Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεναγήσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στις 17 και 18 Μάη

Ξεναγήσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στις 17 και 18 Μάη

Σε μια ξενάγηση στην πλούσια συλλογή 3.500 αντικειμένων του μοναδικού μουσείου τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, προσκαλεί ο ΟΤΕ, με αφορμή αφενός την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μάη), αφετέρου την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μάη. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και διευρυμένο ωράριο (09:00-19:00).

Χειροκίνητα τηλέφωνα, μορσικούς τηλέγραφους, οπτικές ίνες, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές τηλεφωτογραφίας του 1949, καθώς και ένα από τα πρώτα ελληνικά τηλεοπτικά στούντιο του 1965 περιλαμβάνονται στην πλούσια συλλογή 3.500 αντικειμένων του μοναδικού μουσείου τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, του ΟΤΕ. Με αφορμή αφενός την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μάη), αφετέρου την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μάη, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και διευρυμένο ωράριο (09:00-19:00).

{{{related}}}
Συγκεκριμένα, το μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις ακόλουθες δράσεις:

  • Οργανωμένες ξεναγήσεις για το κοινό

Σκοπός των ξεναγήσεων που προσφέρει το Μουσείο είναι να καταστεί αντιληπτή η διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία, καθώς και να γίνει κατανοητό ότι η ιστορία των τηλεπικοινωνιών συμβαδίζει με την ιστορία εξέλιξης της ανθρωπότητας.
Τρίτη 17,Τετάρτη 18 Μαΐου, Σάββατο 21 Μαΐου πρωί και απόγευμα.

  • «Μνήμες τηλεπικοινωνιών στο studio τηλεόρασης του Μουσείου ΟΤΕ»

Σε ένα από τα πρώτα στούντιο της ελληνικής τηλεόρασης που βρίσκεται στο Μουσείο, θα παρουσιαστεί οπτικοποιημένο υλικό με τους ιστορικούς σταθμούς των ελληνικών τηλεπικοινωνιών, σε μια ατμόσφαιρα που φέρνει μνήμες εποχής του 1960, με ασπρόμαυρες εικόνες και δίσκους βινυλίου, από τις κάμερες και τα πικ-απ του τηλεοπτικού πλατό.

Τρίτη 17, Τετάρτη 18 και Σάββατο 21 Μαΐου, (τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου)

  • «Μια φορά κι ένα καιρό…»

Με βάση το θέμα «Μουσεία και Μνήμη» που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, η συγγραφέας και υπάλληλος του ΟΤΕ Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη παρουσιάζει με ένα θεατρικό παιχνίδι το βιβλίο της με τίτλο «Το παραμύθι με τα χλωμά μάγουλα». Πρόκειται για μια ιστορία για την μνήμη και την αμνησία, την διαφορετικότητα και την ταυτότητα. Θα ακολουθήσει εργαστήρι, όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι. Την εκδήλωση συντονίζει η διδάσκουσα Θεατρολογίας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κα Ά. Μαυρολέων, σε συνεργασία με τον θεατρολόγο κ. Π. Περλέγκα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Σάββατο 21 Μαΐου, ώρα : 11:30-13:00. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

  • «Επετειακό εικαστικό εργαστήρι με θέμα: το λογότυπο ΟΤΕ»

Το εικαστικό εργαστήρι με θέμα τις τηλεπικοινωνίες για παιδιά 5-8 ετών, ειδικά για το διήμερο 17 και 18 Μάη, θα λειτουργήσει και απόγευμα, απευθυνόμενο αποκλειστικά σε παιδιά εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά και τεχνοτροπίες και θα (επανα)δημιουργήσουν το λογότυπο ΟΤΕ.

Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 17:00-18:30

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024