Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Nokia με Symbian θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται

Τα Nokia με Symbian θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται

«Η Nokia θα συνεχίσει να επενδύει δικούς της πόρους στην πλατφόρμα Symbian», παρά τη συνεργασία της με την Microsoft στα λειτουργικά συστήματα για smartphone, δήλωσε πρόσφατα ο κος Πάνος Μακρογιάννης, Service Manager Nokia Greece & Cyprus. Τονίζοντας με έμφαση ότι υπάρχουν ακόμα 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι χωρίς κινητό, η Nokia παρουσίασε τα (σχετικά ακριβά) Nokia E6, Nokia X7 και την Anna, τη νέα έκδοση του Symbian.

«Η Nokia θα συνεχίσει να επενδύει δικούς της πόρους στην πλατφόρμα Symbian», παρά τη συνεργασία της με την Microsoft στα λειτουργικά συστήματα για smartphone δήλωσε πρόσφατα ο κος Πάνος Μακρογιάννης, Service Manager Nokia Greece & Cyprus. Τονίζοντας με έμφαση ότι υπάρχουν ακόμα 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν διαθέτουν ακόμα και απλό κινητό, η Nokia παρουσίασε τα (σχετικά ακριβά) Nokia E6, Nokia X7 και την Anna, τη νέα έκδοση του Symbian.

Nokia E6 και Nokia X7

Το Nokia E6 απευθύνεται σε επαγγελματίες και έχει πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY, οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, και κάμερα 8Mpixel, είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και γυαλί και είναι τόσο μικρό ώστε να χρησιμοποιείται εύκολα είτε με ένα, είτε με δύο χέρια. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αυτονομία του -ένα μήνα σε αναμονή και τις εννέα ώρες σε λειτουργία παρακολούθησης βίντεο- και συνοδεύεται από την ολοκληρωμένη σουίτα επικοινωνίας της Microsoft (Microsoft Exchange, Microsoft Communicator Mobile και Microsoft SharePoint). Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου/αρχές Αυγούστου του 2011, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής €450.

Το Nokia X7 προωθείται ως ένα smartphone για ψυχαγωγία: έχει σχετικά μεγάλη οθόνη AMOLED 4 ιντσών, κάμερα 8 Megapixel με φλας από δύο LED, με υποστήριξη λήψης βίντεο HD, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και γυαλί Gorilla Glass. Το Nokia X7 φέρει προεγκατεστημένα τα παιχνίδια Galaxy on Fire και Asphalt 5 HD. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2011 αντί 499 ευρώ.

Αμφότερα φέρουν το λειτουργικό Symbian Anna. Οι χρήστες των Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 και Nokia C6-01 μπορούν να κατεβάσουν το Symbian Anna χωρίς χρέωση.

Symbian Anna

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Symbian ονομάστηκε Symbian Anna και σύμφωνα με την Nokia περιλαμβάνει δεκάδες αλλαγές, που ξεκινούν από την η αισθητική των εικονιδίων και φτάνει στην συνολική εμπειρία που αποκομίζει ο χρήστης.

  • Χάρη στη λειτουργία Split View, ο χρήστης μπορεί κατά την εισαγωγή κειμένου να βλέπει την εφαρμογή δίπλα στο πληκτρολόγιο. Με τον τρόπο αυτό οι επαφές διακρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και δεν πέφτουν επάνω στο φόντο.
  • Στην εφαρμογή του Ημερολογίου, η οθόνη daily view έχει επανασχεδιαστεί, και τα ραντεβού μπορούν πλέον να ορίζονται απευθείας από το ημερολόγιο.
  • Το Symbian Anna επιτρέπει τη χρήση πλήρους πληκτρολογίου (QWERTY) με τη συσκευή σε όρθια θέση (portrait mode).
  • Η ταχύτητα ανταπόκρισης του browser αυξήθηκε (και η διεύθυνση του site παραμένει ορατή στη γραμμή διευθύνσεων).
  • Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν παραπομπές μέσω SMS και e-mail.
  • Έχουν προστεθεί λειτουργίες όπως η κρυπτογράφηση δεδομένων με υποστήριξη από το υλικό και εφαρμογές προστασίας των δεδομένων.
  • Με το Symbian Anna, οι χάρτες Ovi Maps μπορούν να ενημερώνονται απευθείας χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε smartphone. Για να ελαχιστοποιηθεί ο όγκος της χρεώσιμης κίνησης data, το κατέβασμα γίνεται πλέον αποκλειστικά μέσα από δίκτυα WLAN.
  • Η λειτουργία αναζήτησης μέσα στα Ovi Maps είναι τώρα ακόμη πιο απλή και πιο γρήγορη. Στους χάρτες περιλαμβάνονται οδηγίες για τα δημόσια μέσα μεταφοράς και μάλιστα χωρίς καμία χρέωση σε περίπτωση που ο χρήστης ταξιδεύει εκτός της χώρας του.
  • Η ανανεωμένη έκδοση του Symbian επιτρέπει επίσης την απευθείας πρόσβαση στο Foursquare ή το Facebook, μέσα από τα Ovi Maps.

Κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Nokia στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνάς της «Mobile Internet στην Ελλάδα», σύμφωνα με την οποία το Ovi Store είναι το πιο δημοφιλές κατάστημα εφαρμογών της ελληνικής αγοράς, με το 24% των συμμετεχόντων στην έρευνα να απαντά ότι το έχει χρησιμοποιήσει προκειμένου να κατεβάσει νέες εφαρμογές. Τα καταστήματα της Apple (19%), της Sony Ericsson (14%) και της Cosmote (10%) βρίσκονται στη 2η, την 3η και την 4η θέση, αντίστοιχα.

Οι επισκέπτες του Ovi Store, εκτός από το δωρεάν περιεχόμενο που μπορούν να κατεβάσουν από το Ovi Store, έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν app χρεώνοντας το λογαριασμό του κινητού τους, καθώς οι ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν πλήρως την υπηρεσία mobile billing.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024