Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καλωσήλθατε ξανά» στο PSN με δύο παιχνίδια

«Καλωσήλθατε ξανά» στο PSN με δύο παιχνίδια

Στις 17 Μαϊου οι Έλληνες-μέλη του Playstation Network έλαβαν το πολυπόθητο μήνυμα για την σταδιακή αποκατάσταση κάποιων από τις υπηρεσίες του δικτύου, με περισσότερες να επανέρχονται τις επόμενες ημέρες. Ως το τέλος του μήνα, όλες οι υπηρεσίες που δεν παρέχονται από τις 20 Απριλίου, θα έχουν αποκατασταθεί, υπόσχεται η Sony. Πρόγραμμα «ανταμοιβής» για όσους έπληξε το μεγαλύτερο διαδικτυακό χτύπημα.

Στις 17 Μαϊου οι Έλληνες-μέλη του Playstation Network έλαβαν το πολυπόθητο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την σταδιακή αποκατάσταση κάποιων από τις υπηρεσίες του δικτύου, με περισσότερες να επανέρχονται τις επόμενες ημέρες. Ως το τέλος του μήνα, όλες οι υπηρεσίες θα έχουν αποκατασταθεί, υπόσχεται η Sony.

Τα μέλη καλούνται να αναβαθμίσουν το λογισμικό του PS3 στην έκδοση 3.61 και μετά να αλλάξουν password από την κονσόλα για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν πάλι το PSN. Η αλλαγή κωδικού πρόσβασης στο δίκτυο της Sony είναι εφικτή και από PC, όπως και το κατέβασμα του software update του συστήματος στην έκδοση 3.61 (απαιτούνται 180ΜΒ).

Ενημέρωση 19 Mάη: Ο δικτυακός τόπος για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης από PC δεν ήταν διαθέσιμος (Under Maintenance – Υπό Συντήρηση), με την Sony επισήμως να διαψεύδει αναφορές που κάνουν λόγο για δεύτερη απόπειρα χάκινγκ. Συνιστά αναβάθμιση και αλλαγή του κωδικού απευθείας από το PS3 και υπόσχεται ότι σύντομα η λειτουργία της σελίδας θα αποκατασταθεί.

Ενημέρωση 20 Μάη: Η λειτουργία της επίμαχης υπηρεσίας αποκαταστάθηκε.

Παράλληλα, η εταιρεία ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα «ανταμοιβής» των μελών του δικτύου για όλους τους χρήστες του PSN (τουλάχιστον όλους όσους είχαν εγγραφεί έως τις 20 Απριλίου). Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στον ευρωπαϊκό δικτυακό τόπο, οι χρήστες του PSN θα έχουν την επιλογή να αποκτήσουν εντός 30 ημερών τα ακόλουθα:

1. Δύο τίτλους PlayStation 3 από την ακόλουθη λίστα

2. Όσοι έχουν λογαριασμό PSP, θα μπορούν να κατεβάσουν δύο PSP από την ακόλουθη λίστα:

3. Τριάντα ημέρες δωρεάν πρόσβαση στο PlayStation Plus για μη μέλη της υπηρεσίας

4. Εξήντα ημέρες δωρεάν πρόσβασης στα μέλη του Playstation Plus

Παράλληλα, η Sony δηλώνει ότι έχει θωρακίσει τα συστήματά της για να αποτρέψει την επανάληψη της ενέργειας που χαρακτηρίζεται «εγκληματική κυβερνοεπίθεση», προσθέτοντας σειρά εμποδίων, μεταξύ των οποίων και η χρήση ενός συστήματος που θα επιθεωρεί μόνιμα το δίκτυο ώστε να αντιλαμβάνεται ασυνήθιστα μοτίβα ενεργειών που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προσπάθειες κατάλυσης του δικτύου. Επιπλέον, καθιερώνει τη θέση του επικεφαλής ασφάλειας του δικτύου, με τον τίτλο Chief Information Security Officer της SNEI, την οποία πήρε ο Fumiaki Sakai, πρόεδρος της Sony Global Solutions Inc.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024