Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλο το Playboy στο iPad, όχι όμως στο Apple App Store

Όλο το Playboy στο iPad, όχι όμως στο Apple App Store

Το περιεχόμενο όλων των τευχών της ιστορίας του ανεβάζει στο WWW το Playboy με μια εφαρμογή βελτιστοποιημένη μεν για το iPad, όχι όμως μέσω του επίσημου App Store της Apple.

Το περιεχόμενο όλων των τευχών της ιστορίας του ανεβάζει στο WWW το Playboy με μια εφαρμογή βελτιστοποιημένη μεν για το iPad, όχι όμως μέσω του επίσημου App Store της Apple. Η πρόσβαση παρέχεται μέσω του i.playboy.com (ανοίγοντας τον browser στο iPad) και αφορά σε όλο το περιεχόμενο κάθε τεύχους, από άρθρα και τις δημοφιλείς αναδιπλούμενες υπερμεγέθεις φωτογραφίες στο κέντρο του έως τις διαφημίσεις από το 1953 μέχρι σήμερα.

Από τον Ιούνιο, οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα έχουν επίσης πρόσβαση σε αποκλειστικά βίντεο και επιμελημένο επιπλέον υλικό από διαφορετικές κατηγορίες θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων, την τέχνη, την μόδα, τα μέσα ενημέρωσης και την τεχνολογία.

Εντούτοις, το iPlayboy δεν διατίθεται από το διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών της Apple, το περίφημο App Store και ίσως το περιεχόμενό του εξηγεί γιατί δεν μπορεί να περάσει από τους αυστηρούς ελέγχους της Apple.

Στο App Store υπάρχει το Playboy, όμως σε αυτή την έκδοση δεν έχει καν το περιεχόμενο του έντυπου. Αντίθετα, μέσω της web app που κυκλοφόρησε η συνδρομή κοστίζει 8 δολάρια το μήνα, ποσό από το οποίο δεν αποδίδεται το 30% στην Apple (ένας από τους όρους της Apple είναι να παρακρατεί αυτό το μερίδιο σε όσες συνδρομές γίνουν από την app στο κατάστημά της) και το Playboy δεν μοιράζεται τα στοιχεία των συνδρομητών με την Apple.

Από την άλλη, μάλλον αρνητικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την web app με την οποία το Playboy παρακάμπτει το App Store, κι αυτό καθώς δεν πρόκειται για μια αμοιγώς διαδικτυακή εφαρμογή που αναπτύχθηκε από το μηδέν. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για μια εφαρμογή που είναι άχρηστη όταν ο συνδρομητής δεν είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, τη στιγμή που η εφαρμογή στο App Store επιτρέπει στους συνδρομητές πρόσβαση στο περιεχόμενο των περιοδικών offline (όταν το ζητούμενο τεύχος έχει κατέβει πλήρως στο iPad).

H Apple ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης συνδρομών σε εκδότες εφημερίδων, περιοδικών, βίντεο και μουσικής που διαθέτουν το περιεχόμενό τους μέσω εφαρμογών από το App Store. Η αρχή έγινε με την News Corp να μοιράζει σε iPad την εφημερίδα The Daily.

Το App Store πουλά και συνδρομές, το ύψος των οποίων καθορίζεται από τον εκάστοτε εκδότη. Ο εκδότης ορίζει την τιμή και την περιοδικότητα της διάθεσης των νέων εκδόσεων. Οι συνδρομητές και χρήστες του iPad έχουν συγκεντρωμένες τις συνδρομές σε όλα τα περιοδικά και τις εφημερίδες τους και μπορούν να τις διαχειριστούν ώστε να τροποποιήσουν τη διάρκεια ή να διακόψουν την συνδρομή τους. Η Apple αναλαμβάνει τη διαχείριση των πληρωμών και κρατά μερίδιο 30%, όπως κάνει ήδη για όλες τις αγορές μέσω app που διαθέτει από το κατάστημά της.

Από την άλλη, «ο εκδότης μπορεί να κρατήσει το 100% της συνδρομής όταν φέρνει εκείνος υπάρχοντες ή νέους συνδρομητές στην app, η Apple κρατά το 30% όταν εκείνη φέρνει νέους συνδρομητές στην app του εκδότη», διευκρίνιζε τότε ο Στηβ Τζομπς. Απαίτηση της Apple είναι όλες οι προσφορές για συνδρομές στην αντίστοιχη app να είναι ισότιμες ή καλύτερες με τυχόν συνδρομές εκτός app.

O εκδότης διατηρεί το δικαίωμα να πουλάει συνδρομές από το δικτυακό του τόπο, όπως και να παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενό του από την app σε υπάρχοντες συνδρομητές, χωρίς να μοιράζεται τα στοιχεία τους με την Apple. Εντούτοις, ο εκδότης δεν έχει το δικαίωμα να παραπέμπει για συνδρομές στο δικτυακό του τόπο τους χρήστες της εφαρμογής του σε iPad, iPod touch και iPhone.

Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024