουν και προωθούν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, προτείνουν λύσεις για mobile marketing και παρέχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Οι δραστηριότητες των περισσότερων μελών δεν περιορίζονται στην Ελλάδα αλλά φτάνουν σε 40 χώρες.

Η ίδρυση του Συνδέσμου έχει σκοπό να ενισχύσει το οικοσύστημα στο οποίο οι επιχειρήσεις-μέλη λειτουργούν, με απώτερο σκοπό την επιχειρηματική τους ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Εταιρείες που εξυπηρετούν ανάγκες πολλών και διαφορετικών κλάδων θα συνεργαστούν ώστε όχι μόνο για να αναπτύξουν παγκοσμίως καινοτόμες εφαρμογές αλλά και για να επιμορφώσουν τα στελέχη τους και για να προτείνουν λύσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς.

Τα μέλη του νεοσύστατου Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% του συνολικού κύκλου εργασιών της εγχώριας αγοράς του κλάδου, παρέχουν εργασία σε περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, έχουν συνολικό κύκλο εργασιών 400 εκατομμυρίων ευρώ και εμπορική παρουσία σε 40 χώρες.

Ο κλάδος των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα είναι ίσως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα, με αυξανόμενη συνεισφορά στο εθνικό Α.Ε.Π., τονίζει στην ανακοίνωση της ίδρυσής του ο ΣΕΚΕΕ. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΚΕΕ, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Σύνδεσμος στοχεύει στην ίδρυση cluster για τον τομέα των mobile applications, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το ισχυρότερο cluster υπηρεσιών έντασης γνώσης και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος τόνισε τη σημασία του εγχειρήματος αυτού για την ανάπτυξη μιας εξωστρεφούς αναπτυξιακής νοοτροπίας στο επιχειρηματικό πεδίο της χώρας, μέσα από ένα κλάδο που είναι συνυφασμένος με την καινοτομία και την τεχνολογική πρωτοπορία. Ανέφερε μάλιστα, ότι «ο Σύνδεσμος αυτός ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα δεδομένα άλλων Ελληνικών Συνδέσμων, καθώς το πεδίο δράσης του δεν περιορίζεται στην Ελληνική επικράτεια και δεν εξαρτάται μονομερώς από έργα και παρεμβάσεις του Δημοσίου, αλλά στην τεχνολογική καινοτομία, που απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά και που ήδη, πολλά από τα μέλη του έχουν καταφέρει να καταξιωθούν».

Αναλυτικά, οι στόχοι του Συνδέσμου είναι:

  • Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και η προώθηση συνεργασιών μεταξύ αυτών.
  • H προώθηση συνεργασιών μεταξύ των μελών του και ομοειδών επιχειρήσεων / συνδέσμων στο εξωτερικό.
  • H αναβάθμιση και προώθηση, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες, των επιχειρήσεων του κλάδου και η θετική συμβολή στην πορεία της χώρας προς την καινοτομία και εξωστρέφεια.
  • H υποβολή εξειδικευμένων επιχειρηματικών σχεδίων και προτάσεων σε κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς, προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή και ομαλή ανάπτυξη των μελών του.
  • H οργάνωση εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων, για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών γνώσεων των μελών του.
  • Η παρακολούθηση, έρευνα και μελέτη κάθε θέματος που αφορά τον κλάδο σε επίπεδο επιστημονικό, τεχνικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό και η ενημέρωση των μελών του σχετικά.
  • Η προαγωγή και προάσπιση των συμφερόντων των μελών του και η υποστήριξη και ο συντονισμός κάθε ενέργειας για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού.
  • Η εκπροσώπηση του κλάδου σε επίπεδο τοπικό, εθνικό και διεθνές, όπως και η παρουσία σε εκδηλώσεις εθνικές και διεθνείς (εκθέσεις, τύπος).

Τα μέλη του ΣΕΚΕΕ είναι:
1ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ
2ALLUVION- SMARTEC
3ΑΜΑΖΕ SA
4ANTCOR A.E.
5ARXNET
6ATCOM INTERNET & MULTIMEDIA A.E.
7EYELEAD SOFTWARE
8FASMETRICS (FSM)
9FLUID
10GLOBO
11INACCESS NETWORKS SA
12INFOTRIP A.E.
13M-SENSIS ΑΕ (INNOVA S.A.)
14IST ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΕ
15ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν.AEBE (MELLON TECHNOLOGY)
16MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.
17MOBILE MEDIA Α.Ε
18NEWSPHONE HELLAS Α.Ε.Ε.
19NIOBIUM LABS
20POLITECH
21PRISMA ELECTRONICS S.A.
22SICOMM ΕΠΕ (ACE HELLAS S.A)
23SPORTS.COMM ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΕ
24UPSTREAM S.A.
26VCI A.E
27VERIAH ΕΠΕ
28VIDAVO A.E.
29M-VISION ( VIRTUAL TRIP LTD )
30VIVA ONLINE SERVICES
31VOICE WEB (υπό ανανέωση)
32WADJA MEDIA LTD

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΚΕΕ ορίστηκαν οι εξής:

Πρόεδρος, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, από την εταιρεία Globo
Αντιπρόεδρος, κ. Μάρκος Βερεμής από την εταιρεία Upstream A.E.
Γενικός Γραμματέας, κ. Γιώργος Καραντώνης από την εταιρεία VCI Α.Ε.
Ταμίας, κ. Στράτης Απέργης από την εταιρεία Newsphone Hellas AEE
Μέλος, κ. Χάρης Καρώνης από την εταιρεία VIVA ONLINE SERVICES
Μέλος, κ. Αντώνης Χατζησταματίου από την εταιρεία MOBILE MEDIA ΑΕ
Μέλος, κ. Xρήστος Γεωργόπουλος από την εταιρεία INACCESS NETWORKS SA
Αναπληρωματικό Μέλος, κ. Δημήτρης Χρηστάκος από την εταιρεία SMARTEC
Αναπληρωματικό Μέλος, κ. Φλώρος Μανώλης από την εταιρεία ATCOM INTERNET & MULTIMEDIA A.E.

Ο δικτυακός τόπος του Συνδέσμου βρίσκεται υπό κατασκευή.

Τα στοιχεία επικοινωνίας με τον Σύνδεσμο είναι:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΚΕΕ)
Λ. Κηφισίας 42, 151 25 Μαρούσι
Τηλέφωνο: +30 211 800 0910
Fax: +30 211 800 0920
Email: info(at)hamac.gr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024